ת"א
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
19146-11-15
27/12/2015
|
בפני השופטת:
גאולה לוין
|
- נגד - |
מבקשים:
שרון - דן השקעות בע"מ
|
משיבים:
יובלים אשדוד בע"מ
|
החלטה |
לפני בקשה לתיקון כתב תביעה בדרך של תיקון כותבת התביעה לתביעה בסדר דין מקוצר.
המדובר בתביעה המוכתרת כתביעה "כספית, חוזית, עשיית עושר, השבה, נזיקית, הצהרתית, פיצול סעדים".
בתביעה נתבע סך של 2,813,331.2 ₪ עבור עבודות פינוי של פסולת/בוצה שעל פי הנטען ביצעה התובעת עבור הנתבע.
התביעה מבוססת על מכרז מפברואר 2011 וחוזה שנערך לאחריו ועל הטענה כי בעקבות שינוי נסיבות בפברואר 2013 התובעת לא יכלה להמשיך ולבצע את פינוי הבוצע למטמנה במחיר הקבוע במכרז והנתבע הכיר בשינוי הנסיבות ונציגיו הסכימו לתמורה חדשה עבור "פינוי בוצה שאינה סוג ב'". לגבי התקופה שמפברואר 2015 ואילך מבוססת התביעה על הטענה שההתקשרות הוארכה מעבר לתקופה של ההסכם בהסכמת התובעת בתנאי שתנאי התשלום יוותרו על כנם. נטען כי התובעת לא הייתה מסכימה להמשיך את ההתקשרות על הנתבע לאחר 11/2/2015 לו הייתה יודעת שהנתבע לא יעדכן את תשלומי פינוי הבוצה.
בתביעה נגד הנתבע לשלם את חשבונות החודשים 6-10/2015 בסך 3,221,257 ₪ בתוספת יתרת חוב עד ליוני 2015 שעמדה על 20,941.73 ₪.
נטען בתביעה כי הנתבע הפר את החוזה שנכרת עמו, כמו גם את הסכמותיו בהתייחס לתוספת התשלום ואת המצגים שהוצגו בפני התובעת כמו גם את ההבטחות המינהליות בהתייחס לתוספת התשלום לפינוי "בצוע שאינה מסוג ב". נטען כי הנתבע פעל בניגוד לחוק החוזים, לפקודת הנזיקין ובהתנהגות התעשר שלא כדין מהתובעת וזאת בניגוד לחוק עשיית עושר ולא במשפט.
בבקשה לתיקון כתב התביעה טוענת התובעת-המבקשת כי התביעה ראויה להתברר בסדר דין מקוצר מאחר והיא מבוססת על מסמכים בכתב והינה לסכום קצוב. התובעת מדגישה כי הבקשה הוגשה בשלב מוקדם מאוד של ההליך, בטרם הוגש כתב הגנה, ובשלב זה נוקט בית המשפט בליברליות ביחס לבקשות לתיקון כתבי תביעה. נטען כי תיקון כתב התביעה יועיל לבעלי הדין להגיע לגיבוש השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת ולצורך יעול ההליך המשפטי וחשיבות התיקון נעוצה בנזק הכלכלי חסר התקדים שנגרם למבקשת בשל עיכוב כספים של שיעור של 3 מיליון ₪ ברשות המשיב.
המשיב מתנגד לבקשה, בטענה כי התביעה אינה מתאימה למסלול של סדר דין מקוצר. נטען כי חישוב סכום התביעה מבוסס על חישוב סבוך ומעורפל, וכי החוזה בין הצדדים הוא המכרז אולם התובעת מבססת את תביעתה על הסכמות כביכול שבוצעו מחוץ למסגרת המכרז. לטענת המשיב, עצם קיומה של התחייבות כאמור מצוי בלב המחלוקת בין הצדדים.
לאחר שעיינתי בתביעה ובטענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
בהתאם לתקנה 202 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, תביעה שתובע יכול להגשה לפי סדר דין מקוצר, בהקשר הרלוונטי למקרה דנן, היא תביעה על סכום כסף קצוב, בריבית או בלי ריבית, "מכוח חוזה או התחייבות מפורשים או מכללא, ובלבד שיש עליהן ראיות שבכתב".