אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 18490-09-13 שילה ואח' נ' אביסרור משה ובניו עבודות בנין ופתוח בע"מ

ת"א 18490-09-13 שילה ואח' נ' אביסרור משה ובניו עבודות בנין ופתוח בע"מ

תאריך פרסום : 09/11/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום באר שבע
18490-09-13
23/09/2014
בפני השופטת:
אורית ליפשיץ

- נגד -
תובעים:
1. מיכל שילה
2. עמירם שילה

נתבעים:
אביסרור משה ובניו עבודות בנין ופתוח בע"מ
פסק דין
 

 

 

מבוא

 

1.ראשיתה של תובענה זו בתביעה כספית וחוזית על סך של 183,910 ₪, אשר עניינה סכסוך בין התובעים, בני זוג, לבין קבלן, ביחס לליקויי בנייה נטענים בדירה אשר בנתה הנתבעת עבור התובעים, ואשר שייכת לתובעים, והמצויה רחוב עוזי נרקיס 4/14, בבאר שבע ( להלן: "הדירה").

 

מיהות הצדדים

 

2.התובעים, בני זוג, הינם בעלי הזכויות בדירה ברחוב עוזי נרקיס 4/14 בבאר שבע, דירה אשר בנתה עבורם הנתבעת.

 

3. הנתבעת הינה חברה בע"מ, אשר משרדיה בבאר שבע, חברה קבלנית אשר בנתה את הדירה נשואת התובענה ומכרה אותה לתובעים.

 

טיעוני הצדדים העולים מכתבי טענותיהם בתמצית

 

4.כעולה מטענות התובעים, לאחר מועד מסירת הדירה הבחינו בליקויים חמורים בדירה, כך לטענתם, וזאת חרף היותה דירה חדשה. לטענתם, התובעת התלוננה פעמים רבות בפני הנתבעת אודות הליקויים, אך לשווא.

 

5.לכתב תביעתם צרפו התובעים חוות דעת מומחה, ואמדו נזקיהם בסך של 183,910 ₪, על פי הפרוט כדלקמן: 165,910 ₪ בגין ליקויים הנדסיים, 10,000 ₪ בגין עוגמת נפש, ו-8000 ₪ בגין דיור חלופי.

 

6.מטיעוני הנתבעת בכתב הגנתה עלה כי הנתבעת ביקשה לתקן את כל הנחוץ לתיקון אולם התובעים לא אפשרו זאת. זאת ועוד, למעשה, טוענת הנתבעת, כי התביעה הוגשה בטרם חלוף שנה ממועד כניסתם של התובעים לדירה, קרי, בעיצומה של שנת הבדק. דהיינו, התובעים בתביעתם זו התפרצו לדלת פתוחה, כשלמעשה לא היתה בידם הסבלנות, כך לטענתם, להמתין לתיקוני הבדק הקבועים בחוק המכר, והמחייבים את הקבלן/הנתבעת לתקן הליקויים בשנה הראשונה לקיומו של הנכס.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ