אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק א 17230/99

פסק-דין בתיק א 17230/99

תאריך פרסום : 28/10/2009 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום חיפה
17230-99
12/09/2005
בפני השופט:
ר. למלשטריך-לטר

- נגד -
התובע:
ב.א.פרסום על בע"מ
עו"ד וקסמן צבי
הנתבע:
1. מכללת חדרה-מנשה (ע"ר)
2. בינאמו אברהם
3. עיריית חדרה

עו"ד אריאל ארונוביץ
פסק-דין

1.         התובעת, חברת פרסום, הגישה תביעתה כנגד הנתבעים לקבלת התשלום המגיע לה כנגד שירותי  פרסום, שיווק ועיצוב מודעות  שנתנה לעמותת מכללת חדרה במהלך שנת 1998. עמותת מכללת חדרה הפסיקה פעילותה  בשנת 99 או בסמוך לכך. התביעה הוגשה גם כנגד עירית חדרה  בטענה שזו הציגה מצג  שהיא עומדת מאחורי המכללה, מפקחת על פעילות המכללה והתחיבויותיה, מתקצבת את המכללה בתקציבה , ובנין המכללה נמצאה על מקרקעין של העיריה.  התביעה הוגשה גם כנגד מי שהיה באותה עת מנכ"ל המכללה בטענה שהציג מצג שוא כאילו מצב המכללה שפיר והמשיך להזמין שירותי פרסום בעבורה. מנכ"ל המכללה שלח הודעת צד שלישי לעירית חדרה וכן למשרד החינוך, אשר התחייב לטענתו להעביר למכללה סיוע כספי שלא הועבר.

אציין, כי לא נטען להרמת מסך, אלא לעוולת נזיקין של מצג שווא.

2.         גובה החוב

2.1        החוב מתייחס ל-8 חשבוניות מס  הפרושות במהלך התקופה מיום 30.7.98 ועד 30.10.98, בסכום קרן כולל המופיע בכתב התביעה כ - 109,170 ש"ח.  (החשבוניות הינן נספחים א1-8 לתצהיר מנהל התובעת, ת  / 1 ).

2.2        כל החשבוניות מאושרות לתשלום על ידי מכללת חדרה, כפי שעולה מחותמת המכללה והחתימה שעל גביה, לגבי כל חשבונית וחשבונית. (ס' 11 לתצהיר ת/1). תנאי התשלום הם שוטף + 30 יום. (ס' 7 לת / 1 ).

2.3        בפועל שולם בעבור חוב זה תשלום חלקי בלבד בסך של 7200 ש"ח ביום 15.8.98. (כרטיס הנהלת חשבונות ,נספח א 9 ןת / 1, וכן ראה ס' 16 בתצהיר).

2.4        סכום הקרן בחשבוניות המצטברות שהגיע מועד תשלומו ביום 31.7.98 היה סך של 40,157  ש"ח. (ס' 11,12 לתצהיר ת / 1 ).

2.5        סכום החוב אושר על ידי מנכ"ל המכללה  בכתב הגנתו (ס' 6),  וכן בתצהירו (ס' 11 לנ / 1 ) ולא נסתר בעדות אחרת.

2.6        בשערוך להיום של  הסכום בכתב התביעה,  כפי שהתבקש, (סכום החשבוניות בהפחתת התשלום ששולם), עולה כי יתרת החוב עומדת היום על סך של
144,698 ש"ח.

2.7        לפיכך סכום החוב, נכון להיום, עומד על סך של 144,398 ש"ח.

3.       חובת הנתבעת 1 לתשלום החוב

3.1        נתבעת 1, עמותה שאיננה פעילה, לא הגישה כתב הגנה, והיא חייבת בתשלום האמור לעיל לתובעת.

3.2        השאלה המרכזית בדיון שבפני הינה האם קיימת במקביל חובה לתשלום יתרת החובה על ידי עירית חדרה, ו/או  על ידי מנכ"ל המכללה באופן אישי.

4.       עובדות הרקע

4.1        במחצית 1998 קיים מנכ"ל המכללה  פגישת עבודה עם מנהל התובעת בקשר להזמנות עיצוב מסמכים רשמיים ולוגו ופרסום עבור המכללה. (ס' 4 לת / 1 ).

4.2        בעבר היתה המכללה ממוקמת בגבעת חביבה במסגרת מועצה אזורית מנשה. מסמכי העמותה מלמדים על כך כי נכון לינואר 97 היו חברי העמותה עירית חדרה, המועצה האזורית מנשה, המועצה האזורית חוף הכרמל, המועצה המקומית אור עקיבא, איגוד ערים אזור השומרון (מוסדות חינוך על יסודיים) ו-4 אנשים פרטיים.(ס' 6 לתקנון, נספח ג' לנ / 4 ).  לכל אחת מהרשויות העמיתות היו 3 נציגים באסיפה הכללית, למעט אור עקיבא שהיה לה נציג אחד.  לעמותה היה ועד, שלפי התקנון תפקידו היה לנהל את כל ענייני העמותה ,עוד נקבע שם כי הוא יהיה התובע או הנתבע בשמה, הוא יהיה מוסמך לחתום על הסכמים או חוזים או התחייבויות  בשם העמותה וליפות כח אחרים לפעול בשם העמותה.  הועד היה רשאי להסמיך שניים מבין חבריו ומבין הסגל המקצועי לחתום על מסמכים בשם העמותה. (ס' 22,  23(ה) לתקנון, נספח ג' לנ / 4 ).  אחד ממורשי החתימה היה סגן ראש עירית חדרה, אשר לא הצליח לזכור מי היה מורשה החתימה   השני. (עמ' 32,33 לפרטיכל).שיקים שנתנה המכללה וכן הזמנות עבודה הובאו לחתימתו של סגן ראש העיר בתפקידו כמורשה חתימה. (עדות סגן ראש העיר, עמ' 32 לפרטיכל).  באותה תקופה היה ראש עירית חדרה יו"ר הועד המנהל של העמותה. (ס' 4 לתצהיר נ / 1, וכן  ס' 6 לתצהיר ת / 1 ).  מנכ"ל המכללה העיד כי בדרך כלל היו משתתפים בישיבות רק נציגי 3 הרשויות הבאות : מועצה אזורית מנשה, פרדס חנה ונציגי עירית חדרה. כאשר היתה החלטה לבנות קמפוס חדש בתחומי העיר חדרה,הדירה המועצה האזורית מנשה רגליה מהישיבות  לקראת סוף שנת 1997 וכן נמנעה מלהעביר התחייבויות שהיתה צריכה להעביר. (עמ' 27 לעדות מנכ"ל המכללה). המכללה ,ששמה הראשון היה "מכללה אזורית מנשה" שינתה שמה ל"מכללת חדרה מנשה", ביום 14.1.97 (נספח ב' לנ / 4 ) , ובספטמבר 1998 התקבלה החלטת האסיפה הכללית המקבלת את המלצת הועד המנהל לשינוי שם המכללה לשם "המכללה האזורית חדרה". (נספח א לנ / 1, וראה אישור לכך בעדות סגן ראש העיר, עמ' 30 לפרטיכל). ). בחותמת שם זה גם נחתמו כמאושרות  החשבוניות נשוא הדין .

4.3        מנכ"ל המכללה העיד כי נכנס לתפקידו בתחילת שנת 1997 (עמ' 25 לפרטיכל, וכן ראה נספח א לנ / 3 )) כאשר המכללה היתה במצב גרעוני. מכתב המנכ"ל לראש עירית חדרה, מר נחמיה להב  מיוני 1997  (נספח ג' לנ / 1 )  מתריע על כך שאין באפשרות המכללה לשלם משכורות והתחייבות לספקים, ומצבה עלול להביא לסגירתה. באותה תקופה, כפי שעולה, היה הקמפוס החדש בתהליך בניה. התוכנית היתה לקבל חסות אקדמית מאוניברסיטת חיפה לצורך שיפור תדמית המכללה, (ס'  5 לנ / 1 ),לחדש את  בניין הקמפוס שמיקומו באזור אוכלוסיה חלשה של העיר (ליד יער חדרה), מתוך רצון להפוך את המכללה למוסד אקדמי מוכר, שישמש אבן שואבת לסטודנטים מהאזור, ובכך יביא לתרומה  חברתית משמעותית לעיר חדרה . (ס' 5 לנ / 1, עמ' 25,26 לפרטיכל). המטרה היתה, כפי שציין במכתבו מנכ"ל המכללה, לראות פרות ראשונים  באוקטובר 1998. כל זאת על רקע הבחירות  לראשות העיר שעמדו להתקיים בחדרה בנובמבר 1998.  ראש  העיר שכהן קודם לבחירות, מר נחמיה להב, בקש להפוך את  המכללה למכללת חדרה, ולהקים אקדמיה בחדרה. לכן גם נבנה הקמפוס החדש במהלך 1998, (עמ' 31 לפרטיכל)  שפתיחתו היתה ערב קיום הבחירות. את  הקרקע לבנין הקמפוס החדש  "השאילה" העיריה לצורך פעילות המכללה. (ס' 15 לנ / 4 ). הוחלט לשנות את שם  המכללה ל"מכללת חדרה" בלבד, כחלק מתעמולת הבחירות, על מנת  שייזקף לזכותו של ראש העיר כי הקים אוניברסיטה בחדרה (עדות סגן ראש העיר, עמ' 36 לפרטיכל).

4.4        לפיכך, הזמין מנכ"ל המכללה עיצוב של לוגו, מסמכים רשמיים וכן פרסום לקראת שנת הלימודים אוקטובר 1998. (עמ' 26 לפרטיכל). חשיבות הפרסום היתה להבהיר לציבור כי מדובר במכללה שונה, איכותית יותר, שכן הושגה חסות אקדמית מאוניברסיטת חיפה, יש קמפוס חדש והציפיות גבוהות. (עמ' 26 לפרטיכל). בין היתר הכינה התובעת לקראת טקס חנוכת הבנין החדש  של המכללה את ההזמנה (וכן "פולדר " נוסף)  שנשאה את לוגו העיריה והיתה כתובה באופן כזה שעיריית חדרה או ראש עירית חדרה,  הם המזמינים לטקס הפתיחה. (עמ' 21 לפרטיכל).

4.5        בנובמבר  1998 נבחר ראש עיר חדש בחדרה - מר סדן. עם כניסתו של סדן לתפקיד החליטה העיריה שאיננה מתקצבת יותר את המכללה. (עדות סגן ראש העיר, עמ' 33 לפרטיכל). מר סדן הפסיק את עבודתו של מנכ"ל המכללה בפברואר 99, דהיינו כחודשיים לאחר כניסתו לתפקיד ראש העיר. (עמ' 25 לפרטיכל).

5.         האם אחריות אישית של מנכ"ל המכללה לתשלום החוב בשל מצג שוא ?

5.1        אין מחלוקת על כך כי עמותת מכללת חדרה מנשה, פעלה כאישיות משפטית נפרדת.  מנהל התובעת אישר כי עבודת הפרסום הוזמנה על ידי מנכ"ל המכללה וצוות עובדיה. (עמ' 15,16 לפרטיכל).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ