|
תאריך פרסום : 01/11/2016
| גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
7977-05-13
24/08/2016
|
בפני השופטת:
דלית גילה
|
- נגד - |
תובע:
שלמה אברהם עו"ד אלון כהן ואח'
|
נתבעת:
מחסני ערובה - נעמן בע"מ עו"ד אנה קפלן ואח'
|
פסק - דין |
תיק זה נסוב על נסיבות סיום העסקתו של מר שלמה אברהם (להלן: התובע) מעבודתו בחברת מחסני ערובה-נעמן בע"מ (להלן: הנתבעת).רקע
-
התובע טוען - כי פוטר לאלתר ושלא כדין, בחוסר תום לב וללא עריכת "שימוע" ותובע פיצוי על כך. כן הוא עותר לתשלום זכויות שונות, בגין תקופת עבודתו אצל הנתבעת וסיומה - הפרשי תמורת הודעה מוקדמת, פיצויי הלנת פיצויי פיטורים, החזר "ניכויים" משכר, פדיון חופשה ופיצוי חלף אי מתן הודעה על תנאי עבודה.
מנגד טענה הנתבעת - כי התובע זומן לשימוע, לאחר תקופה ארוכה, במהלכה איחר להגיע לעבודה, החסיר ימי עבודה רבים ואף חלה ירידה בביצוע עבודתו.
במהלך הליך השימוע התנהג התובע בצורה בלתי ראויה, סרב להקשיב לדברי מנהליו, עזב באמצעו של ההליך ואף טען, כי הוא מתפטר, כמתועד בפרוטוקול השימוע [נספח ג' לכתב-ההגנה]; ממועד זה ואילך חדל התובע להופיע בנתבעת, כאשר על אף התפטרותו שילמה לו הנתבעת את מלוא פיצויי הפיטורים ואף דמי "הודעה מוקדמת", ביתר; כשבועיים לאחר שהחל התובע את עבודתו בנתבעת נמסרה לו הודעה על תנאי העסקה [נספח א' לכתב-ההגנה (להלן: ההודעה)]; התובע קבל את מלוא ימי החופשה, שהגיעו לו, בשים לב לכך שעבד 5 ימים בשבוע.
באשר לפיצויי הלנת פיצויי פיטורים טענה הנתבעת, כי - תקופת ההודעה המוקדמת הסתיימה ביום 29.6.12, כאשר פיצויי הפיטורים שולמו במסגרת שכר חודש 6/12, קרי - עד לתאריך 14.7.16, על כן - אין מקום לחיוב בפיצויי הלנה.
-
הנתבעת הינה חברה פרטית, העוסקת במתן שירותי אחסון ומכירה ממוחשבים, וכן משמשת כמחסן מורשה עבור הנהלת בתי-המשפט ולשכות ההוצל"פ השונות.
-
מוסכם, שהתובע החל לעבוד בנתבעת ביום 14.2.10 וסיים עבודתו ביום 22.5.12; וכן - שהיה על התובע לעבוד במשרה מלאה, בשכר קובע של 4,800 ₪, מתוכם 4,500 ₪ שכר בסיס ועוד 300 ₪, תוספת חודשית קבועה, שמהותה היתה שנויה במחלוקת [עמ' 1, ש' 19]. אנו קובעים - שיש לראותה כחלק מהשכר, אף שהוגדרה בתלושי השכר "ש. נ. גלובלי", הואיל ותמורה עבור "שעות נוספות" שולמה לתובע בנוסף לכך, בנפרד, לפי ביצוע בעין, כמשתקף מדו"חות הנוכחות [בכתב-ההגנה].
-
אין מחלוקת, וכעולה מתלושי השכר של התובע - על אף שהוסכם בין הצדדים, כי שעות עבודתו היומיות של התובע יעמדו על 9 שעות, אזי, מתחילת עבודתו, בפועל, החסיר התובע, מדי חודש, משעות העבודה המוסכמות על הצדדים (עיון בדוחות הנוכחות של התובע מעלה, כי מידי חודש החסיר התובע בין רבע שעה ל-6 שעות חודשיות, במצטבר). בחודשים הראשונים להעסקת התובע נמנעה הנתבעת מהפחתה בשכרו, עקב החיסורים, אולם, אחרי 3 חודשים מתחילת העסקת התובע החלה הנתבעת לנכות משכרו, עת לא השלים 9 שעות עבודה יומיות.
-
מטעם התובע העיד ונחקר התובע עצמו, כאשר הוגשו מטעמו שני תצהירי עדות ראשית [ראשון, ביום 13.5.14 - ת/1, ותצהיר משלים, מיום 30.12.14, שהגשתו אושרה בהחלטה מתאריך 11.7.14 - ת/2].
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|