אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רע"א 587/15 פלוני ואח' נ' ד"ר עופר תדמור ואח'

רע"א 587/15 פלוני ואח' נ' ד"ר עופר תדמור ואח'

תאריך פרסום : 02/04/2015 | גרסת הדפסה

רע"א
בית המשפט העליון
587-15
02/04/2015
בפני השופט:
צ' זילברטל

- נגד -
המבקשים:
1. פלוני
2. פלונית
3. פלוני

עו"ד עמוס גבעון
המשיבים:
1. ד"ר עופר תדמור
2. קופת חולים מאוחדת

עו"ד לאון לופט
פסק דין

 

           בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופטת ר' פוקס) מיום 18.1.2015, בגדרה נדחתה בקשת המבקשים לפסילת חוות דעתה של מומחית בתחום נוירולוגית ילדים (להלן: המומחית).

 

  1. בבית המשפט המחוזי בחיפה מתבררת תביעת המבקש 1 (להלן: המבקש) והוריו, המבקשים 2 ו-3, בגין נזקים שנגרמו להם, לטענתם, בשל רשלנות המשיבים. לאחר שהצדדים הגישו חוות דעת מטעמם, מינה בית משפט קמא מומחית מטעמו בתחום נוירולוגית ילדים. מסיבות שלא הובררו עד תום, המבקשים לא התייצבו במועד שנקבע לבדיקת המבקש על-ידי המומחית. למחרת היום (4.1.2014) שגרה המומחית את חוות דעתה, אשר התבססה על המסמכים הרפואיים בעניינו של המבקש, שבה נאמר כי למבקש לא נותרה נכות. בא כוח המבקשים זימן את המומחית לחקירה שהתקיימה ביום 2.10.2014. כעולה מפרוטוקול הדיון (שלא צורף במלואו לבקשה), במהלך חקירת המומחית ביקש בא-כוח המבקשים לפסול את חוות דעתה מהטעם שחוות הדעת (שבה, כאמור, נאמר כי למבקש לא נותרה נכות), נערכה בלי שהמבקש נבדק. בית משפט קמא דחה את הבקשה על אתר, בין היתר, נוכח השיהוי בהגשתה. עם זאת, ציין בית המשפט כי סוגיית אופן עריכת חוות הדעת תיבחן במסגרת פסק הדין.

 

  1. ביום 6.11.2014, כחודש לאחר חקירת המומחית, הגישו המבקשים בקשה נוספת לפסילת חוות דעתה של המומחית וזאת בעיקר מהטעמים שעמדו ביסוד בקשתם הראשונה. מתצהיר המבקשת 2 שצורף לבקשה עלה, כי ביום 31.1.2014 התייצבו המבקשים במרפאת המומחית, לטענתם מתוך מחשבה שזה המועד שנקבע מלכתחילה לבדיקת המבקש. המומחית בדקה את המבקש, אך מצאה כי אין בבדיקה זו כדי לשנות מחוות דעתה מיום 4.1.2014 והודעה על כך נמסרה לבא כוח המבקשים. כלומר, כשלושה שבועות לאחר שהוגשה חוות דעת המומחית, המבקש נבדק על-ידה, אך הדבר לא הביא לשינוי במסקנותיה. עובדת בדיקתו של המבקש על-ידי המומחית לא הובאה לידיעתו של בית משפט על-ידי המבקשים או על-ידי המומחית, ולטענת באי- כוח המשיבים הדבר גם לא נמסר להם. מעיון בפרוטוקול חקירת המומחית עולה, כי נושא הבדיקה לא עלה במהלכה, בוודאי לא במפורש ובצורה ברורה.

 

  1. בהחלטתו מיום 18.1.2015 דחה בית משפט קמא את בקשת המבקשים לפסול את חוות דעתה של המומחית. הוסבר, כי הלכה למעשה, השאלה המתעוררת בבקשה היא האם טענות המבקשים כלפי חוות דעת המומחית הן "טענות שעניינם[ן] בסוגיה של קבילות חוות הדעת להבדיל ממשקל שיש ליתן לחוות הדעת". בית משפט קמא סבר, כי טיב ההשגות שמעלים המבקשים והעובדה כי חוות הדעת כבר הוגשה והמומחית אף נחקרה אליה, מובילים למסקנה כי יש לדחות את הבקשה ו"לקבל" את חוות הדעת. לצד זאת ציין בית משפט קמא, כי השגות המבקשים יישקלו במסגרת פסק הדין "שם אדרש לשאלה האם ניתן להתבסס על חוות הדעת המומחית או שמא יש לקבוע כי משקלה נמוך". לסיום, מצא בית משפט קמא להעיר כי "תקלות רבות היו נמנעות, לו התובעים [המבקשים - צ.ז.] היו מדווחים לבית המשפט על הדין ודברים שהיה להם עם המומחית, כמו גם לצד השני".

 

           כלפי החלטה זו הוגשה בקשת רשות הערעור שלפניי.

 

  1. בבקשה טוענים המבקשים כי שגה בית משפט קמא בקבעו, כי אין מקום לפסול את חוות הדעת חרף הפגמים שנפלו בה. בין היתר, טוענים המבקשים, כי המומחית כלל לא טרחה לבדוק מדוע המבקש לא התייצב לבדיקה במועד ומיהרה לגבש את עמדתה ולכתוב את חוות הדעת. עוד טוענים המבקשים, כי חקירת המומחית העלתה שחוות דעתה מבוססת על דעות קדומות ומבטאת חוסר הבנה של תקנות המוסד לביטוח לאומי. המבקשים מצביעים גם על פגמים שנפלו לטענתם בהתנהלותה של המומחית - כך למשל, נאמר שהמומחית לא חשפה שהממונה עליה בעבודתה הוא המומחה מטעם הנתבעים וכי היא נוהגת לתת חוות דעת מטעם מוסדות נתבעים. כן נאמר שבחקירתה מסרה המומחית מידע שגוי ביחס לחוות דעת שמסרה בעבר.

 

  1. המשיבים טוענים כי דין הבקשה להידחות. תחילה טוענים המשיבים כי דין הבקשה להידחות בשל חוסר תום הלב שהפגינו המבקשים אשר לא יידעו את המשיבים או את בית המשפט - במשך קרוב לשנה - כי המבקש נבדק בסופו של דבר על-ידי המומחית, ואף לא חקרו את המומחית בעניין זה. נאמר, כי חוסר תום הלב של המבקשים בא לידי ביטוי גם בכך שלמרות האמור לעיל, הם שבו ובקשו את פסילת חוות דעת המומחית מאחר שנערכה בלי בדיקת המבקש, זאת כשידוע להם שהמבקש נבדק ושהמומחית מצאה שאין בכך לשנות ממסקנותיה. עוד נטען, כי לא עלה בידי המבקשים להצביע על עילות אחרות שבגינן יש לפסול את חוות הדעת.

 

דיון והכרעה

 

  1. לאחר העיון באתי לכלל מסקנה כי יש לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על-פי הרשות שניתנה. דין הערעור להתקבל, במובן זה שבקשת המבקשים לפסילת חוות הדעת תשוב ותידון על-ידי בית משפט קמא ותינתן בה החלטה לגופן של הטענות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ