פ
בית משפט השלום באר שבע
|
2797-07,1948-07
12/02/2008
|
בפני השופט:
יעל רז-לוי
|
| - נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד דקלה סרן
|
הנתבע:
אגבאבא מנשה עו"ד דוד כץ
|
| פרוטוקול |
ב"כ המאשימה:
מגישה הרשעות קודמות בנושא תעבורה.
ב"כ הנאשם
:
אבקש להורות על תיקון הכרעת הדין, כך שבהכרעת הדין יירשם ת"פ 1948/07 במקום 1984/07.
החלטה
לאור האמור, מורה על תיקון טעות קולמוס בהכרעת הדין, כך שהתיק המצורף יהיה 1948/07.
ניתנה היום ד' ב אדר א, תשס"ח (10 בפברואר 2008) במעמד הצדדים.
גזר דין
הנאשם הורשע עפ"י הודאתו במסגרת הסדר טיעון בת"פ 2797/07 בעבירות של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין תשל"ז - 1977 (להלן: "חוק העונשין") וכן בעבירה של הפרת הוראה חוקית, עבירה לפי סעיף 287 (א) לחוק העונשין.
בהתאם לכתב האישום המתוקן, בתאריך 17.5.07 הורה בימ"ש על שחרורו של הנאשם בתנאים מגבילים, לרבות מעצר בית מלא ולמעט יציאה לעבודה בשעות היום.
ביום 20.7.07 בשעה 04:30 הוזמנה ניידת משטרה למסעדת "הקריה" בבאר-שבע בעקבות קטטה בין הנאשם לחברו ליאוניד ברק. מיד לאחר מכן, הגיע השוטר יעקב צגאי למקום הנ"ל לבוש מדי משטרה. השוטר נכנס במהירות לרכבו והחל לרדוף אחרי הנאשם.
הנאשם המשיך בנסיעה מהירה ברח' שז"ר וכאשר הגיע לצומת הרחובות המרומזר שז"ר הנרייטה סולד, עבר את הצומת בנסיעה מהירה כשברמזור דולק אור אדום מלא. הנאשם המשיך להימלט בנסיעה מהירה והשוטר נאלץ לרדוף אחריו.
את המעשים המתוארים לעיל עשה הנאשם במטרה להכשיל את השוטר בעת מילוי תפקידו וכן הפר הוראה חוקית בכך שלא שהה במעצר בית.
הנאשם צרף במסגרת הסדר טיעון תיק נוסף - ת"פ 1948/07 שעניינו עבירה של איומים, עבירה לפי סעיף 192 לחוק העונשין, הפרעה לשוטר והעלבת עובד ציבור - עבירות לפי סעיף 275 ו - 288 לחוק הנ"ל.
בהתאם לכתב האישום המתוקן ביום 10.4.07 בתחנת משטרת באר-שבע, העליב הנאשם את השוטר אליעזר טרופ שמילא תפקידו כדין בכך שאמר לו "משטרה, זונות", וכן איים על השוטר בפגיעה שלא כדין בגופו בכך שהניף לעברו פח זבל.
ביום 18.2.07, עשה הנאשם מעשה בכוונה להפריע לשוטר איתן משה, בכך שזומן לחקירה על ידי השוטר, אולם הנאשם סירב להגיע לחקירה בטענה כי התלונה שקרית.
ב"כ המאשימה ציינה בטיעוניה, כי הנימוקים להסדר הטיעון הינם העדר יכולת לאתר את המתלוננת בתיק שצורף וכן בעיה ראייתית ביחס לעבירה של מעשה פזיזות ורשלנות בתיק זה. עם זאת, ציינה כי גם לאחר תיקון שני כתבי האישום, נותרו עבירות רבות וחומרות, הן כלפי השוטרים והן כלפי המעבר ברמזור אדום, ומכאן ביקשה להשית על הנאשם עונש מאסר ארוך וממושך.
מנגד הדגיש ב"כ הנאשם את התיקונים המשמעותיים בכתב האישום. ביחס לתיק הראשון כרונולוגית - ת.פ. 1948/07 ציין כי למעשה טענות הנאשם התקבלו והנאשם אשר טען לאורך כל הדרך לחפותו למעשה צדק, שהרי כל החלק הקשור לאלימות כלפי אשתו - לב כתב האישום , נמחק. לגבי העבירות ציין כי בעבירות כלפי השוטרים בתיק שצורף כי מדובר בעבירות מינוריות. לגבי התיק בו עבר באור אדום, ציין כי הנאשם ברח מהמקום כיוון שחשש מאותו אדם שהתקוטט עימו ומכאן שאין מדובר בהכשלת השוטר ברף הגבוה. עוד ציין, שהנאשם אדם מבוגר, שהה כשמונה חודשים בבית המעצר, הרישום הפלילי שלו התיישן, ומכאן ביקש להסתפק בתקופת מעצרו.