|
תאריך פרסום : 15/02/2016
| גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
15844-06-10
07/02/2016
|
בפני השופטת:
מרים קסלסי
|
- נגד - |
תובעת:
מדינת ישראל עו"ד פרקליטות מחוז י-ם- אזרחי
|
נתבע:
בנק יהב לעובדי המדינה בע"מ עו"ד יאיר שילה ואח'
|
פסק דין |
מבוא
-
בפני תביעה לסילוק ידו של בנק יהב משני נכסים בבעלות המדינה: האחד בשייח ג'ארח בשטח של כ-150 מ"ר והשני בקרית בן גוריון בשטח של כ-50 מ"ר, המדינה דרשה את פינויים, אולם הבנק סירב. בין הצדדים לא נחתם חוזה שכירות מעולם, על אף שנכסים אלו הוחזקו על ידי הבנק משנות ה-80. מנספחים שצורפו על ידי שני הצדדים עולה כי החשב הכללי לנכסים (החשכ"ל) ביקש מעת לעת להסדיר יחסי הצדדים בחוזה שכירות, אולם משנת 1982 ועד 2006 הדבר לא הסתייע והבנק החזיק נכסים אלו כבר-רשות ושילם בגינם דמי שכירות.
-
הנכסים המושכרים מצויים בתוך מבנים המשמשים את משרדי הממשלה. הרעיון שעמד מאחורי מיקומם של חלק מסניפי בנק יהב היה להנגיש שירותי בנקאות לעובדי המדינה, בסמוך למקום עבודתם. כך נכתב במכתב ששלח הבנק למפקח על הבנקים בשנת 1976:
"בכדי לאפשר שיפור וייעול שרותי הבנק לצבור עובדי המדינה בירושלים ובת"א, יש צורך חיוני בפתיחת סניפי הבנק בקריות הממשלה, בירושלים ובת"א, במקום שקיימים ריכוזים גדולים של עובדים אשר נאלצים כיום להגיע לסניף האחד הנמצא במרכז העיר...המצב כיום גורם הטרדה מיותרת לעובדים ובזבוז זמן יקר בשעות העבודה על חשבון הממשלה... נתבקשנו ע"י נציבות שרות המדינה, בהסכמת החשב הכללי לדאוג לפתיחת סניפים מטעם הבנק בשתי הערים ירושלים ות"א בקריות בדיור שיועמד לרשותנו ע'י הממשלה בכדי לאפשר שפור וייעול השרות לעובדים".
(עמ' 1 לקובץ הנספחים מטעם הבנק).
-
בשנים 93-95 נותר בעינו הנימוק להקצאת סניפים בתוך קריות הממשלה, כך עולה גם ממכתבו של מ"מ נציב שירות המדינה (עמ' 8 לקובץ הנספחים), הוא רואה
"כחיוני ביותר שסניפי בנק יהב יהיו בקריות הממשלה וזאת מהסיבות הבאות:
א. הצורך למנוע את יציאת העובדים מחוץ לקריות הממשלה לעיר כדי להסדיר את ענייניהם בבנק יהב
ב. מתן שרות נוח ומהיר בזמן מינימאלי לציבורי עובדי המדינה".
-
להזכיר, בתקופה ההיא, השירותים הבנקאיים ניתנו אך ורק בסניפי הבנק מול הפקיד, כמעט ולא ניתנו הוראות טלפוניות, לא היו אז מחשבים ביתיים ולא שירותי אינטרנט. על הצורך "החיוני" הזה במיקום הפיזי של הסניפים נסמכים טיעוני הבנק לאי פינויו בשנת 2016.
-
ב-2006 ביקשה המדינה לצאת במכרז לאספקת שירותי בנקאות לעובדי מדינה – שירות שסופק עד אז באופן בלעדי על ידי בנק יהב. הבנק עתר לביהמ"ש לעניינים מנהליים וטען כנגד המכרז ותנאיו, המכרז בוטל, משום שלא בוצע שימוע לבנק לענין הזמן הנחוץ לו להיערך, היה ולא יזכה במכרז. לאחר שיצא מכרז חדש, זכה בנק דיסקונט והחל מ1/08 סיפק בנק דיסקונט שירותים בנקאיים לעובדי המדינה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|