ע"א
בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים
|
1381-13
24/08/2015
|
בפני השופטים:
1. י' עמית 2. ד' ברק ארז 3. ע' ברון
|
- נגד - |
המערערת:
לוקסמבורג פמול בע"מ עו"ד יוסי דולן
|
המשיב:
פקיד שומה למפעלים גדולים עו"ד קמיל עטילה
|
פסק דין |
השופט י' עמית:
ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב (כב' השופט מ' אלטוביה) בע"מ 1079-07 מיום 20.12.2012, אשר דחה את ערעור המערערת על השומה שקבע לה המשיב בצו לשנת המס 2000.
ואלו העובדות הצריכות לעניין:
- המערערת היא חברה העוסקת מאז הקמתה בפעילות תעשייתית בתחום הכימיקלים המיוחדים, ובין היתר בהפקה ובייצור מוצרים כימיים הקשורים להגנת הצומח בחקלאות. במהלך שנות פעילותה, פיתחה המערערת טכנולוגיה חדשה לייצור חומר כימי המכונהSym-Tet (להלן: החומר). בקשר לטכנולוגיה זו היו למערערת זכויות קניין רוחני שכללו פטנטים, בקשות לפטנטים ועוד.
- בראשית שנת 1997 החל משא ומתן בין המערערת לבין חברה בשםDow Agrosciences B.V (להלן: דאו) אשר עסקה בייצור ובשיווק חומר הדברה בשם Chloropyrifos, שה-Sym-Tetמשמש חומר ביניים בייצורו. תכלית המשא ומתן הייתה להביא להקמת מיזם משותף לייצור החומר במפעל באזור רמת חובב שבנגב, שהמערערת החלה באותה עת בהקמתו (להלן: המפעל). ביום 16.1.1998 נחתם בין המערערת לבין דאו הסכם Joint Venture (להלן: הסכם המיזם המשותף) במסגרתו סיכמו הצדדים, בין היתר, כי תוקם חברה ישראלית בשם לימא דלתא בע"מ (להלן: לימא דלתא) בבעלות משותפת של הצדדים, וכי המערערת תמכור ללימא דלתא את פעילותה בתחום ייצור החומר, לרבות ציוד, מוניטין וידע (להלן: מכירת הנכסים).
ביום 7.5.1998 התקשרו המערערת ולימא דלתא בהסכם למכירת הנכסים מהמערערת ללימא דלתא (להלן: הסכם המכר) בתמורה ל-23.625 מיליון דולר כדלקמן: סך של 19,250,000 $ בגין "מכונות וציוד, חוזים" (להלן: התמורה בעד נכסים מוחשיים); סך של כ-2 מיליון דולר בגין מכירת מוניטין; סך של כ-2 מיליון דולר בגין מכירת ידע; וסך של 300,000 $ בגין החכרת משנה של המקרקעין עליו מצוי המפעל.
בנוסף קבעו הצדדים כי ככל שהמפעל יצליח להגיע בתקופות המפורטות בהסכם, לייצור בכמות, באיכות ובעלות ייצור כפי שפורטו בהסכם, תהא המערערת זכאית לתמורה נוספת של כ-3 מיליון $ (להלן: התמורה הנוספת).
בפועל, הייתה זו דאו ששילמה את מלוא סכום התמורה של 23,625,000$ כנגד קבלת 50% מהמיזם (סעיף 6.4.12 להסכם המיזם המשותף).
- בעקבות המגעים בין המערערת לדאו, פנתה המערערת למשיב בבקשה להגיע להסדר מס בנוגע לחישוב רווח ההון בגין מכירת הנכסים ללימא דלתא, וזאת בעקבות התחייבות המערערת להשלים הקמת המפעל כפי שיפורט בהמשך. במסגרת הפרה-רולינג שביקשה המערערת, אישר המשיב ביום 1.6.1997 את בקשת המערערת לגבי התמורה אשר תיוחס לציוד המוחשי, המוניטין והידע שנמכר על ידה, וקבע, בין היתר, כי חישוב המס הסופי הנוגע למכירת הציוד המוחשי יערך לאחר השלמת ההשקעה במפעל (להלן: הסדר המס).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת