אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> צייזלר יעל נ' בטוח לאומי-סניף ת"א-מח' משפטית

צייזלר יעל נ' בטוח לאומי-סניף ת"א-מח' משפטית

תאריך פרסום : 18/11/2010 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
1765-09
24/10/2010
בפני השופט:
אהובה עציון

- נגד -
התובע:
צייזלר יעלע"י ב"כ עו"ד קזז
הנתבע:
בטוח לאומי-סניף ת"א-מח' משפטית
פסק-דין

פסק דין

1.לפנינו תביעה לתשלום דמי לידה בגין עבודת התובעת אצל בן-זוגה (שהוא גם אבי בתה), מר משה לינדנבאום (להלן: "לינדנבאום") .

התובעת קיבלה דמי לידה בגין עבודתה במקום עבודה אחר – ולענין מעביד זה אין התדיינות זו נוגעת.

2.במכתב המל"ל אל התובעת מיום 26.8.08 נאמר שלא התקיימו יחסי עובד-מעביד בין התובעת ולינדנבאום. התובעת אינה בגדר "עובד" ולכן לא שולמו לה דמי הלידה כאמור לעיל.

3.בכתב התביעה המתוקן נטען כי התובעת ילדה ביום 26.4.08 ובטרם ילדה עבדה כשכירה אצל לינדנבאום : הוא עסק בצילום אירועים ואילו התובעת היתה מעצבת אלבומי תמונות שצילם, עיצוב דיגיטלי או ידני, וכן עסקה מעט בהנהלת החשבונות שלו.

התובעת עבדה בימי שישי בלבד 3-4 שעות בכל פעם, ושכרה עמד על 1,000 ₪ נטו בחודש, והונפקו לה תלושי שכר ע"י לינדנבאום.

השכר שולם בהמחאות והן הופקדו בחשבון הבנק של התובעת.

עוד נטען בכתב התביעה (כמו גם בתצהיר התובעת) כי בטרם החלה לעבוד אצל לינדנבאום, הוא היה מקבל שירותי עיצוב-אלבומים ע"י עוסקים עצמאיים שעבור התשלומים ששולמו להם – קיבל חשבוניות-מס.

4.לאחר ששמענו עדויות התובעת ולינדנבאום ולאחר שעיינו בכל הראיות והמסמכים שבתיק ובסיכומי הטענות של הצדדים, אנו פוסקים כדלקמן:

א.לענין התביעה דהנ"א הוכח ללא ספק, כי התקיימו בין התובעת ולינדנבאום בתקופה הרלבנטית – יחסים שבין "ידועים בציבור":

בני הזוג התגוררו תחת קורת גג אחת; הולידו בת משותפת לשניהם וניהלו משק בית אחד במשותף.

אין בעובדה שהתובעת לא ציינה בטופס נ/1 דבר בענין "קרבה משפחתית" – ולא כלום : אין מדובר בקרובי משפחה שהרי בהגדרה זו לא נכללים ידועים בציבור.

מאידך גיסא, עפ"י עדויותיהם של התובעת ולינדנבאום עצמם, אין ספק שיחסיהם תואמים את הגדרת "ידועים-בציבור" אהדדי.

ב.כפי שנפסק פעמים רבות ע"י ביה"ד הארצי לעבודה, קרבת-משפחה (ולענייננו : "ידועים בציבור") אין בהם כדי לשלול באופן קטיגורי וחד-משמעי את האפשרות כי התקיימו יחסי עובד-מעביד בין הצדדים, אלא שנדרשת זהירות והקפדה בבחינת הקשר האמור ככל שמדובר ביחסי-עבודה.

במקרה שלפנינו הוכיחה התובעת כי עבדה ואת פרי-עבודתה ראה גם חוקר המל"ל כעולה מהראיות שבפנינו.

התובעת המציאה צילומי המחאות ותלושי שכר המוכיחים כי לינדנסבאום שילם לה שכר תמורת עבודתה.

לא נסתרה גרסתם האמינה של התובעת ולינדנבאום, לפיה ביצעו את עבודתה – בטרם החלה לעבוד אצל לינדנבאום – עובדים עצמאיים שהנפיקו חשבוניות מס ("פרילנסרים" כהגדרת העדים) וכך היה גם לאחר שהתובעת חדלה לעבוד אצל לינדנבאום. בכך הוכח שאין מדובר בהעסקה מלאכותית לצורך יצירת תשתית-עובדתית לתביעת דמי לידה, אלא ביחסי עובד-מעביד ריאליים ואמיתיים.

גם לעובדה שהעבודה התבצעה מהבית – אין לייחס משמעות השוללת את כנות גרסתה של התובעת : מטבע הדברים, עיצוב אלבומי תמונות באמצעות תוכנת-מחשב, כמו עבודות מחשב רבות נוספות המוכרות לנו מחיי היום – יום , יכול להתבצע מהבית שהרי לא נדרש מפעל או בית מלאכה או משרד ייעודי לכך.

ג.אין בידינו לקבל טענת ב"כ הנתבע בסעיף 25 לסיכומיו : בחינת העובדות לצורך בירור השאלה אם מדובר ב"עובד" או ב"עזרת קרוב" איננה מתמקדת בשאלה אם לפני ואחרי תקופת ההעסקה הנטענת, המעביד העסיק עובד שכר דווקא, אלא בשאלה אם נדרש כי אדם אחר יבצע אותה עבודה לפני ואחרי תקופת ההעסקה הנטענת.

משהוכח כי לפני העסקת התובעת בוצעה עבודתה ע"י אחרים, הגם שהיו עצמאיים, די בכך כדי לתמוך בגרסתה וטענתה של התובעת כי התקיימו יחסי עובד-מעביד בינה לבין לינדנבאום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ