עפ"ג
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים פליליים
|
46642-09-14
17/02/2015
|
בפני השופטים:
1. הנשיאה דבורה ברלינר 2. השופט ג'ורג' קרא 3. השופטת מרים סוקולוב
|
- נגד - |
המערער:
סיומה גיני
|
המשיבה:
1. מדינת ישראל 2. ליאור פלד
|
פסק דין |
לאחר ששמענו את טיעוני הסנגור ועוד בטרם שמענו את תשובת המדינה, המלצנו בפני המערער וסנגורו לחזור בהם מהערעור ככל שהדברים אמורים בתוצאה העונשית שהטיל בית משפט קמא, קרי: מאסר של חודשיים שירוצה בדרך של עבודות שירות.
המלצתנו התקבלה שעל כן הערעור בענין זה נדחה והמערער ירצה את עבודות השירות כפי שקבע בית משפט קמא.
נותרה על הפרק רק סוגיית הפיצוי. בית משפט קמא הטיל על המערער לפצות את המתלונן בסכום של 10,000 ₪ ועל כך מלין המערער. הסנגור טוען כי מדובר בסכום חריג במיוחד. הפגיעה שספג המתלונן באותו אירוע איננה מצדיקה קביעת פיצוי בשיעור זה.
המדינה מסכימה כי מדובר אכן בסכום חריג, עדיין היא סבורה כי בית משפט קמא לא שגה כאשר קבע זאת.
שמענו גם את דבריו של המתלונן עצמו. המתלונן הוא נכה ללא קשר לפגיעה שספג באירוע נשוא כתב האישום, שעל כן הפגיעה מבחינתו היתה משמעותית במיוחד ולדבריו, מאז הוא איננו עובד והטראומה נותרה בעינה.
שקלנו את טיעוני הצדדים, הסכום שפסק בית משפט קמא הוא אכן סכום חריג. מקובלים עלינו דבריו של המתלונן כי המדובר באירוע קשה במיוחד וטראומתי מבחינתו שהותיר בו את חותמו, יחד עם זה הממצאים הפיזיים כתוצאה מהפגיעה אינם מצביעים על נזק קונקרטי ממשי שנגרם למתלונן. לפיכך אנו מעמידים את הפיצוי, תוך שאנו מתחשבים במכלול הנסיבות והטראומה שנגרמה למתלונן על 6,000 ₪ במקום 10,000 ₪. מתוך הסכום של 6,000 ₪ ינוכה כמובן הסכום שאותו שילם כבר המערער עד היום, את יתרת הסכום ישלם המערער בתשלומים שנקבעו על-ידי בית משפט קמא, דהיינו 1,000 ₪ לחודש עד להשלמת הסכום של 6,000 ₪.
מסתבר כי יש צורך בחוו"ד עדכנית של הממונה על עבודות שירות ולצורך קבלתה אנו קובעים את הדיון בפנינו לתאריך 18.3.15 שעה 08:30.
מס' טלפון הסנגור – 054-4300703.
<#3#>לאח
ניתן והודע היום כ"ז שבט תשע"ה, 16/02/2015 במעמד הנוכחים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת