ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
20509-09-15
22/06/2016
|
בפני השופטת:
כרמלה האפט
|
- נגד - |
המבקשים (התובעים):
אלי (אלישבע) ויסנר
|
המשיבה (הנתבעת):
1. פקע ברגר 2. אילה אברמוביץ' 3. מוניקה מניז'ה בינדר 4. יהודית עידה שפלן 5. גרטרוד (רות) קוטשר
|
החלטה |
בפני בקשה לפיצול סעדים לאחר שהתובעים הגישו כנגד הנתבעת תביעה לסילוק יד משימוש ברכוש המשותף בבניין.
בסעיף 2 לבקשה מבקשים התובעים להתיר להם להגיש כנגד הנתבעת תביעה כספית נפרדת בגין דמי שימוש, פיצוי או כל תשלום אחר, לאחר שלטענתם טרם התגבש מלוא הנזק שנגרם להם.
אזכיר כי קיימת אבחנה בין תביעה כספית בגין נזקים כספיים שונים שנגרמו לתובעים לרבות תביעה לתשלום פיצוי, לבין תביעה כספית לתשלום דמי שימוש ראויים.
כך ולעניין תביעה כספית רגילה, צודקת הנתבעת בטענתה לפיה אל לו לבית המשפט לאפשר לצד להטריד את היריב בתביעות שונות, שעה שבמועד הגשת התביעה הראשונה התגבשו מלוא הסעדים. ממילא עיון בבקשה אינו מפרט את מהות הנזק שנגרם לתובעים או מדוע הוא טרם התגבש.
מאידך שונים פני הדברים בהתייחס לתביעה לתשלום דמי שימוש ראויים.
אפנה בעניין זה לדבריו של א' גורן בספרו, סוגיות בסדר דין אזרחי, (מהדורה עשירית, תשס"ט), 127-128), לפיהם:
"בתביעות לסילוק יד ותשלום דמי שימוש – אין גם צורך בהיתר לפיצול סעדים כאשר בעל המקרקעין תובע בנפרד סילוק יד וכן דמי שימוש ראויים. אין מדובר בשני סעדים אלא בשתי עילות תביעה נפרדות: האחת, הרשות שניתנה לנתבע להתגורר בנכס בוטלה, ולפיכך עליו לפנותו; השנייה, זכותו של התובע לקבל דמי שימוש ראויים תמורת החזקתו של הנתבע בנכס מיום ביטול הרשות ועד פינוי הנכס, שיסודותיה נטועים ביני עשיית עושר ולא במשפט (רע"א 1156/02 חיר נ' לידאי פ"ד נז (3) 949).
הדברים מקבלים משנה תוקף שעה שעיון בתגובת הנתבעת מעלה כי לטענתה ניתנה לה רשות להשתמש ברכוש המשותף בידיעת ובהסכמת חלק מדיירי הבניין, ביניהם גם חלק מהתובעים בתביעה שבפניי.
משכך לאחר הכרעה בתביעה שבפניי לסילוק יד, וככל שזו תתקבל, תקום לתובעים זכות אוטומטית להגיש תביעה כספית כנגד הנתבעת בגין תשלום דמי שימוש ראויים (בשונה מעילות תביעה כספיות אחרות).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת