פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
|
41096-05-16
14/02/2018
|
בפני השופט:
נאסר ג'השאן
|
- נגד - |
"החייבת":
עודת אללה אנאסי
|
"הכונ"ר":
הכונס הרשמי מחוז חיפה
|
פסק דין |
ובעניין:
עו"ד מוטי בן ארצי
להלן: "המנהל המיוחד"
1.החייבת מבקשת להכריזה כפושטת רגל ואילו המנהל המיוחד מתנגד לבקשתה.
2.החייבת בת 39, אם לשלושה קטינים. צו לכינוס נכסיה של החייבת ניתן ביום 08.08.2016 בגין חובות מוצהרים בסך 884,160 ₪ ל-34 נושים. במסגרת צו הכינוס, הוטל על החייבת צו תשלומים בסך 300 ₪ החל מיום 01.10.2016.
3.ביום 12.02.2018 הוגש דו"ח מסכם מטעם המנהל המיוחד, בגדרו המליץ על ביטול ההליך בגין חוסר תום לב ביצירת החובות ובגין חוסר תום לב בהתנהלות החייבת בהליך. לחילופין ביקש המנהל המיוחד להורות על הגדלת צו התשלומים החודשי לסך 1,500 ₪, ללא הכרזה.
4.במהלך הדיון שהתקיים ביום 13.02.2018 , אליו לא התייצבה החייבת ללא כל הסבר, חזר המנהל המיוחד על האמור בדו"ח וביקש להורות על ביטול ההליך. בבסיס בקשתו עומדים הדברים שטענה החייבת בבקשתה ואמרה במהלך חקירתה, לפיהם הסתבכותה באה לעולם על רקע הירתמותה לסייע לאחיה, עומר פארס, שהיה מסובך בחובות ואף נמצא בהליך פש"ר. עפ"י הודאת החייבת בחקירתה ובבקשתה, אחיה פתח עסק על שמה כאשר הוא מצוי בהליך פש"ר ועסק זה נקלע לחובות ולפיכך, הסתבכותה נבעה בשל כישלון עסקי של אחיה . נטען כי החייבת, שהיתה מודעת כי אחיה מצוי בהליך פש"ר, אפשרה לו לנהל עסק על שמה. המנהל המיוחד הוסיף, כי החייבת עובדת כיום במשרה חלקית 40%, ואילו בעלה עובד מספר שעות בחודש ומרוויח 1,500 ₪, דבר המעיד ששניהם אינם ממצים את פוטנציאל השתכרותם ויש בכך כדי להעיד על חוסר תום לב. עוד טען המנהל המיוחד שהחייבת מתנהלת בחוסר תום לב בהליך כאשר לא ממציאה מסמכים ולא מגישה דוחות דו- חודשים על הוצאות והכנסות.
5.ב"כ החייבת לא חלק על עובדות אלה, וטען כי הדברים נאמרו מפיה של החייבת. יחד עם זאת, סבור הוא, כי אין בכך כדי להצדיק ביטול ההליך וטען כי החייבת לא הבינה כי מעשיה פסולים.
6.ב"כ הכנ"ר הצטרף לעמדת המנהל המיוחד והוסיף כי החייבת נתנה יד ליצירת חובות תוך אדישות ולכן ביקש לבטל את ההליך.
דיון והכרעה:
7.לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, ראיתי לקבל את עמדת המנהל המיוחד ולהורות על דחיית בקשת החייבת, וזאת לאחר שנוכחתי כי הסתבכותה של החייבת הנה בגדר הסתבכות שלא בתום לב.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת