אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פריד נ' זהבי ואח'

פריד נ' זהבי ואח'

תאריך פרסום : 21/02/2018 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
25447-01-18
16/02/2018
בפני השופטת:
יעל בלכר

- נגד -
המבקש:
משה פריד
עו"ד דוד איזקסון
המשיבים:
1. יהודה זהבי-עו"ד
2. יואב זהבי-עו"ד - בתפקידם כנאמני קבוצת הרכישה "ארנונה פארק" ירושלים באמצעות ב"כ משרד עוה"ד זהבי בלאו ושות'
3. ויוה לאה סיון

החלטה
 

 

לפני בקשת המבקש להארכת מועד להגשת ערעור על פסק דינו של כב' הש' הימן מיום 31/10/17 בת"א 30830-06-15 (פסק הדין).

 

  1. לפי פסק הדין חוייבו המשיבים לשלם למבקש את סכום התביעה (596,342 ₪) בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה (15/6/15) בצירוף שכ"ט עו"ד בסך של 41,000 ₪. תביעתו של המבקש התקבלה, אפוא, אך לטענתו טעה בית המשפט קמא בניסוח חלקו המעשי של פסק הדין, שעה שקיבל את התביעה אך חייב את המשיבים לשלם לו את סכום התביעה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה; ולא חייב את המשיבים בריבית הסכמית (שבה חויבו רק עד למועד הגשת התביעה).

     

  2. המשיבים שילמו למבקש לפי פסק הדין סך של 667,740 ₪ באמצעות שיק שזמן פירעונו 30/11/17, שנמסר למבקש באמצעות בא כוחו הקודם, עו"ד יפרח (ראו נספח ד' לתשובת המשיבים לבקשה).

     

  3. קודם לביצוע התשלום התקבל אצל המשיבים מכתב דרישה של עו"ד יפרח מיום 1/11/17, לביצוע התשלום בתוך 30 ימים על מנת להימנע מהליכי הוצל"פ. לאחר קבלתו, ביום 12/11/17 הגישו המשיבים בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין תוך שציינו, כי בכוונתם להגיש ערעור עד למועד הקבוע בדין (17/12/17); ואולם למחרת ביקשו למחוק את הבקשה לעיכוב ביצוע כאילו לא הוגשה (ראו נספחים א' - ג' לתשובת המשיבים).

     

  4. ביום 14/12/17, טרם בקשה זו להארכת המועד להגשת ערעור, הגיש המבקש לבית המשפט קמא בקשה להארכת מועד להגשת בקשה לתיקון טעות סופר (שעניינה באותה טענה לטעות בפסק הדין שמועלית בערעור). זאת, באמצעות ב"כ חדש, עו"ד איזקסון, המייצגו גם בהליך זה. הבקשה נדחתה בהחלטה מיום 26/12/17, מהטעם שאין מדובר בטעות סופר.

     

  5. עד כאן פסק הדין של בית משפט קמא והשתלשלות ההליכים שקדמו לבקשה זו.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ