עת"מ
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
29934-04-16
05/01/2017
|
בפני השופט:
רון סוקול
|
- נגד - |
העותרת:
תולי פוזיטנו בע"מ עו"ד שי גרנות ואח'
|
המשיבה:
מועצה מקומית זכרון יעקב עו"ד ויינברגר ברטנטל ושות'
|
פסק דין |
1.העותרת היא הבעלים של מלון עדן אין, המצוי בתחום שיפוטה של המועצה המקומית זיכרון יעקב. מאחר והמועצה המקומית אינה מפנה את האשפה מהמלון, מפנה העותרת בעצמה את כל הפסולת המצטברת במלון.
בעתירתה בתיק זה מבקשת העותרת להורות למועצה המקומית לפנות את האשפה המצטברת במלון, לעדכן את חוק העזר המקומי העוסק בפינוי אשפה, לקבוע קריטריונים לתשלום עבור פינוי אשפת מפעל ולעדכן את התעריפים.
רקע
2.בשנת 2011 רכשה העותרת את הזכויות במלון עדן אין (להלן: המלון), המצוי בתחומי המועצה המקומית זיכרון יעקב (להלן: המועצה). מדובר במלון המשמש כמתחם אירוח, מרכז כנסים ונופש. המלון משתרע על שטח של כ- 17 דונם ומונה 96 חדרי אירוח. במלון אולם כנסים, אודיטוריום, בריכת שחיה, אולמות וכיתות.
3.הפעילות השוטפת במלון מייצרת כמויות אשפה גדולות מסוגים שונים. מאז רכישתו מפנה העותרת את פסולת המלון בעצמה, באמצעות קבלני משנה שנשכרים על ידה ונושאת במלוא העלויות, המגיעות לטענתה לסך של כ- 100,000 ₪ בשנה.
אין חולק גם כי העותרת משלמת למועצה המקומית תשלומי חובה למיניהם, לרבות ארנונה עירונית.
4.העותרת פנתה בהזדמנויות שונות למועצה וביקשה כי המועצה תפעל לפינוי האשפה מהמלון על ידי עובדיה וכי תסדיר ותעדכן את הוראות חוק העזר לזכרון יעקב (שמירת הסדר והנקיון), התשל"ח – 1978, כדי לאפשר את פינוי האשפה ואת התשלומים הנדרשים בגין פינוי אשפה חריגה במלון (ראו מכתבים מיום 15.10.2015 ומיום 31.12.2015).
הואיל והעותרת לא זכתה למענה ענייני לפנייתה, הוגשה העתירה הנוכחית.
5.בטרם נבחן את טענות הצדדים, נציין כי במועצה המקומית זיכרון יעקב חל כאמור, חוק העזר לזכרון יעקב (שמירת הסדר והנקיון), התשל"ח – 1978 (להלן: חוק העזר), הכולל בפרק ב' הוראות שונות שעניינן פינוי אשפה ברחבי היישוב.
סעיף 18 מטיל על כל בעל נכס, למעט בעל מכלאה או מפעל, להציב כלים לפינוי האשפה בכמות כפי שיורה לו המפקח. בסעיף 18(ב) ו-(ג) נאמר:
(ב( המפקח רשאי להסדיר פינוי אשפה באמצעות שקיות פלסטיק או מכל חומר אחר, או באמצעות כל מכל אחר על ידי משלוח הודעה לבעל נכס, למחזיק בו או לשניהם.