אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ש. אמיתי מהנדסים יועצים בע"מ נ' רמון מהנדסים בע"מ

ש. אמיתי מהנדסים יועצים בע"מ נ' רמון מהנדסים בע"מ

תאריך פרסום : 10/08/2011 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום באר שבע
192-02-11,246-02-11
10/08/2011
בפני השופט:
יניב בוקר

- נגד -
התובע:
רמון מהנדסים בע"מ
הנתבע:
ש. אמיתי מהנדסים יועצים בע"מ

החלטה

מהלך הדיון בבקשות וטענות הצדדים

בפני שתי בקשות למתן רשות להתגונן אשר הגישה המבקשת-הנתבעת, חברת רמון מהנדסים בע"מ, כנגד תביעותיה של המשיבה, חברת ש. אמיתי מהנדסים יועצים בע"מ, אשר הוגשו בסדר דין מקוצר.

תמצית הטענות בכתבי התביעה

תיק 246-02-11

בתביעה בתיק 246-02-11 טענה המשיבה כי היא חברה פרטית מוגבלת במניות, אשר בזמנים הרלבנטים לתביעה עסקה, בין השאר, בעבודות תכנון של מיזוג אויר ופיקוח על העבודות בפועל.

לטענתה, המבקשת, באמצעות מנהלה מר מנחם סובל, הזמינה ממנה תכנון של עבודות מיזוג אויר בפארק המדע בבאר שבע ותכנון מוקדם עבור שטחים חדשים באודיטוריום ומבואת הכניסה.

העבודות הוזמנו ע"י המבקשת, עבור קרן סאקט"א רש"י, שהיא עמותה ללא מטרת רווח, אשר מימנה את בניית האודיטוריום.

לטענת המשיבה, כעולה מכתב התביעה, עבודות תכנון מיזוג האויר וביצועם ופיקוח עליהן, והעבודות הנוספות, הושלמו על-ידה לשביעות רצונה המלא של המבקשת.

המשיבה טענה כי המבקשת נותרה חייבת לה, בגין עבודות תכנון ופיקוח מיזוג אויר והתכנון המוקדם, סך של 49,000 ₪ וכי לאחר מכתב התראה שנשלח למבקשת, ולפני הגשת התביעה, שילמה המבקשת למשיבה, על חשבון חובה, סך של 26,000 ש"ה (לפני מע"מ) ונותרה חייבת לתובעת סך של 23,000 ש"ח כאשר לסכום זה יש להוסיף מע"מ כחוק.

לפיכך עתרה המשיבה כי בית המשפט יחייב את המבקשת בתשלום הסך של 26,910 ₪.

תיק 192-02-11

בכתב התביעה בתיק 192-02-11 טענה המשיבה כי המבקשת, באמצעות מנהלה מר סובול מנחם, הזמינה ממנה, בזמנים הנוגעים לתביעה, תיכנון של עבודות מיזוג אויר ופיקוח על ביצוען בבית הספר הטכני של חייל האויר. גם עבודה זו הוזמנה עבור קרן סאקט"א רש"י.

עוד נטען בכתב התביעה, כי עפ"י ההסכם בין הצדדים, שכ"ט התובעת היה צריך להיות 3.85% מהתשלום לקבלן מכלל העבודות שבוצעו בפרוייקט.

לטענת המשיבה, המבקשת קיבלה את מלוא התשלום מהקרן.

עוד נטען בכתב התביעה, כי היקף העבודות בפרוייקט הגיע לכדי 4,367,976 ₪ וכי עפ"י סכום זה חישבה המשיבה את השכר המגיע לה.

המבקשת שילמה למשיבה את החשבון הסופי בחלקו ונשארה חייבת לה סך של 28,234.40 ₪ כאשר לסכום זה יש להוסיף ריבית ומע"מ, ובסה"כ מגיע סכום התביעה לסך של 32,751 ש"ח.

המשיבה טענה כי טענות המבקשת בדבר הנחת קבלן, המופיעות במכתב תשובה ששלחה למשיבה, הן מופרכות ומשוללות כל יסוד, שכן החשבון הסופי חושב על ידה לאחר הנחת קבלן.

לפיכך עתרה המשיבה כי בית המשפט יחייב את המבקשת לשלם לה את הסך של 32,751 ש"ח בצירוף ריבית והפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום מלוא סכום התביעה בפועל וכן הוצאות התביעה, שכר טרחת עו"ד ומע"מ.

תמצית הטענות בבקשות הרשות להתגונן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ