אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"מ 27635-04-14 ע"' אורי אבני(אפוטרופוס) נ' הועדה לתכנון ובניה חוף הכרמל ואח'

עת"מ 27635-04-14 ע"' אורי אבני(אפוטרופוס) נ' הועדה לתכנון ובניה חוף הכרמל ואח'

תאריך פרסום : 10/09/2015 | גרסת הדפסה

עת"מ
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לעניינים מנהליים
27635-04-14
02/09/2015
בפני השופטת:
ריבי למלשטריך-לטר

- נגד -
מבקשים:
חיה אבני ע"' אורי אבני (אפוטרופוס)
משיבים:
1. הועדה לתכנון ובניה חוף הכרמל
2. קיבוץ נחשולים אגודה שיתופית
3. מירב צמח סלע
4. ערן סלע
5. יצחק פרוינד יעוץ תכנון וקידום פרויקטים בע"מ (פורמלי)
6. מודדי טבעון שירותי הנדסה בע"מ (פורמלי)
7. משה מריין

החלטה
 

 

זו בקשת העותרת להעביר את ההליך שהוגש כעתירה מנהלית למסלול של תובענה מנהלית בטענה כי לאור הטענות העולות מכתבי הטענות, עולה לכאורה צורך בהגשת מסמכים, תצהירים וחקירות נגדיות.

  1. רקע עובדתי

    1. הליך זה הוגש כעתירה שבבסיסה בקשה לבטל פסק דין חלוט שניתן בעתירה קודמת באותו עניין במסגרת עת"מ 4208-05-13 (להלן: "העתירה הראשונה"). במוקד העתירה הראשונה עמד היתר בניה מיום 03.07.2012 שניתן למשיבים 3 ו-4, לצורך הרחבת דירת מגוריהם בקיבוץ נחשולים. ביום 02.05.2013 הגישה העותרת עתירה לביטול ההיתר בשל פגמים שנפלו בהליך קבלת ההיתר. ביום 24.06.2013 ניתן פסק דין על ידי בית המשפט בו נדחתה העתירה הן מטעמי שיהוי, והן לגופה, לאחר שלא נמצא פגם בהליך קבלת ההיתר. פסק הדין בעתירה הראשונה חלוט.

    2. בהליך זה, שנפתח כשנה לאחר מכן, כשהבית נשוא היתר הבניה כבר בנוי, נטען כי לאחר מתן פסק הדין נתגלה לעותרת כי ההליכים המנהליים להוצאת היתר הבנייה היו פגומים, בין היתר בשל אי ציות לתוכניות מנחות, שימוש בתוכניות מדידה כוזבות לכאורה שאינן מתאימות למציאות בשטח והטעיית בית המשפט על ידי הקיבוץ והוועדה המקומית לסבור שההליכים נעשו בהתאם לתוכניות מתאר ארציות ותוכניות בינוי עיר תקינות ותקפות.

    3. בשלב זה של ההליך, לאחר שהמשיבים הגישו את כתבי תשובתם לעתירה לרבות טענות לדחיית העתירה על הסף, פונה העותרת בבקשה לבית המשפט להעביר את ההליך ממסגרת של "עתירה מנהלית" אל מסגרת של "תובענה מנהלית".

  2. טענות המבקשת

    1. המבקשת טוענת שמאחר והמשיבים לא הכחישו את עיקר טענותיה, שכמוהן כהודיה, ומאחר ובכתבי התשובה נוספו טענות נוספות המעבות את טענות העותרת, ומאחר והצדדים מפנים את בית המשפט באופן תדיר לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 יש מקום להמיר את העתירה המנהלית להליך של תובענה מנהלית.

    2. לטענת המבקשת, מתוך רצון להגיע לחקר האמת, יש לאפשר עשיית שימוש בסדר הדין האזרחי בכל הנוגע לתצהירים, חקירה נגדית ועוד.

  3. דיון והכרעה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ