רע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
35564-07-16
06/10/2016
|
בפני השופטת:
אביגיל כהן
|
- נגד - |
המבקשת - המערערת:
שגראוי ייזום ובניה (אס.בי.סי) בע"מ עו"ד אורן וינטרויב
|
המשיבים:
1. גרנד גינדי במושבה בע"מ 2. שמואל קגן 3. נאוה קגן
עו"ד שמואל גלינקא עו"ד שי מליץ
|
פסק דין |
1.לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט רונן אילן) מיום 20.6.2016 בת"א 10868-08-15, ולפיה נדחתה בקשת המבקשת – צד ג' (להלן: "אחים שגראוי" או "שגראוי") לעיכוב הליכים בשל תנית בוררות.
2.רקע נדרש:
א)המשיבים 2-3 (להלן: "התובעים") הגישו תביעה על סך 443,879 ₪ נגד המבקשת – גרנד גינדי במושבה בע"מ (להלן: "הנתבעת" או "גרנד גינדי") בגין ליקויי בנייה בדירתם המצויה ברח' הרב פינטו 5 בפתח תקווה (להלן: "הדירה") בפרויקט בולווארד (הלן: "הפרויקט"), במסגרת ת"א 10868-08-15.
הדירה נרכשה ע"י התובעים מהנתבעת בהסכם רכישה מיום 4.2.09.
הנתבעת הגישה הודעת צד ג' נגד אחים שגראוי, החברה הקבלנית, לחייב אותה לפצות או לשפות אותה במלוא סכום החיוב הכספי או במלוא עלות התיקונים כפי שתיקבע או שתהיה בפועל.
ב)ביום 27.1.09 נכרת בין גרנד גינדי לאחים שגראוי הסכם ביצוע בקשר עם הפרויקט (להלן: "הסכם ביצוע").
הסכם הביצוע כולל סעיף בוררות, הואיל והוא מאמץ הסכם ביצוע קודם שנכרת בין הצדדים בקשר עם פרויקט אחר (להלן: "הסכם קולקשיין").
סעיף 30 להסכם קולקשיין כותרתו "בוררות":
בסעיף 30.1 הוסכם כי:
"כל הסכסוכים וחילוקי הדעות שיתגלעו בין הצדדים לחוזה זה, לרבות כל הכרוך בו, פירושו או ביצועו , במישרין או בעקיפין, יוסכמו בין מנכ"ל הקבלן לבין מנכ"ל המזמין. בהעדר הסכמה בתוך 14 ימים ימסרו להכרעת בורר יחיד, על פי פניית מי מהצדדים, שיהא שופט מחוזי בדימוס, שימונה ע"י הצדדים. בהעדר הסכמה בין הצדדים בדבר זהות הבורר תוך 7 ימים מפניית צד למשנהו, ימונה הבורר ע"י בית המשפט לפי פניית אחד הצדדים".
בהמשך, בסעיף 30.5:
"האמור לעיל אינו בא לפגוע בזכות רוכשי הדירות להתדיין מול הקבלן ו/או המזמין באמצעות בית המשפט המוסמך".
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת