אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלדמן נ' נטוויז'ן

פלדמן נ' נטוויז'ן

תאריך פרסום : 11/11/2011 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון
45100-12-10
07/11/2011
בפני השופט:
איטה נחמן

- נגד -
התובע:
עו"ד אבישי פלדמן
הנתבע:
013 נטוויז'ן
פסק-דין

פסק דין

1.בפני תביעה כספית בסך 10,000 ₪ בגין משלוח דואר פרסומי, בהתאם להוראות סעיף 30 א' בחוק התקשורת (בזק ושידורים) התשמ"ב – 1982 (להלן: "חוק התקשורת").

טענות הצדדים בתמצית

2.התובע, עו"ד במקצועו, טוען כי הנתבעת שלחה אליו דואר פרסומי לכתובת הדואר האלקטרוני שלו (דוא"ל), וזאת מבלי לקבל את הסכמתו מראש, כנדרש על פי החוק, אף לא לאחר שביקש מספר פעמים להסיר את כתובתו מרשימת התפוצה של הנתבעת, וזאת פעם אחת באמצעות לחיצה על קישור מתאים שהופיע בתחתית הפרסומים שבעקבותיה התקיימה שיחה טלפונית עם נציגת הנתבעת, ופעם נוספת באמצעות לחיצה נוספת על הקישור הנ"ל כחודש ימים לאחר מכן. משהמשיכו להגיע דברי פרסום לכתובת הדוא"ל של התובע נשלחו על ידו שני מכתבים לנתבעת מיום 20.9.10 ומיום 4.11.10 שבהם ביקש שוב להפסיק את משלוח הדואר הפרסומי, ולאחריהם נשלחה אליו הודעת פרסומת נוספת. בכל אלה הפרה הנתבעת, לטענת התובע, את סעיף 30 א' בחוק התקשורת ועל כן עליה לפצותו על פי החוק.

3.הנתבעת טוענת כי היא שלחה לתובע דואר פרסומי כדין. לטענתה, בבקשותיו להפסיק את משלוח הדואר הפרסומי, התובע לא ציין כי ברשותו שני מנויים, מנוי עסקי ע"ש משרד עוה"ד כהן ויצחק קימחי (להלן:"משרד עוה"ד") ומנוי פרטי ע"ש התובע. בכך מנע התובע מהנתבעת מידע בדבר קיום המנוי הפרטי ולפיכך המשיך לקבל דואר פרסומי. הנתבעת מוסיפה וטוענת כי שני המנויים, העסקי והפרטי, נפתחו טרם כניסת התיקון בחוק התקשורת (סעיף 30 א') לתוקף. בסמוך לכניסתו הודיעה הנתבעת לבעלי שני המנויים על זכותם לסרב לקבל דואר שיווקי זאת על גבי החשבונית החודשית. מכאן, לטענת הנתבעת, שהדואר הפרסומי נשלח לתובע כדין ודין תביעתו להידחות.

המסגרת הנורמטיבית

4.התובע סומך תביעתו על הפרת סעיף 30א' בחוק התקשורת, אשר הוסף בתיקון 40, התשס"ח- 2008 וזכה לכינוי "חוק הספאם".

5.הסעיף קובע כי חל איסור על המפרסם לשלוח דבר פרסומת לנמען, בין היתר, באמצעות דואר אלקטרוני (דוא"ל), ללא קבלת הסכמה מפורשת מראש ובכתב של הנמען [סעיף 30 א' (ב) בחוק התקשורת].

6.עוד קובע הסעיף כי מפרסם רשאי לשגר דבר פרסומת כאמור בסעיף 30 א(ב), אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה: (1) הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פרסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב); (2) המפרסם נתן לנמען הזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פרסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן; (3) דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפסקה (1) [סעיף 30 א' (ג) בחוק התקשורת].

7.סעיף 30 א' (ד) בחוק התקשורת קובע, כי הנמען רשאי בכל עת להודיע למפרסם על סירובו לקבל דברי פרסומת, דרך כלל או מסוג מסוים, ולחזור בו מהסכמתו, ככל שניתנה. הודעת הסירוב תינתן בכתב או בדרך שבה שוגר דבר הפרסומת, לפי בחירת הנמען.

8.כמו כן, קובע הסעיף כי הפרת הוראותיו תיחשב, הן לעבירה פלילית שבגינה ניתן להטיל קנס על העבריין [סעיף 30א(ו)(1)], והן לעוולה אזרחית [סעיף 30א(ט)], המהווה עילת תביעה שבגינה ניתן לחייב מפרסם במתן "פיצוי לדוגמה", של 1,000 ₪ לכל היותר, בשל כל דבר פרסומת שקיבל הנמען בניגוד להוראות הסעיף, וזאת ללא צורך בהוכחת נזקו של הנמען הנפגע [סעיף 30א(י)(1) בחוק התקשורת].

דיון:

9.בחלוקת לפרקי זמנים, ניתן לחלק את הודעות הפרסומת שנשלחו לדוא"ל התובע על ידי הנתבעת, לארבע תקופות עיקריות, כדלקמן:

א.תקופה ראשונה – הודעות דוא"ל שהתקבלו עד ליום 16.8.10

10.במהלך פרק הזמן החל מיום 27.4.10 ועד ליום 16.8.10 נשלחו לתובע 18 הודעות דואר פרסומי ע"י הנתבעת.

11.התובע טוען כי לא נתן את הסכמתו לקבלת הדואר הפרסומי.יחד עם זאת, סעיף 30 א' (ג) קובע כי בהתקיים תנאי הסעיף, מפרסם רשאי לשגר דבר פרסומת, אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען.

12.בבואנו לבחון האם תנאי סעיף 30 א' (ג) בחוק התקשרות מתקיימים בענייננו, חשוב לציין כי שני המינויים, הפרטי והעסקי, נפתחו לפני כניסתו לתוקף של חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון מס' 40) תשס"ח – 2008 (סעיף 30א') אשר נכנס לתוקף ביום 1.12.08. בסמוך לכניסת התיקון לתוקף, הודיעה הנתבעת לבעלי המנויים העסקי והפרטי על זכותם לסרב לקבל הודעות פרסומת וזאת על גבי החשבוניות החודשיות (נספח ט' לכתב ההגנה). מכאן עולה ומתעוררת השאלה האם הודעה זו של הנתבעת על גבי החשבוניות מקיימת את דרישת סעיף (ג) (1) בסעיף 30 א' בחוק התקשורת. כפי העולה מנספח ט' לכתב התביעה על גבי החשבונית לחודש אוקטובר – נובמבר 2008 שנשלחה לתובע צוין תחת הכותרת "תיבת ההודעות שלך" כי:

"...013 נטויויזן מעוניינת לעדכן באופן שוטף במבצעים הכי חמים, הנחות, הטבות והשירותים החדשים שלנו. מידע זה יגיע באמצעות הדואר האלקטרוני ...אם אינך מעוניין לקבל חומר פרסומי מחברת 013 נטוויזן או מי מטעמה באמצעים אלו ניתן לשלוח מייל לכתובת service@013netvision.co.il ונמנע מפרסומים בהמשך."

13.התובע לא טען כי לא קיבל חשבונית זו, או כי לא שם לב לאמור בה לעניין זה.

14.יצוין כי חשבונית דומה נשלחה במקביל גם למשרד עוה"ד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ