|
תאריך פרסום : 10/06/2015
| גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
14387-08-10
29/10/2014
|
בפני השופט:
מיכאל תמיר
|
- נגד - |
תובע:
אברהם אבא קלינגביל גיא נצר עו"ד גיא נצר
|
נתבעים:
1. יצחק שגב 2. די.סי.אס. פיתוח ובניה (2000) בע"מ אילן מוריאנו
עו"ד אילן מוריאנו
|
פסק דין |
פסק הדין ניתן בתביעה כספית על סך 210,102 ₪ שהגיש התובע נגד הנתבעים.
להלן עיקרי טענות התובע בכתב התביעה:
התובע קיבל מנתבע 1 שהוא קבלן בניין (להלן: "הנתבע") הצעה להשקעת כספים ולרכישה של משרדים בנכס שאיתר מר יחזקאל צדקה (להלן: "צדקה") ברחוב בן-גוריון 8 ברמת גן (להלן: "הנכס"). המחיר שנדרש בגין הנכס היה 180,000$, ולאחר מו"מ שניהל צדקה עם המוכר, הוסכם על מחיר של 155,000$ לפי שער יציג.
בפגישה משותפת של התובע, הנתבע וצדקה, הציע הנתבע כי הנכס יירכש באמצעות חברה לא פעילה שבבעלותו, נתבעת 2 (להלן: "הנתבעת"). הנתבע התחייב שעם רכישת הנכס יעביר 1/3 ממניות הנתבעת לתובע, 1/3 נוסף לצדקה והיתרה תיוותר של הנתבע. עוד הוסכם כי התובע והנתבע הם שיממנו את העסקה במשותף. הובהר כי השימוש בחברה נעשה רק לצורך ייעול העסקה, אך האחריות לכל הקשור בה חל על הצדדים עצמם כיחידים. תנאי מרכזי לעסקה היה שהנתבע יעמוד מול התובע אישית ויהיה ערב ואחראי לכל התחייבויותיה של הנתבעת. לא נערך הסכם בכתב המעגן הסכמות אלה, והכל נעשה על בסיס אמון אישי שנתן התובע בנתבע. ביום 2.8.07 שלח התובע מכתב לנתבע שבו כלולות חלק מההסכמות שאליהם הגיעו. במכתב צוין כי השותפות תהיה בשיעור של 50% לכל אחד, אף שבפועל סוכם על חלוקה שונה.
ערב רכישת הנכס פנה הנתבע לתובע, הודיע לו כי אין בידיו לממן מחצית מעלות הרכישה וביקש שהתובע יממן את כל העסקה, בכפוף לקבלת שעבוד מתאים על הנכס. כמו-כן התחייב הנתבע כי הוא זה שידאג למימון עבור רכישת הנכס העתידית שתהיה. לאור התחייבויות אלה הסכים התובע לממן את העסקה, וביום 6.9.07 נחתם הסכם לרכישת הנכס בסכום של 737,046 ₪ כולל מע"מ. בטרם החתימה על ההסכם לרכישת הנכס, נחתם בין התובע לנתבעת הסכם הלוואה שניסח הנתבע. לפי ההסכם, הריבית בגין ההלוואה תהיה נמוכה ב- 0.25% מהריבית בבנק דיסקונט להלוואה בתנאים אלה, דהיינו להלוואה ללא ביטחונות. כמו-כן הוסכם שאם הנכס יימכר, תוחזר ההלוואה + הריבית שנצברה. באותו מעמד שילם התובע את סכום ההלוואה בשיק בנקאי לפקודת מוכר הנכס.
מאז החתימה על הסכם רכישת הנכס פנה התובע לנתבע כמה פעמים כדי לברר מה נעשה עם הנכס, האם התקבל החזר ממע"מ ומה נעשה עם הכספים המתקבלים מהשכרת הנכס. כמו-כן תהה התובע מדוע טרם הועברו מניות הנתבעת על שם התובע כפי שסוכם, ומדוע לא נרשם שעבוד על שמו. לתובע הסתבר כי הנתבע עושה שימוש בכספים שקיבל ממע"מ ובתשלומי השכירות כבשלו, כשאין לתובע כל שליטה על הנעשה. הנתבע טען כי בא כוחו מטפל ברישום השעבוד על הנכס לטובת התובע, אך בפועל לא נעשה דבר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|