ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
42092-02-10
21/11/2010
|
בפני השופט:
חיים טובי
|
- נגד - |
התובע:
מחמוד עבד אל קאדר
|
הנתבע:
לשכת רישום מקרקעין נתניה
|
|
החלטה
ראשית דבר המסמכים אשר צורפו לתובענה, שיש בהם לכאורה כדי ללמד שהתיק בוער, אינם מלמדים כזאת. אכן המבקש הגיש בקשה לאתר את התיק, אך אין כל תגובה לעניין זה, להבדיל מהודעת אגף רישום בהסדר המקרקעין, כי אכן לא נמצא המסמך שעל בסיסו נרשם צו המניעה.
עוד ובנוסף, בית המשפט איננו יכול להיעתר לבקשה בלא שיהא משיב רלבנטי לתובענה, קרי, הצדדים להליך שבמסגרתו ניתן צו המניעה.
סבור אני כי ניתן, על נקלה, לאתר את הצדדים לתובענה האמורה, זאת באמצעות בעל המחצית השנייה של הנכס, במיוחד במידה ואותו בעלים הינו בין החיים.
בכל מקרה, מהתובענה עולה כי המבקש יודע, ו/או אמור לדעת, את מהות ההליך שננקט והצדדים לו, שכן בתובענה עצמה טוען המבקש כי אביו המנוח איננו קשור כלל ועיקר לתיק ההמרצה נשוא צו המניעה.
נראה איפוא כי המבקש יודע על מה התנהל ההליך, שכן אילמלא הוא יודע כזאת, לא ניתן להכריז כי אביו המנוח איננו קשור לתובענה.
אשר על כן אני מצפה מבא כוח המבקש לעשות את שצריך להיעשות, קרי, לאתר את האנשים ו/או את הצדדים שהיו צד להליך נשוא צו המניעה, ולמצער לאתר את האנשים שיש בידם המידע על מה נסוב ההליך האמור.
בכל מקרה, אני סבור כי יש לפנות לבעל המחצית השנייה של הנכס ולקבל ממנו פרטים, ובמידת הצורך יש לתקן את התובענה, ולהוסיף את הצדדים להליך כמשיבים.
אני קובע התיק לתזכורת פנימית ליום 6/1/11.
עד למועד זה יודיע בא כוח המבקש לבית המשפט, על ההתפתחויות בעניין.
ניתנה והודעה היום י"ד כסלו תשע"א, 21/11/2010 במעמד הנוכחים.
חיים טובי, שופט
הוקלד על ידי: אהובה גרומר