תא"מ
בית משפט השלום עכו
|
37728-10-13
10/02/2014
|
בפני השופט:
אברהים בולוס
|
- נגד - |
התובע:
לינה בשיר
|
הנתבע:
קרמיקה יוסף בדארנה בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
לפניי בקשה למחיקת כתב התביעה וסגירת תיק ההוצל"פ.
עסקינן בתביעה לסכום קצוב על סך של 2,782 ₪ שהגישה המשיבה נגד המבקשת.
המבקשת הגישה התנגדות לביצוע תובענה, אשר נתקבלה בהחלטתה של כב' הרשמת דנה עופר מיום 26.11.13. במסגרת אותה החלטה, ניתנה למבקשת רשות להתגונן ונקבע, בין היתר, כי על המשיבה להגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי מסמכים, תוך 30 יום מקבלת ההחלטה.
ועוד, בהחלטתי מיום 7.1.14 נעתרתי לבקשת המשיבה והארכתי את המועד להגשת תצהיר עד ליום 30.1.14.
עם זאת, ועל אף שניתנה למשיבה שהות מספקת להגשת תצהיר מטעמה , הדבר לא נעשה על ידה. בעקבות כך, הגישה המבקשת את בקשתה דנן למחיקת התביעה שהוגשה נגדה על הסף.
המשיבה התעלמה מהחלטותיו השונות של בית משפט זה, ניצלה לרעה את ההליך המשפטי ועשתה דין לעצמה. המשיבה לא הגישה תצהיר כנדרש, לא הגישה בקשה נוספת להארכת מועד ולא כל בקשה אחרת מתאימה . תובע שאינו מקיים אחר החלטות בית המשפט, מפגין זלזול במועדים הקבועים ואינו פועל לקידום תביעתו, יהא זה נכון בנסיבות העניין להורות על מחיקת תביעתו.
במסקנתי זו התחזקתי לנוכח העובדה שמדובר במחיקת התביעה ולא דחייתה, כך שבפועל הדרך סלולה בפני המשיבה להגשת תביעתה בשנית. זאת ועוד, אין זה ראוי להותיר תלוי ועומד הליך שנזנח על ידי מגישו, תוך פגיעה בזמנם של מתדיינים אחרים הממתינים לתורם. מחיקת התביעה נראית בעיני תגובה הולמת ונכונה להתנהלותה וזלזולה של המשיבה, הגם וכפי שציינתי אין לתת למשיבה זו עדיפות על פני אחרים, אלא יהיה נכון שהמשיבה תגיש תביעתה מחדש, היה ותראה לעשות זאת, תוך תשלום האגרה והמתנה עד לקביעת דיון בעניינה.
לאור כל המפורט לעיל, הנני מורה על קבלת הבקשה ועל מחיקת התביעה.
הליכי ההוצל"פ שננקטו נגד המבקשת במסגרת תיק הוצל"פ 37728-10-13 יבוטלו, ותיק ההוצל"פ ייסגר.
המשיבה תשלם למבקשת הוצאות ההליך בסך של 800 ₪ תוך 30 יום מהיום.
המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים.
ניתן היום, י' אדר תשע"ד, 10 פברואר 2014, בהעדר הצדדים.