ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
10219-07
08/12/2014
|
בפני השופט:
שלמה לבנוני - סגן נשיא
|
- נגד - |
התובע:
מוחמד כעבייה עו"ד אבי קוטון
|
הנתבעות:
1. בני עלי צנרת ופיתוח בע"מ 2. ע.ס. תשתיות עילוט בע"מ 3. מנורה חב' לביטוח בע"מ 4. נידר חב' לבניין ופיתוח בע"מ 5. מגדל חברה לביטוח בע"מ 6. בוני טיב חברה לבניין ופיתוח בע"מ
עו"ד בהא אלבין כנעאן עו"ד בלוך עו"ד אמיר רוזנברג עו"ד א. גולדרט
|
פסק דין |
נתוני רקע
1.בהתאם לכתב תביעה מתוקן (במהדורתו השלישית) היה התובע, פועל בניין וטפסן במקצועו, מעורב בתאונת עבודה שארעה ביום 23.7.06. תביעתו הוגשה כנגד הנתבעת 1 (להלן, גם "בני עלי"), היא מעבידתו, וכנגד הנתבעת 2 (להלן, גם "ע.ס. תשתיות"), שלטענתו היא חברה קבלנית שעבורה עבד התובע במועד התאונה. נטען כי הנתבעת 3 (להלן, גם "מנורה") הייתה המבטחת של בני עלי ו/או ע.ס. תשתיות. התאונה ארעה באתר בנייה בראשון לציון, בו נבנה בין השאר בית המשפט שם. נטען כי הנתבעת 4 (להלן, גם "נידר") הייתה הקבלנית הראשית ו/או היזמית של הקמת בניין זה. הנתבעת 5 (להלן, גם "מגדל") הייתה המבטחת של נידר. נטען כי הנתבעת 6 (להלן, גם "בוני טיב") הייתה קבלן משנה של נידר והייתה אחראית, בין השאר, על בניית הפיגומים בבניין.
2.נטען על ידי התובע כי ביום התאונה הוא נשלח לאתר העבודה עם נציג של ע.ס. תשתיות. משהגיע התובע, וחבריו לעבודה וביניהם אחיו, לאתר העבודה בראשון לציון הנציג הנ"ל העביר אותם לפיקוחו של מנהל עבודה מטעם נידר ו/או בוני טיב. בתחילת העבודה חשדו חבריו לעבודה של התובע שאתר העבודה אינו בטיחותי והם סירבו להמשיך בעבודה. או-אז התקשר מנהל העבודה האמור לנציג הנ"ל ובא עמו בדברים. כתוצאה מכך שוכנעו הפועלים להמשיך בעבודה. התובע התבקש לפרק קרשי טפסנות בחדר המדרגות של הבניין כאשר הוא עומד על פיגום מעץ בגובה של קומה וחצי בתוך חדר המדרגות. בתחילת העבודה התמוטט הפיגום והתובע נפל מגובה זה ונחבל, בעיקר ברגלו. לנוכח הרשלנות הנטענת של הנתבעות הוגשה תובענת הנזיקין שבפניי.
3.כל הנתבעות התגוננו בפני התביעה. חלקן אף הגישו הודעות צד ג'. חלק מן ההודעות הוגשו נגד הנתבעות שבתביעה. בחלק מן ההודעות צורפו בעלי דין חדשים. וכך צורפה מבטחת נוספת נטענת של בוני טיב והיא, למשל, צד ג' בהודעת צד ג' של מנורה (להלן, גם "הראל"), וכן צד ג' 1 בהודעת צד ג' של בוני טיב (להלן, גם "עבדאללה") וצד ג' 2 באותה הודעה (להלן, גם "סעיד"), שנטען שהם שעסקו בבניית הפיגום, ככל שנפלו בו פגמים.
4.ההליכים בתיק היו יגעים וממושכים ובמהלכם הוריתי על הגשת תצהירי עדויות ראשיות. מטעם התובע הוגש תצהירו-שלו. כמו כן הוגשו תצהיריהם של חבריו לעבודה והם אחיו, מר כעביה חוסין (להלן – "חוסין") ומר ראנם מריסאת (להלן – "ראנם").
מטעם בני עלי ו-ע.ס. תשתיות, שיוצגו יחד, הוגש תצהירו של מר עלי עווד (להלן – "עווד"). עווד ציין שהוא משמש בתפקיד מינהלי אצל שתי נתבעות אלו.
מטעם מנורה הוגש תצהירו של סוכן הביטוח רון בקנר (להלן – "בקנר").
מטעם ב"כ נידר ומגדל, שיוצגו יחד, לא הוגשו תצהירים אלא אך הונחו מסמכים. ועם זאת נטען כי עובדי נידר לא משתפים פעולה ומשום כך נשמרת הזכות לזמן לעדות את הגב' נינה מרגוליס (להלן – "מרגוליס") שהייתה מנהלת הפרויקט ואת מר יעקב פלדמן (להלן – "פלדמן") שהיה מנהל העבודה.
מטעם בוני טיב הוגשו תצהיריהם של מר יוסי מרציאנו (להלן – "מרציאנו"), הבעלים שלה, ושל מר בסול חאלד (להלן – "בסול"), שנטען שהיה מנהל עבודת השלד מטעמה.
מטעם הראל לא הוגשו תצהירים אלא אך הונחו מסמכים.