אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק עת"מ 25576-07-13

פסק-דין בתיק עת"מ 25576-07-13

תאריך פרסום : 14/10/2013 | גרסת הדפסה

עת"מ
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
25576-07-13
28/07/2013
בפני השופט:
אסתר שטמר

- נגד -
התובע:
1. רוני ענבי
2. מארי רוזי וידאל (אסירה)

עו"ד משה רועי
הנתבע:
משרד הפנים
עו"ד רותם אלקלעי
פסק-דין

1.                  עתירה לבטל צו הרחקה שהוציא המשיב נגד העותרת 2. העותרת 2 ( "גב' וידאל") נתינת הפיליפינים, מטפלת בעותר 1 ( "מר ענבי"), שהוא חולה טרשת נפוצה. לצער הכל, מצבו של מר ענבי קשה, הוא מתקשה בתנועה ונזקק למכונת הנשמה.

            לטענתו, הוא מתקשה במציאת מטפל מתאים, בין משום שהמטפלים אינם מסכימים לטפל בו, בין משום שלא מצא שפה משותפת עם אחדים.

2.                  הגב' וידאל נכנסה לראשונה לישראל ביום 22.11.1998 וקבלה רשיון מסוג ב/1 (סיעוד). מאז יצאה ונכנסה פעמים מספר, ולאחרונה נכנסה לארץ בתאריך 26.1.2005. תוקף רשיונה היה עד 28.3.2008, אך ביום 20.9.2007 נפטרה המעסיקה האחרונה שלה.

3.                  הגב' וידאל הגישה בקשה למקלט מדיני ביום 3.8.2009, אשר סורבה ביום 10.1.2011. בשלב זה בוטל רשיון מסוג 2(א)5 שהחזיקה מאז הבקשה למקלט מדיני.

4.                  ביום 9.6.2013 נעצרה הגב' וידאל והוצא צו משמורת.

            ביום 17.6.2013 הגיש מר ענבי בקשה להתיר לגב' וידאל להישאר בארץ, מכח נוהל חיים משותפים.

            ביום 18.6.2013 הגישה העותרת ערעור מנהלי על החלטת בית הדין מיום 11.6.2013, שלא לשחררה ממשמורת. בערעורה הבהירה כי היא מטפלת במר ענבי החולה וחיה עמו מזה שנתיים.

            הערעור נדחה בהחלטת כב' השופטת א' יעקב, ס"נ, מיום 9.7.2013.

5.                  ביום 12.7.2013 הוגשה העתירה שלפניי. כנטען בה, יום קודם לכן הוגשה בקשה לוועדה המייעצת להארכת רישיונות של עובדים זרים בענף הסיעוד מטעמים הומניטריים.

            בבקשה שלפני אכן נטען, כי מצבו של מר ענבי מקשה למצוא לו מטפל הולם. כי טיפולה המסור של הגב' וידאל מחזיק אותו בחיים במצב טוב (אמירה שלוותה בתיעוד רפואי של הרופאים המטפלים) ויחסיהם הזוגיים מיטיבים עמו (ראו תעודת ד"ר ניסים קונקי, פסיכולוג).

6.                  הגב' וידאל אכן נקטה כל דרך אפשרית להישאר בישראל: לאחר שהגיעה באשרה לעבודה בסיעוד שתמה, פנתה לקבל מקלט מדיני, ומשסורבה נשארה בארץ והמשיכה לעבוד ללא אשרה, בין השאר אצל מר ענבי. רק לאחר שנתפסה והושמה במשמורת פעלה לבקש היתר מכח נוהל חיים משותפים. משזה לא צלח, וגם ערעור על החלטת בית הדין למשמורת כשל - הוגשה הבקשה שלפני, לשחרורה בשל טעמים הומניטריים.

7.                  ב"כ המשיב הבהירה במהלך הדיון, כי כמות הפניות על רקע טעמים הומניטריים במקרים דומים עולה פי עשרה ויותר על מספר האישורים הניתנים בשנה. לדעתה, כשמדובר במי שהפרה הוראות חוקיות רבות - אין להיעתר לבקשתה.

8.                  לדעתי הטעמים ההומניטריים המיוחדים שנמנו בסעיף 13ו (א)(3)בחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 אינם רק כאלו שמתיחסים למצבו של השוהה שלא כדין, אלא גם אם נוכחותו של השוהה חשובה לצרכיהם של אחרים. זו לשון הסעיף, המאפשר לשחרר בערובה שוהה שלא כדין, אם התקיים בו, בין השאר:

            " ...השתכנע ממונה ביקורת הגבולות כי מחמת גילו או מצב בריאותו החזקתו במשמורת עלולה לגרום נזק לבריאותו, או שקיימים טעמים הומניטריים מיוחדים אחרים המצדיקים את שחרורו בערובה, לרבות מקום שעקב החזקה במשמורת יוותר קטין בלא השגחה" (ההדגשות הוספו - א"ש).

            זאת ועוד, אם טובת המטופל היא שיש לשקול, אזי העובדה שהעותרת פנתה פעמים רבות וניצלה כל דרך אפשרית להשאר בארץ אינה יכולה להיזקף לחובתו של המטופל.

9.                  אין אנו יודעים, אל נכון, אם טיפולה של הגב' וידאל במר ענבי הכרחי. ידוע רק שכך רואים זאת מר ענבי ומשפחתו.

            עוד ידוע, כי אין מדובר אלא בתקופת ביניים, שעד מתן החלטה בשאלה אם הגב' וידאל תקבל אשרה מכח טעמים הומניטריים.

            אם כן, נראה שהנזק שבשלילת הטיפול ממר ענבי ע"י הגב' וידאל עתה עולה על התועלת שבהחזקתה במשמורת עד מתן החלטה בבקשתה.

            יתרה מזו, שחרור בערובה יכול לאיין את הקושי באפשרות שהגב' וידאל לא תתייצב מיזמתה להזמנת המשיב או לא תשתף פעולה עם הרחקתה מן הארץ, אם כך ייקבע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ