ב"ל
בית דין אזורי לעבודה בחיפה
|
29946-11-12
06/07/2013
|
בפני השופט:
איריס רש
|
- נגד - |
התובע:
פלוני עו"ד מוויס
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מוהנד
|
פסק-דין |
1. לפני ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים (להלן- הוועדה) מיום 28.08.2012 שניתנה במסגרת ענף ביטוח נפגעי עבודה, לפי סעיף 122 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן- החוק). בהחלטתה קבעה הוועדה כי שיעור נכותו הצמיתה של המערער עומד על 5%. (להלן- ההחלטה).
2. המערער, רופא במקצועו, נפגע בגבו בתאונת עבודה מיום 30.10.2010.
טענות הצדדים
3. ואלו עיקר טענות המערער:
א. הוועדה התעלמה מתלונות המערער על כאבים בגב בתחתון ועל קושי בתפקוד ולא התחשבה בכך שהמערער מצוי עד היום בטיפולים רפואיים, נוטל משככי כאבים, מקבל זריקות ועובר טיפולי פיזיותרפיה. כל אלו מעידים כי מדובר בהגבלה ניכרת בתנועות עמ"ש מותני ולא בהגבלה זעירה כפי שנקבע.
ב. הוועדה טעתה כאשר קבעה כי למערער הליך ניווני לאור עמוד השדרה, כאשר בדיקת ה -C.T קובעת כי למערער בלט דיסק בגובה L5-S1.
הוועדה התעלמה מהעובדה שעובר לתאונה, המערער לא סבל כלל מבעיות בעמוד שדרה מותני.
גם אם המערער סובל משינויים ניוונים היה על הוועדה לערוך חשבון עובר ושב.
ג. הוועדה לא ערכה את כל הבדיקות לצורך קביעת אחוזי הנכות כגון: בדיקת כיפוף ברכיים. כך גם, הוועדה לא ציינה את טווחי התנועות של עמוד השדרה המותני. קביעת הוועדה לפיה למערער מגבלה מזערית אינה ברורה ואף אינה עולה בקנה אחד עם פריטי הליקוי בגין הגבלה בתנועות עמוד שדרה מותני.
ד. הוועדה טעתה כאשר נתנה משקל מכריע לתוצאות הבדיקות ההדמיה, בעוד שממצאי הבדיקה הקלינית הם המכריעים בקביעת אחוזי הנכות ולפיהם נמצא מגבלה בתנועות עמוד השדרה המותני המקנה למערער 10% נכות לפי פריט 37 (7)א ברשימת פריטי הליקוי.
4. טענות המשיב הן אלה:
א. בחירת סעיף הליקוי ויישומו הוא עניין רפואי המסור לשיקול דעתה של הוועדה ובית הדין מנוע מלהתערב בכך.
ב. אופן עריכת הבדיקה הקלינית הינו, עניין המסור לשיקול דעתה של הוועדה- הוועדה יכולה לבחור לבצע מבחנים מסוימים ולא מבחנים אחרים, בהתאם לממצאי בדיקותיה ושיקול דעתה המקצועי. הוועדה אינה חייבת לפרט את טווח התנועות , כאשר לא מונחת בפניה חוות דעת מטעמו של המערער המפרטת את טווח התנועות.
ג. אין מקום לערוך למערער חשבון עובר-ושב. הוועדה לא קבעה שיש מצב קודם המזכה בנכות.
ד. משלא נפל פגם בהחלטת הוועדה יש לדחות את הערר.
דיון והכרעה
5. הלכה פסוקה היא כי בית-הדין לא יתערב בהחלטותיה של הוועדה הרפואית, אלא אם נפלה טעות משפטית בהחלטתה (בר"ע (ארצי) 54163-05-12
ביתן - המל"ל (8.07.2012)).
6. הוועדה התכנסה ביום 28.08.2012. הוועדה שמעה את תלונות המערער בדבר כאבי הגב, בחנה את ממצאי בדיקות ההדמייה וערכה למערער בדיקה קלינית. ואלו ממצאי הבדיקה:
"ב-
C.T
מיום 8/11/10 - ע"ש מותני - שינויים ניווניים בין חוליות
L1
עד
S1
עם בלטי דיסק אחוריים ולחץ קל על השק התקאלי בין חוליות
L4-L5
ו-
L5-S1
. כמו כן ספונדילוליסטזיס קלה בין
L4-L5
. הליכה יציבה, כולל על אצבעות ועקבים. בכיפוף לפנים- הגבלה תנועות מזערית בעמוד שדרה מותני; כאשר מבחן "שיבר" משתנה בין 4 ס"מ ל-5 ס"מ. ובקצה טווח הכיפוף מופיע כיווץ שרירים מותני קל
SLR
60 מעלות ומשמאל 50 מעלות מימין לסג חיובי כח בשרירים תחושה והחזרים גידיים תקינים... יושב זקוף עם ברכים ישרות על המיטה וטוען לכאבים בניקוש באזור
L4
"
.