אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תא"מ 26263-10-12 גן רווה נכסים בע"מ ואח' נ' שאולוב ואח'

תא"מ 26263-10-12 גן רווה נכסים בע"מ ואח' נ' שאולוב ואח'

תאריך פרסום : 16/12/2014 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום אשדוד
26263-10-12
08/09/2014
בפני השופטת:
עדי אייזדורפר

- נגד -
תובעים:
1. גן רווה נכסים בע"מ
2. דוד אדרי
3. דוד בן ישי
4. ריקי פור טובול

עו"ד טובול
נתבעים:
1. אורנה שאולוב
2. יעקב שאולוב
3. ניסן שאולוב

פסק דין
 

 

הצדדים בתיק אזרחי זה הסכימו והסמיכו את בית המשפט לפסוק בתובענה דנן על פי שיקול דעתו, לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984.

 

עיינתי בכל החומר שהוגש על ידי הצדדים לתיק בית המשפט, וכן שמעתי טיעוני ב"כ הצדדים המלומדים, במסגרת הדיון שהתקיים. על סמך כל החומר שבפני, ולאחר שהבאתי בחשבון טענותיהם של הצדדים האחד כנגד השני ושקלתי הדברים אלו מול אלו, באתי לכלל מסקנה כי יש מקום לדחות את התביעה. להלן נימוקי בקצרה:

 

1. התביעה מתבססת על נספח א' לכתב התביעה, החתום על ידי הנתבע 3 בלבד, וממילא מתעורר קושי ביחס לחיוב הנתבעים 1-2 מכוחו.

 

הנתבע 3 אינו מכחיש כי חתם על נספח זה, אף שהעלה טענות באשר למקוריות המסמך, ושינויים שנערכו בו, לאחר שנחתם על ידו.

 

נספח א' הנ"ל הינו "התחייבות קונה / שוכר", והוא מתייחס לנכס המצוי ברחוב אופל, שהוצע לנתבעים לרכישה. במסמך הנ"ל נערכו שינויים בכתב יד, וגם אם יש בידי לקבל את טענת התובעים ביחס לשינויים הנוגעים לזהות המתווך שטיפל בעסקה, הרי שלא ניתן הסבר מניח את הדעת לשינוי שנערך בתאריך המופיע בתחתית המסמך. ודוק, המסמך הוצג על ידי התובעים, הם הגורם שאוחז במסמך המקורי והם שצירפו את המסמך האמור לכתב תביעתם, ועל כן לא ברורה טרונייתם באשר לשינוי בתאריך.

 

2. אין בנמצא מסמך החתום על ידי מן הנתבעים, ממנו עולה התחייבות לתשלום דמי תיווך במסגרת עסקת מכירת נכס הנתבעים, המצוי ברחוב יום טוב צמח, שהיא העסקה נשוא התביעה זו.

 

3.הנתבעים טענו נחרצות, עוד במסגרת הבר"ל שהוגשה מטעמם, כי סרבו להתחייב לשלם דמי תיווך ביחס לעסקת המכירה של הנכס ברחוב יום טוב צמח, על אף דרישה חוזרת ונשנית מצד התובעים, וזו הסיבה שאין בנמצא התחייבות חתומה שכזו מצידם, להבדיל מהתחייבות הנוגעת לרכישת נכס על ידם, שאכן נחתמה.

 

4. התובעים עתרו לחייב את הנתבעים מכח חובת תום הלב, נוכח התנהלותם והתחייבותם בע"פ לשלם דמי תיווך אף ביחס לעסקת המכירה של הנכס ברחוב יום טוב צמח, אשר נרכש ע"י ה"ה דינה.

 

לא התרשמתי כי התנהלות הנתבעים לוקה בחוסר תום לב, אשר יש בו כדי להתגבר על התנאים הקבועים בחוק המתווכים במקרקעין תשנ"ו – 1996, ובתקנות שהותקנו מכוחו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ