תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה נצרת
|
3124-03,3126-03
13/04/2008
|
בפני השופט:
סארי ג'יוסי
|
- נגד - |
התובע:
1. ש.ג. 2. ש.מ.
עו"ד חיר פואד
|
הנתבע:
א.ש. עו"ד רובין יהושע
|
פסק-דין |
פתח דבר:
1. מונחות לפני שתי תובענות הדדיות: האחת למתן פסק דין הצהרתי לפיו התובעים בתמש 3126/04 (להלן: "התובעים"), הינם הבעלים של הזכויות בדירה הידועה כחלקה ____ גוש _____ברח' _________(להלן: "הדירה"), הרשומות בלשכת רישום המקרקעין בנצרת על שמו של הנתבע (להלן:"א.ש."), ואילו השניה בתמ"ש 3124/04 של א.ש. לדמי שכירות ראויים בגין אותה דירה. תביעה אחרונה זו הוגשה כנגד התובעים בתיק הקודם, חמו וחמותו לשעבר של ש.א. , וכנגד גב' ח.מ.- אחותה של חמותו.
יצויין , כי לתיק בית המשפט לא הוגש נסח טאבו, אולם אין מחלוקת בין הצדדים כי הזכויות בדירה רשומות על שמו של א.ש.
2. התובעים הינם הוריה של גב' מ.ש. (להלן:"מ.ש."), גרושתו של הנתבע .
בני הזוג הכירו זה את זו ברוסיה, וכעבור זמן מה, הם עלו לארץ ונישאו זל"ז ביום 15.11.93;
לימים התערערו היחסים בין בני הזוג ובעקבות כך הוגשו על ידם תביעות הדדיות, המתנהלות בפני בית משפט זה. כמו כן בני הזוג התגרשו זה מזו ב- 20/4/04.
3. הצדדים הגיעו להסכמה דיונית, שקיבלה תוקף של החלטה, לפיה וותרו על המשך שמיעת הראיות, והסמיכו את בית המשפט ליתן פסק דין על דרך הפשרה בכל התביעות התלויות ועומדות בפניו, בהתאם לסעיף 79א לחוק בתי המשפט; כאשר בתביעת המזונות (תמש3121/03), יינתן פסק דין מנומק.
4. הנתבע העיד לעצמו, ומטעמו העידו מר ______- מנהל בנק הפועלים- סניף ______, וסגנו מר __________. מטעם התובעים העידה בתם ______והשמאי ______.
טענות הצדדים:
5. לטענות התובעים, לאחר ש-א.ש. ו-מ.ש. עלו לארץ והתחתנו, פנה אליהם א.ש. ושכנע אותם לעלות גם לארץ. כמו כן, הוא הבטיח להם כי ימצא עבורם דירה.
בנוסף, א.ש. שיכנע את התובעים למכור את דירתם ברוסיה ולהעביר את תקבולי המכירה לחשבונו, על מנת שירכוש להם דירת מגורים.
התובעים שבקשו להיות בקרבת בתם ונתנו אימון בחתנם , החליטו לעלות גם הם לארץ.
ביום 1.12.94 מכרו התובעים את דירתם ברוסיה תמורת סך של 29,000$ כעולה מהסכם מכר הערוך ברוסית, ומתרגום נוטריוני שצורפו לתיק המוצגים. יום למחרת, 2.12.94, העבירו התובעים את כספי התמורה לחשבונו של א.ש. בישראל כעולה מאישור העברת הכספים הערוך בהולנדית עם תרגום נוטריוני .
6. בתחילת שנת 1995 עלו התובעים לארץ; א.ש. אפשר להם ונתן להם להתגורר בדירת סבתו ברח' ________, השייכת לעמיגור, וזאת למשך כארבעה חודשים ללא כל תמורה.
במהלך תקופה זו ביקשו התובעים לרכוש דירה עד שמצאו דירה ברח' __________, נשוא תביעה דנן. התובעים פנו למוכרת גב' __________ וסיכמו איתה על מחיר הדירה. כמו כן, התובעים והמוכרת פנו לעו"ד מטעמה של האחרונה, על מנת שיטפל בעסקת הרכישה.
התובעים שילמו למוכרת סכום ראשוני במזומן, ופנו יחד עם א.ש. לאותו עו"ד מטעם המוכרת, על מנת לטפל ולסיים את הליכי עסקת הרכישה.
התובעים שאינם מבינים את השפה העברית, סמכו על חתנם -א.ש. ונתנו בו אמון מלא בטיפול בעסקת הרכישה. וכך היה, הלה עקב אחרי הליכי עסקת הרכישה, קרא את חוזה המכר, ומדי פעם ביקש מהתובעים כספים על מנת לשלם את יתרת התמורה בגין הדירה, זאת בנוסף לסך של 29,000 $ אותם קיבל מהתובעים עוד בהיותם ברוסיה ואשר הופקדו בחשבונו בארץ.
כעבור זמן מה, הודיע א.ש. לתובעים, כי העסקה הושלמה וכי הדירה הינה שלהם.
7. א.ש. שמר אצלו את כל המסמכים הנוגעים לרכישתה של הדירה, ובכל פעם בה פנו התובעים אליו לקבלת המסמכים , הפציר בהם לבל יבקשו אותם. לטענת התובעים, א.ש. היה אומר להם כי הוא שומר אצלו את כל המסמכים ואין להם ממה לדאוג והרי הוא כ"בן משפחה".
לבסוף, וביום 31.5.00 חתם א.ש. על מסמך בו מאשר, כי הדירה הינה בבעלותם הבלעדית של התובעים; באותו מעמד, ביקש א.ש. מהתובעים להפסיק להטרידו בעניין מסמכי הדירה, שכן המסמך הנ"ל המדבר בעד עצמו, מבטיח את זכויותיהם בדירה.
8. התובעים התגוררו בדירה למשך כ- 11 שנים עד שגילו ש-א.ש. רשם את הזכויות בדירה על שמו הוא ולא על שמם.