ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות הרצליה
|
782-11-08
20/12/2009
|
בפני השופט:
חנה קלוגמן
|
- נגד - |
התובע:
משה רבי
|
הנתבע:
1. אפרת אורלובסקי 2. מיכאל אורלובסקי
|
פסק-דין |
פסק דין
התביעה שלפניי עניינה למעשה סכסוך שכנים.
התובע מר משה רבי (להלן: "התובע") הנו הבעלים של דירה בבנין אשר ברחוב בן יהודה 18 הרצליה (להלן: "הבניין").
הנתבעים אפרת ומיכאל אורלובסקי (להלן: "הנתבעים") הנם בעלים של דירה אחרת בבנין.
תמצית גרסת התובע:
לטענת התובע הנתבעים עושים שימוש ברכוש השייך לו בכך שצינורות דודי המים שלהם עוברים דרך הקיר החיצוני של דירתו . התובע תבע דמי שימוש בגין העברת הצינורות בסך 68 ₪ לחודש לתקופה שמ 1.12.02 ועד 31.8.08 וסך של 1,800 ₪ + 600 ₪ לתקופה שמ1.9.08 ועד ה3.11.08 ובסך הכל סך של 10,692 ₪.
לטענת התובע הנתבעים עושים שימוש ברכוש השייך לו ולכן עליהם לשלם דמי שימוש.
תמצית גרסת הנתבעים:
לטענת הנתבעים מדובר ברכוש משותף עליו הותקן בהסכמת כל הדיירים דודי שמש המעבירים את המים לדירות באמצעות צינורות העוברים לאורך הקירות המשותפים.
לטענתם אין לבית משפט זה סמכות עניינית שכן תביעות שעניינן שימוש ברכוש המשותף יש לדון בהם אצל המפקח בלשכת רשום המקרקעין.
דיון:
אין ספק שהתביעה הנדונה עניינה סכסוך שכנים. מלכתחילה ניסיתי למצוא פתרון מעשי לסכסוך במיוחד שבמהלך הדיונים שהתקיימו בפניי נתברר כי התובע מעוניין לבנות תוספת לדירתו. ניסיוני זה נכשל הן בדיון הראשון והן בדיון השני.
חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 (להלן החוק) קובע בסעיף 72 למי הסמכות להכריע בסכסוכי שכנים:
"(א) סכסוך בין בעלי דירות בבית משותף בדבר זכויותיהם או חובותיהם לפי התקנון או לפי סעיפים ,59 ,58 או 59א עד 59ח, לפי חוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה), התשס"ח-2008 או לפי סעיפים 6נט עד 6סא, 21ב ו-27ג לחוק הבזק התשמ"ב - 1982 יכריע בו המפקח.
(ב) סכסוך בין בעלי דירות בבית משותף בדבר הסגת גבול מצד בעל דירה לגבי דירה אחרת או לגבי הרכוש המשותף, רשאי התובע להביאו, לפי בחירתו, לפני בית משפט מוסמך או לפני המפקח.
(ג) האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב) יחול גם במקרה שמחזיק הדירה מטעם בעל הדירה או המתחזק הוא צד לסכסוך, ואם היתה דירה מוחכרת בחכירה לדורות או בחכירת משנה לדורות - גם אם צד לסכסוך הוא המחכיר לדורות או מחכיר המשנה לדורות.
(ד) האמור בסעיף זה אינו גורע מתקפו של הסכם למסור סכסוכים כאמור להכרעת בורר."
הסכסוך שמקרה הנדון מקורו בהתקנת דודי שמש ובעניין זה עוסק סעיף 59 א. לחוק הקובע:
" (א) בעל דירה רשאי, בכפוף לאמור בסעיף קטן (ב), ללא הסכמת בעלי הדירות האחרים, להתקין במקום סביר על גג הבית המשותף שהוא רכוש משותף, דוד לחימום מים על ידי השמש (להלן -דוד שמש), ולהתקין בדרך סבירה את המיתקנים הקשורים לכך והצינורות להולכת המים לדירתו, ובלבד שנתקיימו כל אלה :
(1) הוא קיבל היתר להתקנה לפי חוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965, ומילא אחרי תנאי ההיתר ;