אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עירית עכו נ' רייס

עירית עכו נ' רייס

תאריך פרסום : 19/02/2018 | גרסת הדפסה

רע"צ
בית משפט השלום עכו
35828-12-16
04/02/2018
בפני השופטת:
דנה עופר

- נגד -
המבקשת:
עירית עכו
עו"ד ד' קנטור
המשיב:
אחסאן רייס
עו"ד ר' עלי
החלטה
 

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל, כב' הרשמת מ' ברטהולץ, מיום 30.10.16, במסגרתה נקבע, בין היתר, כי הרשות המקומית אינה זכאית להטיל שעבוד על מקרקעין מכוח פקודת המסים (גבייה), שעה שמקור החוב במקרקעין אחרים, וכי לא ניתן יהיה לממש את השעבוד אם אין לחייב דירת מגורים נוספת.

 

בקשת רשות הערעור מופנית כלפי קביעות אלו.

 

1. המבקשת היא הזוכה בתיק ההוצאה לפועל שמספרו בכותרת, ואשר נפתח כנגד המשיב וכנגד רעייתו לשם מכירת מקרקעין, בהתאם להרשאה לפי פקודת המיסים (גבייה), בגין חוב של כ-366,000 ₪.

 

המבקשת עתרה למינוי כונס נכסים לשם מימוש זכויות החייב במקרקעין, דירה הידועה כגוש 18016, חלקה 139, ברחוב העצמאות 19, עכו (להלן: "הדירה").

 

2.כב' הרשמת בחנה את נימוקי המבקשת ואת נימוקי ההתנגדות של המשיב (לעניין זה הוגשו תגובות ותשובות מטעם שני הצדדים). בין יתר הטענות שהעלה המשיב נטען, כי הדירה היא דירת מגורים יחידה, ובהתאם להוראות הדין לא ניתן לממשה.

 

במסגרת ההחלטה שניתנה ביום 30.10.16 ציינה כב' הרשמת, כי יש מקום לקבל הבהרות לגבי מספר עניינים שטרם הובררו, כגון עדכון בדבר מו"מ בין הצדדים לסילוק החוב; קבלת הבהרה באשר לזכויות המשיב בדירה (צוין כי לזכות החייבים, שהם המשיב ואשתו, הערת אזהרה בלבד, ויש להבהיר מדוע טרם הועברו הזכויות בדירה על שם החייבים); קבלת עמדת הבנק המשעבד (לטובתו רשומות שתי משכנתאות); ועוד.

 

נושא אחד הוסר מעל הפרק בהחלטת כב' הרשמת והוא השאלה, אם ניתן להטיל שעבוד על פי פקודת המסים (גבייה) על נכס מקרקעין, בגין חוב שמקורו במקרקעין אחרים. בעניין זה ציינה כב' הרשמת קיומם של חילוקי דעות בפסיקת בתי המשפט המחוזיים, וקבעה כי בשים לב למכלול השיקולים יש לנקוט בגישה המקלה כלפי החייב, לפיה אין לרשות המקומית סמכות להטיל שעבוד על נכס מקרקעין לגביית חוב ארנונה שמקורו במקרקעין אחרים. מכיוון שהוברר, כי החוב שמקורו בדירה הינו רק 87,500 ₪ לערך, הורתה כב' הרשמת למבקשת לבצע הקטנת חוב מתאימה (בתיק שנפתח על כ-366,000 ₪, כאמור).

 

בנוסף ציינה כב' הרשמת בהחלטתה, כי בהתאם לסעיף 8(1)(א) לפקודת המיסים (גבייה), בהעדר דירת מגורים נוספת למשיב, לא ניתן יהיה לממש את השעבוד, ולפיכך יש להבהיר אם ברשות החייבים דירת מגורים נוספת.

 

3.השאלה אם ניתן להטיל שעבוד על פי פקודת המסים (גבייה) על נכס מקרקעין, בגין חוב שמקורו בנכס מקרקעין אחר, הוכרעה בפסיקת ביהמ"ש העליון חודשים ספורים לאחר שניתנה החלטת כב' הרשמת.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ