ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
22673-07-12
06/10/2014
|
בפני השופט:
אייל דורון
|
| - נגד - |
תובעות:
1. 1. אורלי מזל דהן 2. 2. איי.אי.ג'י. ישראל חברה לביטוח בע"מ אביעד רכס ואח'
עו"ד שמעון אייל ואח' עו"ד אביעד רכס ואח'
|
נתבעות:
1. חברת החשמל לישראל בע"מ 2. סקאל דיוטי פרי בע"מ חיים גלזר ואח'
עו"ד סלומון ליפשיץ ושות' עו"ד חיים גלזר ואח'
|
| החלטה |
על פי הוראת תקנה 130(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, "בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת ולאחר שנתן לבעלי הדין הזדמנות נאותה להשמיע את טענותיהם, למנות מומחה או מומחים, לענין במחלוקת בין בעלי הדין (להלן – מומחה מטעם בית המשפט)".
לאחר שמיעת הצדדים ובהתחשב בקיומה של סוגיה שבמחלוקת המחייבת מומחיות מקצועית, הריני ממנה את מהנדס החשמל מר יוסף פנחסי (אומגה איי.יו. הנדסת חשמל), רח' עליית הנוער ת.ד. 23530 ירושלים 91234, טל': 02-5862263, כמומחה מטעם בית המשפט (להלן: "המומחה").
המומחה יקבל את כתבי הטענות של הצדדים, את התצהירים שהגישו הצדדים בשאלת החבות, וכן את חוות דעתם של המומחים מטעם הצדדים.
המומחה מתבקש לחוות דעתו באשר לכל טענה שבמחלוקת בין הצדדים על פי כתבי הטענות וחוות דעת המומחים השונים ואשר מצויה לטעמו בתחום מומחיותו. במיוחד מתבקש המומחה לחוות דעתו לעניין המחלוקת המוצאת ביטוי בחוות דעת המומחה ד' סטרולוביץ מטעם הנתבעת 1 מחד גיסא והמומחה א' מרקוביץ מטעם הנתבעת 2 מאידך גיסא.
המומחה מתבקש להודיע לצדדים ולבית המשפט את שכר טרחתו טרם תחילת עבודתו. בשכר טרחתו של המומחה יישאו בשלב זה הנתבעות, בחלקים שווים. על הנתבעות לשלם את חלקן בשכר הטרחה ישירות למומחה.
טרם תחילת עבודתו יתבקש המומחה לוודא כי איננו מקיים קשרי עבודה עם מי מהצדדים (לרבות מבטחת הנתבעת 2 "מגדל"), באי כוחם והמומחים מטעמם, וככל שישנם, או היו, כאלה – לפרטם בהודעה לבית המשפט.
המומחה מתבקש להמציא את חוות דעתו לבית המשפט ולב"כ הצדדים במישרין.
התיק קבוע לקדם משפט נוסף לאחר קבלת חוות דעת המומחה ליום 19.1.15, ובשים לב לכך שנראה כי עריכת חוות הדעת אינה כרוכה בביקור במקום וכיו"ב, המומחה מתבקש לפעול בשקידה סבירה (ככל שהדברים יהיו תלויים בו), על מנת שעד למועד זה תהא חוות דעתו מצויה בתיק בית המשפט.
המזכירות תשלח למומחה העתק החלטה זו המהווה כתב מינוי רק לאחר שישולם שכר טרחתו כאמור לעיל.