|
תאריך פרסום : 05/08/2015
| גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
9720-03-12
09/03/2015
|
בפני השופטת:
יפה שטיין
|
- נגד - |
התובע:
אשרף ח'רובי עו"ד נסראת דקוואר
|
הנתבעת:
יעלה-מאפית האחים חבה בע"מ עו"ד ארז גוטרמן
|
פסק דין |
-
זהו פס"ד בתביעה ובתביעה שכנגד שהגישו הצדדים. התביעה העיקרית עניינה בפיצויי פיטורים ורכיבים סוציאליים נוספים שלא שולמו לתובע, והתביעה שכנגד עניינה בהשבת סכומים שנגנבו לכאורה על ידי התובע - הנתבע שכנגד.
-
למען הנוחות יקרא התובע והנתבע שכנגד – "התובע", ואילו הנתבעת והתובעת שכנגד תיקרא להלן – "הנתבעת".
-
הרקע לתביעה:
-
התובע הועסק בנתבעת, תחילה במאפייה שלה ברחוב יפו 111 בירושלים (להלן: "המאפייה"), ולאחר מכן – בחנות המפעל ברח' אגריפס 54 בירושלים (להלן: "החנות").
-
התובע נחשד על ידי הנתבעת בגניבה מהחנות אשר בגינה הוגשה נגדו תלונה במשטרה, וכן הוגשה תביעה שכנגד בסך של 210,000 ₪.
-
אין חולק כי בסופו של דבר פוטר התובע על ידי הנתבעת בתחילת חודש פברואר 2012, מבלי ששולמו לו פיצויי פיטורין ודמי הודעה מוקדמת. כן הוסכם כי הנתבעת לא הפרישה עבור התובע כספים לקרן פנסיה (וכן לא ניכתה משכרו בגין הפרשות עובד).
-
נקודות המחלוקת:
-
תקופת ההעסקה, שעות העבודה והתנאים הסוציאליים: מתי התחיל התובע לעבוד בנתבעת, האם ב-5/09 כטענתו, או בחודש ב-11/09 כטענת הנתבעת; מתי החל התובע לעבוד בחנות? עם פתיחתה בחודש 04/11 או רק בחודש 10/11 כטענתו; מה היה היקף עבודתו של התובע, האם עבד בכל יום שעות נוספות רבות כטענתו או שמא הועסק במשרה מלאה בלבד, כטענת הנתבעת. נוכח האמור – האם התובע קיבל את מלוא שכרו (כולל שעות נוספות), שכר מינימום ותנאים סוציאליים אחרים. בנוסף - האם התובע זכאי לפיצוי בגין אי הפרשות לפנסיה ובאיזה שיעור.
-
זכאות הנתבעת לשלול מהתובע פיצויי פיטורין, וכן זכותה להשבת כספים מהתובע במסגרת התביעה שכנגד: מה היו נסיבות פיטורי התובע והאם הנתבעת הייתה רשאית לשלול ממנו פיצויי פיטורין נוכח טענתה כי התובע גנב ממנה כספים? ובנוסף, האם יש מקום לחייב את התובע בתשלומים כלשהם נוכח הגניבות המיוחסות לו?
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|