אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תע"א 3537-09

פסק-דין בתיק תע"א 3537-09

תאריך פרסום : 21/05/2012 | גרסת הדפסה

תע"א
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
3537-09
19/09/2011
בפני השופט:
יוחנן כהן

- נגד -
התובע:
אגאי אברהם
עו"ד נעמי שלו מלצר
הנתבע:
קבוצת רמת בטיחות בע"מ
עו"ד אילן ערן
פסק-דין

עניינה של תובענה זו הינו תשלום פיצויי פיטורין, השלמת תשלומים לגמל ותשלום פיצוי בגין עגמת נפש.

העובדות כפי שעולה מחומר הראיות:

1.         הנתבעת הינה חברה העוסקת במיקור חוץ של קציני בטיחות בתעבורה לבעלי ציי רכב המחויבים בהעסקת קציני בטיחות בהתאם לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה").

2.         התובע הועסק בנתבעת בתפקיד קצין תעבורה.

3.         התובע עבד אצל הנתבעת החל מיום 1/7/04 ועד להתפטרותו ביום 11/10/09.

4.         בין התובע לנתבעת נחתם הסכם העסקה (נספח א' לתצהיר התובע).

5.         במסגרת תפקידו בנתבעת היו בפיקוחו של התובע מספר כלי רכב אשר לגביהם שימש התובע קצין בטיחות בהתאם לתקנה 585 לתקנות התעבורה.

6.         התובע התפטר במכתב התפטרות מיום 10/09/09 בו צויין כי התפטרותו נעשתה על רקע סירובו לעבור על המיכסה המירבית של מספר כלי רכב בפיקוחו, ועל רקע העוינות המתמשכת מצד מנהל הנתבעת.

7.         הצדדים חלוקים באשר לזכאותו של התובע לפיצויי פיטורים בהתאם לסעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים.

טענות הצדדים

טענות התובע

8.         התובע טען כי האחריות למערכת היחסים העכורה בין הצדדים רובצת לפתחו של מר חדד, שעה שהתייחס באופן מכפיר כלפיו תוך התעלמות וקיפוח זכויותיו בעבודה.

9.         עוד טען התובע, כי היחס המנוכר שהפגין כלפיו מר חדד נבע כתוצאה מפנייתו לגף לקציני הבטיחות במשרד התחבורה (להלן: "גף קציני בטיחות") ובקשתו לברר את מכסת מספר כלי הרכב עליהם הינו רשאי כקצין בטיחות בתעבורה לפקח.

10.        התובע הוסיף וטען כי מכסת כלי הרכב הניתנת לפיקוחו של כל קצין בטיחות בתעבורה מוגבלת על פי טיבה וטבעה ועמידתו על קיום תנאי זה היא זו אשר הובילה ליחס מזלזל מצד מר חדד, אשר בעטייה נאלץ להתפטר.

11.        התובע טען כי התפטר לנוכח יחסו העויין של מר חדד, ומשכך, טען התובע כי הינו זכאי לפיצויי פיטורים מכוח סעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים.

12.        התובע טען כי לאחר שהודיע למר חדד שבכוונתו להתפטר, ביקש האחרון למשוך את מכתב התפטרותו, שכן בכוונת הנתבעת היה לפטרו.

13.        התובע הוסיף כי חלק מהתנכרות מר חדד כלפיו, כלל אי תשלום פרמיה וזאת על אף שהובטח לו כי תשולם לו פרמיה באם ישיג רישיון נהיגה בדרגה גבוהה יותר שיאפשר לו לפקח על מגוון רחב יותר של כלי רכב.

14.        התובע עתר לפיצוי בסך 30,000 ש"ח בגין עוגמת נפש לאור היחס המשפיל שהופנה אליו לטענתו מצד מנהל הנתבעת.

15.        עוד עתר התובע לקבלת הפרשים עבור קופת גמל בסך 33,199 ש"ח, שלא הופרשו עבורו על ידי הנתבעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ