אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רונן את אמיר שיווק ומסחר בע"מ נ' עזריה

רונן את אמיר שיווק ומסחר בע"מ נ' עזריה

תאריך פרסום : 08/05/2013 | גרסת הדפסה

ת"ט
בית משפט השלום עכו
9158-03-13
25/04/2013
בפני השופט:
דנה עופר

- נגד -
התובע:
גולן עזריה
הנתבע:
רונן את אמיר שיווק ומסחר בע"מ

החלטה

המבקש הגיש התנגדות לביצוע שטר, כפי שפורט בהחלטתי מיום 6/3/13. כעת בפני תגובת המשיבה, המתנגדת לבקשה להארכת מועד ולהתנגדות לגופה.

כפי שצוין בהחלטה הנ"ל, המבקש טען כי הליכי ההוצאה לפועל החלו על סמך אישור מסירה הנושא לכאורה את חתימתו של אחיו של המבקש, גלעד, אלא שחתימה זו מזויפת, שכן במועד הנקוב באישור המסירה (11/7/12) אחיו לא שהה בארץ כלל. לעניין זה מצרף המבקש תעודת בירור פרטים על הנוסע, ממנה עולה, כי האח גלעד יצא מהארץ ביום 20/4/12, וחזר ארצה רק ביום 14/9/12.

המשיבה אינה מתייחסת בתגובתה באופן כל שהוא לטענות חמורות אלו אודות זיוף אישור המסירה, וכל שהיא טוענת הוא כי המבקש לא הביא טעם מיוחד כדי לזכות בהארכת מועד להגשת ההתנגדות. לטענת המשיבה, עצם נקיטת הליכים שונים בהוצאה לפועל כגון עיקולים במוסד לביטוח לאומי, ברשם המקרקעין ובקופות גמל, מעיד על ידיעת המבקש.

אני דוחה את טענות המשיבה. לא ניתן להסיק מעצם נקיטת הליכים בהוצאה לפועל על ידיעה אודות התיק, וכאשר נמצא פגם בהמצאת האזהרה, הרי שיש לקבוע כי ההתנגדות מוגשת במועד. המצאת אזהרה היא תנאי מוקדם לתחילת המניין של התקופה להתנגדות לביצוע שטר (רע"א 2793/01, לאופר נ' גבאי, פ"ד נו (1) 668), והמשיבה לא הוכיחה ידיעה פוזיטיבית של המבקש אודות ההליכים, ידיעה שיש בכוחה לעתים לשמש כתחליף להמצאת האזהרה.

אשר על כן, אני קובעת, כי ההתנגדות הוגשה במועד.

לגופו של עניין, בפי המבקש טענת זיוף. טענת זיוף הינה טענת הגנה טובה מפני תביעה שטרית, שכן בהעדר חתימה – אין חבות. טענת הזיוף הועלתה באופן מפורט וברור, והיא נתמכת באסמכתאות, כאמור לעיל.

לפיכך, ההתנגדות מתקבלת. הליכי הוצל"פ מעוכבים.

לאור מסקנתי לעניין אי המצאת האזהרה, כאמור לעיל, אני מורה על ביטול ההליכים שננקטו בתיק ההוצאה לפועל.

התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, ט"ו אייר תשע"ג, 25 אפריל 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ