ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
23249-09-10
15/09/2010
|
בפני השופט:
עודד מאור
|
- נגד - |
התובע:
עמירם צופי
|
הנתבע:
בנק לאומי למשכנתאות בע"מ - סניף ראשי
|
|
החלטה
בקשה במעמד צד אחד לעיכוב הליכי הוצאה לפועל במסגרת הליכי מימוש מכירת בית המבקשים.
התובעים הגישו היום תביעה לצו עשה/אכיפת הסכם, ועותרים להורות על אכיפת הסכם המשכנתא עליו חתמו הצדדים (להלן: "התביעה").
במסגרת סעד זמני, המבקשים עותרים למתן צו לעיכוב הליכי הוצאה לפועל במסגרת תיק למימוש משכנתא שמספרו 12-02160-09-7.
נטען שהמועד נקבע להתמחרות לבית נקבע על ידי כונס הנכסים ליום 19.9.10 בשעה 17:00.
עתירה חלופית היא להורות על עיכוב ההליכים בשלב לאחר הליך ההתמחרות – שלב אישור המכר ולאת בהתאם ולאור החלטת בית המשפט העליון לפיה אפשר להם לפעול במסגרת הליכי פשיטת הרגל לכשתתבהר התמונה של מחיר הבית.
(להלן: "הבקשה")
עוד צוין שדיון בפשיטת הרגל של המבקש 1 (להלן: "המבקש") קבוע ליום 20.9.10.
לא מצאתי, לעת הזו, ליתן את הסעד המבוקש:
ראשית, בקשה לעיכוב הליכי הוצאה לפועל יש להגיש לרשם ההוצאה לפועל ולא לבית המשפט.
שנית, כנטען בבקשה המבקש 1 נמצא בהליכי פשיטת רגל;
אמנם לא צוין בבקשה שלפניי אם המבקשת 2 ("להלן: "המבקשת") היא אשת המבקש, אולם הדבר נלמד מנספח יז-1 לבקשה (תסקיר לדיון בהכרזה בחייב פשיטת רגל) בו צוין בסעיף 4 כי המבקשת היא רעייתו של המבקש, ומנספח יז-1 הנ"ל ומהחלטת בית המשפט העליון ב-רע"א 4317/10 מיום 22.7.10 (להלן: "ההחלטה") הרי גם המבקשת נמצאת בהליכי פשיטת רגל, משכן – על המבקשים להבהיר מדוע לא פנו בבקשה מתאימה לבית המשפט שעל פשיטת הרגל.
בנוסף; על פי ההחלטה, הרי המבקש יוכל לפנות לבית המשפט המחוזי "...משתתבהר התמונה בכל הנוגע לתמורה (נטו) שניתן להשיג במכירת הבית". עוד ציין בית המשפט העליון שאין כל מניעה להגיע להסדר נושים משולב – אולם כאמור, נראה שיש לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט המחוזי.
אציין שלא ראיתי דחיפות במתן הצו מהטעמים כאמור, מה גם הליך אישור המכר בלשכת ההוצאה לפועל אינו קצר, ואינני שותף לעמדת המבקשים בסעיף 55 לבקשה כי ביצוע ההתמחרות עלול ליצור אצל צד שלישי אינטרס הסתמכות ולפגוע באינטרס המבקשים כבעלי הנכס – באשר אישור המכר כפוף לאישור רשם ההוצאה לפועל, ומכל מקום על פי הוראות הדין על אף הליך ההתמחרות עדיין למבקשים זכות לפדיון – מה גם שצד שלישי אינו יכול אך להסתמך על זכייתו בהליך ההתמחרות וכפוף עדיין לאישור המכר.
ראוי לציין, בהערת אגב, שעל פי האמור בהחלטה, יכולים המבקשים לשוב ולפנות לבית המשפט המחוזי "משתתבהר התמונה בכל הנוגע לתמורה (נטו) שניתן להשיג במכירת הבית..".
למעשה עיכוב הליך ההתמחרות כמבוקש, עלול שלא להביא לידי ביטוי את התמורה שניתן להשיג במכירת הבית. הרי הליך ההתמחרות, בניגוד לשלב ההצעות, נועד להביא לידי מקסום את ההצעות, ורק לאחריו – היינו רק לאחר שתוודענה תוצאותיו, כי אז התמונה בכל הנוגע לתמורה שניתן להשיג במכירה הבית תתבהר.
זאת ועוד; גם לגבי התביעה העיקרית מתעוררת שאלת הסמכות באשר המדובר באכיפת הסכם משכנתא.
לאור האמור – על המבקשים להגיש הבהרות שלאחריהן תתברר הבקשה לגופה.
המזכירות תעביר העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה והודעה היום, ז' תשרי תשע"א, (15 ספטמבר 2010), בלשכתי, בהיעדר הצדדים.