אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"ק 18597-06-11

פסק-דין בתיק ת"ק 18597-06-11

תאריך פרסום : 22/08/2012 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
18597-06-11
11/12/2011
בפני השופט:
איילת הוך-טל

- נגד -
התובע:
טל גוזלן
הנתבע:
1. ורד לוי
2. לימור אבישר
3. אודי גור
4. עידית גור

פסק-דין

בפני תביעה לפיצוי כספי בסך 9800 ש"ח.

טענות התובעת

לטענת התובעת, החלה לימודי קוסמטיקה במוסד זכייני של רשת "איב סנטר" בחיפה- המכללה לקוסמטיקה בנמל בע"מ (להלן:" מכללת הנמל") וזאת בחודש יולי 2010. 
הלימודים צפויים היו להימשך 18 חודשים ובגינם שילמה התובעת בהמחאות דחויות סכום כולל של 12,870 ש"ח.

התשלום בוצע עבור שני קורסים - קורס פדיקור וקורס קוסמטיקה.

התובעת השלימה את לימודי הפדיקור וקיבלה תעודה בהתאם.

קורס הקוסמטיקה נקטע באיבו לנוכח סגירת בית הספר במפתיע ולאחר 6 חודשי לימוד בלבד. בעבור קורס הקוסמטיקה שילמה התובעת סכום כולל של 10,950 ש"ח.

בהתאם לקבלות שהציגה התובעת, התשלום בוצע כדלקמן:

4,743.89 ש"ח שולמו במזומן ביום 9/7/10 מכספי זכאותה למענק הכספי המגיע לחיילים משוחררים.

יתרת הסכום, קרי 8,126.11 ש"ח שולמו באמצעות 8 המחאות דחויות על שם גוזלן עדי ויוסף (ככל הנראה הוריה של התובעת), בסך כ 1000 ש"ח כל אחת החל מיום 1/9/10 וכלה ביום 1/4/11.

מתווה ההתקשרות החוזית בין הצדדים אינו ברור, באשר לא נכרת ביניהם כל הסכם בכתב, אולם אם נשליך את תנאי ההסכם שנערך מול תלמידה אחרת, אותו הגישה התובעת וסומן ת/2, על המקרה שבפנינו,הרי מדובר בהתקשרות חוזית לרכישת קורס לימודי אשר נערך על גבי נייר לוגו הנושא את שמה של "המכללה לקוסמטיקה הנמל בע"מ- איב סנטר חיפה" .

בהתאם לתנאי הסכם זה הרי ככל שהקורס יופסק על ידי "איב סנטר" תוך השליש הראשון של הקורס, התלמיד יהא זכאי להחזר כספי בגין כל הסכומים ששילם על חשבון שכר הלימוד. כמו כן נקבע כי ככל שהקורס כולו יופסק לאחר תום השליש הראשון של תקופת הקורס, התלמיד זכאי להחזר שכר לימוד בגין החלק היחסי בלבד.

הלימודים בפועל הסתיימו בשלהי חודש אפריל 2011 וביום 3/5/11 התקיימה פגישה בבית הספר בנוכחות מנהלת בית הספר (נתבעת 1), בעלי הרשת (נתבעים 3-4), עורך דין, נציגי התמ"ת והסטודנטיות.

במסגרת פגישה זו הוצבו בפני התובעת שתי אפשרויות:

  1. השלמת הלימודים במכללת איב סנטר ברעננה ללא תוספת תשלום.
  2. השלמת הלימודים במכללה אחרת, בהתאם לרשימת מכללות אפשריות שהוצגה, וזאת תוך תשלום החלק היחסי בלבד.

בהיעדר אפשרות לנסוע לרעננה על בסיס קבוע, התובעת טוענת כי נותרה מול שוקת שבורה, נאלצה לשלם מכיסה סכום נוסף של 4000 ש"ח לצורך השלמת הלימודים לתעודה בבית ספר אחר.

התובעת דורשת כיום החזר כספי בגין כספים ששילמה ללא קבלת תמורה וכן בגין עוגמת הנפש שנגרמה לה וזאת מאת שלושה גורמים כדלקמן:

  1. ורד לוי - היא הנתבעת 1. נתבעת זו היא שניהלה לדבריה את בית הספר שנסגר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ