אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תא"ק 10844-12-13 אוריג'ין זרעים בע"מ נ' נסאר

תא"ק 10844-12-13 אוריג'ין זרעים בע"מ נ' נסאר

תאריך פרסום : 08/07/2015 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום רחובות
10844-12-13
30/06/2015
בפני הרשם:
איתי רגב

- נגד -
מבקש:
עות'מאן נסאר
משיבה:
אוריג'ין זרעים בע"מ
החלטה
 

 

המשיבה הגישה כנגד המבקש כתב תביעה בסדר דין מקוצר, בו נטען כי המשיבה סיפקה למבקש זרעי אבטיח, כמוסכם ביניהם, אך המבקש לא שילם את תמורת המוצרים ונותר חייב סך כ-135 אלף ₪.

המבקש הגיש בקשת רשות להתגונן בה טען לכשלון תמורה מלא – וזאת כי בזרעים שרכש נתגלה כשל כך שהזריעה לא הניבה פרי וכי סוכם שיושבו לו ההמחאות שמסר על חשבון הרכישה תוך התחייבות לתקן המעוות בשנה שלאחר מכן. עוד נטען כי המבקש פוצה מחברת הביטוח בגין נזקיו, ביחס לאחת החלקות (שרק היא בוטחה).

עוד יצוין, כי בחודש אוקטובר 2014 ניתן כנגד המבקש פסק דין, לאחר שזה לא התייצב לדיון שנקבע בבקשה שהגיש למתן רשות להתגונן בפני התביעה, ופסק הדין בוטל כחודשיים לאחר מכן.

 

בדיון שהתקיים בפני ביום 16.6.15 נחקר המבקש על תצהירו.

בדיון הוחלט שלא להורות על העברת הדיון לבית משפט השלום במחוז חיפה, כפי שביקש המבקש, אך נקבע כי בית המשפט יוכל לשקול אם לשנות את החלטתו לאחר הדיון ולאחר שיישמעו המבקש וסיכומי ב"כ הצדדים.

עוד נקבע כי החלטת בית המשפט תתיחס בכפיפה אחת לבקשה למחיקת כותרת ולבקשה למתן רשות להתגונן.

ב"כ המבקש טען בסיכומיו כי התביעה אינה ראויה להתברר בסכום קצוב, בהעדר מסמך בכתב כדרישת התקנות. עוד נטען כי המבקש העלה טענות כבדות משקל המלמדות על כשלון תמורה מלא, ומשכך – יש ליתן לו רשות להתגונן בפני התביעה. ב"כ המבקש אישר כי המסמכים שצורפו לבקשת הרשות להתגונן אכן הוצאו על שם בנו של המבקש, והסביר כי זה נעשה משום שהבן הוא שמחזיק בתעודת חקלאי ומשכך נעשה הביטוח על שמו.

ב"כ המשיבה טענה, מנגד, כי לא הוצגה ולו ראשית ראיה להגנה דחוקה המצדיקה מתן רשות להתגונן. לא הוצגו ראיות לפגמים בזרעים שסופקו, ולא הוצגו ראיות לכך שהוא המגדל שקיבל פיצוי (על חוות הדעת השמאית צוין שם של אחר.

 

 

דיון

לפי הוראות סעיף 81א(ג) לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, תידון התנגדות לביצוע שטר כדרך שדנים בבקשת רשות להתגונן. בית המשפט העליון, בע"א 465/89 בן צבי נ. בנק המזרחי, פ"ד מ"ה (1) 66, מפי כב' השופט (כתוארו אז) דב לוין, סיכם היטב את ההלכה הבסיסית הנוגעת לבקשות רשות להתגונן, והדברים נותרו באיתנותם עד היום (שם, בעמ' 69-70):

 

"לא במהרה ייעשה שימוש ותוכרע תובענה בסדר דין מקוצר על-פי כתב התביעה ונספחיה בלי לתת לנתבע רשות להתגונן, זאת משום ש'סדר הדין המקוצר משמש את המטרה למנוע דיון בתובענה רק אם ברור הדבר ונעלה מספק, שאין לנתבע כל סיכוי להצליח בהגנתו...' ... ולעניין זה, 'אין לקבוע שהענין הוא כך אלא אם תצהיר הנתבע לא גילה "הגנה לכאורה"'... מכיוון שכך: 'די לו (לנתבע - ד' ל') להראות כי הגנה אפשרית בפיו, ולו רק בדוחק ובית המשפט חייב ליתן רשות להתגונן, שאם לא יעשה כן, יכריע למעשה כבר בתובענה גופה והנתבע יצא מקופח'... "

 

זאת ועוד. הלכה היא כי בשלב זה של בקשת רשות להגן, על בית המשפט לבחון האם למבקש רשות להגן עומדת הגנה, ולו בדוחק:

"בתביעה המוגשת בסדר דין מקוצר יש ליתן לנתבע רשות להתגונן, כל אימת שיש בתצהירו כדי להצביע על הגנה לכאורה, ולו בדוחק, מפני התביעה... בשלב בחינת הבקשה למתן רשות להתגונן בית המשפט אינו בודק את מהימנות הנתבע או את הראיות לגופן, אלא בוחן הראיות על פניהן, כפוף למה שמתגלה בחקירה שכנגד על האמור בתצהיר... באין חקירה כזו עומד לפני בית המשפט אך האמור בתצהיר, ובית המשפט בוחן אם יש בדברים אלה כדי לבסס הגנה, ולו בדוחק, נגד התביעה" (כבוד השופט שמגר בע"א 248/89 החברה הכללית למוסיקה נ' Warner, פ"ד מו(2) 273, 277 ; ראה דבריו של כבוד השופט רובינשטיין בע"א 527/07 מזל נחום ואח' נ' קרן אהרונסון בע"מ (פורסם במאגר משפטי)).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ