אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אחים יעקב - סוכנות דלק בע"מ נ' הסעות וטיולים תמר אחת בע"מ

אחים יעקב - סוכנות דלק בע"מ נ' הסעות וטיולים תמר אחת בע"מ

תאריך פרסום : 11/05/2017 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום אשקלון
43473-11-14
07/05/2017
בפני הרשמת הבכירה:
עידית כלפה

- נגד -
התובעת:
אחים יעקב - סוכנות דלק בע"מ
עו"ד בן ציון גליק
הנתבעת:
הסעות וטיולים תמר אחת בע"מ
עו"ד מיטל מסיקה אליהו
פסק-דין

 

1.תביעה לתשלום סך של 25,110 ₪ בגין דלק שסופק כפי הנטען ע"י התובעת לנתבעת, לפי הזמנה של האחרונה, ובהתאם לתעודת משלוח מס' 26268 וחשבונית מס' 62834.

 

התובעת הינה חברה העוסקת באספקת דלק לחברות ולגופים מסחריים שונים והנתבעת הינה חברה העוסקת בביצוע הסעות וטיולים, ובין הצדדים התקיימה מערכת יחסים עסקית שעניינה באספקת דלק.

 

תמצית טענות התובעת הינה כי ביום 29.12.13 סיפקה לנתבעת 3,500 ליטר סולר, על פי הזמנתה, ובאמצעות משאית של התובעת, כאשר על תעודת המשלוח חתום נציג הנתבעת בשם אילן. ביום 31.12.13 הוצאה לנתבעת חשבונית מס בהתאם, אולם הנתבעת סירבה לשלמה בטענה כי החתימה על תעודת המשלוח אינה חתימת נציגה.

התובעת טוענת כי אספקת הדלק בוצעה בפועל ע"י נהגה, מר יעקב (קובי) גביזון, וכי קיימות תעודות משלוח מאספקות אחרות בהן מצויה חתימתו של אילן, הדומה לחתימה על תעודת המשלוח מושא המחלוקת.

 

תמצית טענות הנתבעת הינה כי מעולם לא סופקה לה ההזמנה נשוא תעודת משלוח 26268 ונציגה, מר אילן מסיקה, אינו חתום עליה. בניגוד לטענת התובעת, אין המדובר בחתימתו של מר מסיקה, כי אם בזיופה, ואף לא בחתימתו של איש ממורשי החתימה של הנתבעת או נציגיה.

הנתבעת מציינת כי בין הצדדים ארע משבר אמון חריף שהתרחש בסמוך לאחר מועד האספקה הנטען, במהלך חודש ינואר 2014, ואשר נבע מגילוי גניבת דלק בעת האספקה ע"י הנהג קובי (מר יעקב גביזון), לאחר תקופת מה שחשד כאמור התעורר בלב הנתבעת בעקבות הערות רואה החשבון של החברה על אי התאמות בין הנסיעות בפועל לבין צריכת הדלק.

דין ודברים שהתנהל בשל כך בין הצדדים הביא לכך שהנתבעת קיבלה מהתובעת זיכוי כספי בסך 7,000 ₪ ויחסי העבודה בין הצדדים הופסקו.

הנתבעת טוענת כי תימוכין לטענותיה יש למצוא בראיות לפיהן האספקה הנטענת אינה אפשרית לנוכח אופי הזמנות הנתבעת לאורך השנים ובכך שכל הנסיבות האופפות אספקה זו תמוהות ולא מתיישבות עם מהלך העסקים הרגיל שבין הצדדים.

 

2.לאחר ששקלתי בטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות, משלא הורם הנטל להוכחת ביצוע האספקה נשוא התביעה.

 

מטעם התובעת העידו מר אלי יעקב, בעליה של התובעת, ומר יעקב גביזון, נהג משאית מובילת הדלק, ומטעם הנתבעת העיד מר אילן מסיקה, נציג הנתבעת ומי שבחתימתו נטען כי אושרה האספקה.

 

מאחר שתובענה זו נדונה בסדר דין מהיר, הרי שלפי הוראות תקנה 214טז(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, על פסק הדין להיות מנומק באופן תמציתי.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ