אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ע"ע 15746-10-15

ע"ע 15746-10-15

תאריך פרסום : 16/06/2016 | גרסת הדפסה

ע"ע
בית דין ארצי לעבודה
15746-10-15
02/12/2015
בפני השופט:
כאמל אבו קאעוד

- נגד -
המבקשת:
בודי שייפ קלאב בע"מ
עו"ד ורד שדות
המשיב:
ציון ארביב
עו"ד אדוארדו ווסר
החלטה

 

השופטת לאה גליקסמן

 

  1. לפניי בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין האזורי בבאר-שבע (השופט צבי פרנקל ונציגת הציבור גב' פסה מרקוביץ; סע"ש 52573-02-14) מיום 29.7.15, שבו נקבע כי בין הצדדים התקיימו יחסי עובד - מעביד גם בתקופת עבודתו הראשונה של המשיב, שבה שולמה לו התמורה בעד עבודתו כנגד חשבונית מס. כפועל יוצא מכך, חויבה המבקשת לשלם לו זכויות סוציאליות שונות הנגזרות ממעמדו כעובד בסכום כולל של 44,547 ₪. כמו כן חויבה המבקשת לשלם למשיב הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪, ושכר טרחת עו"ד בסך של 3,000 ₪.

     

    הרקע לבקשה:

  2. המשיב מועסק על ידי המבקשת, חברה המפעילה מכוני כושר בעיר אשקלון ובקריית מלאכי, כמאמן כושר. החל מחודש אוקטובר 2007 עד חודש אפריל 2012 (להלן- התקופה הראשונה) התמורה בעד עבודתו של המשיב שולמה כנגד הצגת חשבונית מס ולא שולמו לו הזכויות המגיעות לעובד. החל מחודש מאי 2012 ואילך (להלן- התקופה השנייה) מונפק לו תלוש שכר, והמבקשת מכירה בו כעובד.

  3. בתביעה שהגיש לבית הדין האזורי טען המשיב כי גם בתקופה הראשונה התקיימו בינו לבין המבקשת יחסי עובד מעסיק, שכן לא היה כל שוני בין תקופת העבודה עד אפריל 2012 לבין התקופה שלאחריה. לטענת המשיב, עד חודש אפריל 2012 שכרו שולם כנגד חשבונית, כך ששכרו כמאמן שולם על בסיס שכר לשעה ושכרו עבור משרת הניהול קיבל בסכום קבוע. לפיכך, עתר המשיב לקבל זכויות סוציאליות שונות הנגזרות ממעמדו כעובד בגין התקופה הראשונה, בסך כולל של 88,056 ₪.

  4. המבקשת טענה כי בתקופה הראשונה לא התקיימו יחסי עובד-מעסיק בינה לבין המשיב, שכן שכרו עמד על סך של 120 ₪ לשעה במקום על סך של 90 ₪ לשעה, וזאת על מנת "לכסות" את הוצאות המשיב כעצמאי, ומעולם לא שולם לו שכר קבוע. עוד טענה המבקשת כי עד חודש מאי 2012 המשיב דרש לקבל את שכרו כנגד חשבונית, והיא לא פיקחה על עבודתו ועל תוכנה.

  5. בית הדין האזורי קבע, כי בין הצדדים התקיימו יחסי עובד - מעסיק גם בתקופה הראשונה, שכן לא חל שינוי במהותה של עבודתו של המשיב בחודש מאי 2012, והמשיב נשאר מאמן כושר כפי שהיה לפני מאי 2012. בקשר לכך נקבע, בין היתר, כי עדותו של מנהל המבקשת, לפיה מחויבותו של המשיב לעסק השתנתה באופן שהוא קיבל דמי מחלה כשהציג אישורים וכי הוא לא דאג יותר למחליף בעת היעדרותו אינה מעידה על שינוי מהותי בעבודה, וההגדרה של מנהל המבקשת בקשר למחויבות של המשיב משקפת תחושה סובייקטיבית שאינה מבוססת על ראיות; טענת המבקשת ששילמה למשיב 120 ₪ לשעה במקום 90 ₪ כדי לכסות את הוצאותיו כעצמאי, מחזקת את המסקנה שבין הצדדים התקיימו יחסי העבודה, שכן התוספת ניתנה על מנת "לכסות" את הזכויות הסוציאליות הנוספות המגיעות לעובד שכיר; המבקשת לא הוכיחה ששכרו של המשיב היה גבוה מהמקובל; העובדה שהמשיב הועסק במקומות עבודה נוספים כמאמן כושר אינה רלוונטית, כיוון שיש לבחון את מהות ההתקשרות בין הצדדים, ולא בין המשיב לבין מעסיקים אחרים; גם העובדה שהמשיב שילם לעתים למחליף אינה שוללת קיום יחסי עובד מעסיק. בעניין זה קיבל בית הדין האזורי את גרסתו של המשיב כי הדבר אירע פעמים בודדות, ורק כאשר המבקשת לא איתרה מחליף מבין עובדיה, שאז שילמה המבקשת את השכר למחליף; ככלל נדרש המשיב לבצע את העבודה בעצמו, ועובדה זו מעידה על קיום יחסי עובד מעסיק; לא נסתרה גרסת המשיב כי כלי עבודה סופקו על ידי המבקשת; למשיב שולמה תמורה קבועה עבור כל מפגש, אשר לא הייתה תלויה בסכומים ששילמו המתאמנים למבקשת; צורת תשלום השכר אינה סממן מכריע בקביעת מעמדו של העובד ואין בעובדה ששכרו של המשיב שולם כנגד חשבונית מס כדי לשלול את יחסי עובד – מעסיק ששררו ועדיין מתקיימים בין הצדדים.

  6. אשר לזכויות המגיעות למשיב קבע בית הדין כי חישוב זכויותיו צריך להיות לפי השכר היומי אשר עמד על סך של 305.76 ₪, ולא על בסיס היקף משרה בשיעור 46%, כטענת המבקשת. לאור האמור, ומשנקבע כי התקיימו בין הצדדים יחסי עובד ומעסיק, קבע בית הדין כי המשיב זכאי לפדיון חופשה, דמי הבראה, הפרשות לפנסיה ודמי חגים. תביעות המשיב לדמי מחלה, החזר הוצאות נסיעה והחזר עבור תשלום לרואה חשבון נדחו.

     

    הבקשה וטענות הצדדים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ