ת"א
בית משפט השלום חדרה
|
23496-10-14
28/10/2014
|
בפני השופט:
אהוד קפלן
|
- נגד - |
המבקשת:
שפע טוב החזקות בע"מ
|
המשיבה:
חברת החשמל לישראל בע"מ
|
החלטה |
1.המבקשת היא חברה המפעילה אולם אירועים משנת 2006, ולטענת המבקשת, בחודש אפריל 2014 התקבלה אצלה הודעה של חברת החשמל ממנה עולה שלטענת חברת החשמל אותרה פגיעה במונה החשמל באולם האירועים. נציג המבקשת זומן טלפונית לפגישה במשרדי המשיבה, ושם הופתע לגלות כי המשיבה דורשת תשלום מיידי של כ- 434,000 ₪ בגין שימוש לא חוקי בחשמל, וכי המשיבה טוענת גם שהמבקשת פגעה במזיד במונה החשמל כדי שהמונה יראה צריכת חשמל נמוכה מזו האמיתית.
2.המבקשת פנתה באמצעות בא כוחה למשיבה ולנציב תלונות הציבור במשיבה, וכן לרשות לשירותים ציבוריים של משק החשמל, וטענה שלא ידועה לה על שום פגיעה במונה, שהיא לא זו שיזמה את הפגיעה במונה, אם קיימת כזו, שהיא לא גנבה חשמל, ושהיא לא חייבת לחברת החשמל מאומה.
לטענתה היא לא קיבלה מחברת החשמל את כל המידע שדרוש לה כדי להפריך את טענות חברת החשמל.
3.עוד טוענת המבקשת, כי התחשיב שערכה חברת החשמל כדי להראות את החוב הנטען, מופרך מעיקרו. הוא לא לוקח בחשבון נתונים שונים שיש צורך לקחת אותם, כמו תקופת חגים שבה ממילא יש ירידה בהיקף האירועים וממילא ירידה בצריכת החשמל, וגם הוא לא לוקח בחשבון את העובדה שבשנתיים הראשונות פעלה במקום גם מסעדה, שהפסיקה את פעילותה, והפסקת הפעילות גררה ירידה בצריכת החשמל.
עוד טוענת המבקשת, כי המדובר בעסק של אולם שמחות, וממילא קבועים בו עשרות רבות של אירועים מתוכננים של לקוחות שאין להם שום קשר למבקשת עצמה. כלומר בני זוג שהזמינו חתונות, משפחות שהזמינו אירועים אחרים וכיוב', והיא צירפה רשימה של אירועים שהאחרון שבהם נועד ליום 30/4/15.
4.בסופו של דבר, הגיעה המבקשת למצב שבו היא מיצתה את כל ההליכים שניתן היה למצות מול חברת החשמל ומול הרשות שהיא למעשה הרגולטור של חברת החשמל, והודיעו לה מחברת החשמל, שאם לא תשלם את החוב הנטען ללא דיחוי, החשמל ינותק לאלתר.
5.מנהל המבקשת הודיע שהוא עומד לשלם את החוב ושלא ינתקו את החשמל, ובין לבין מיהרה המבקשת לבית המשפט, הגישה את הבקשה לצו מניעה זמני במעמד צד אחד, ומשהובאה הבקשה בפני, הוריתי כי כנגד הפקדת סכום מזומן של 30,000 ₪ בקופת בית המשפט, ינתן צו מניעה זמני, וקבעתי את הדיון בבקשה להיום.
6.לקראת הדיון היום הגישה המשיבה תגובה, ממנה עולה כי אכן בוצעה חבלה במונה החשמל, שתחשיבים זהירים מראים שצריכת החשמל האמיתית היתה גבוהה בעשרות אחוזים, ולכאורה מאמתים את החוב הנטען.
7.בדיון עצמו נחקרו רוב המצהירים של שני הצדדים על תצהיריהם. העובדות נותרו שנויות במחלוקת כמובן, והפלוגתאות העקריות הן האם בכלל היה שימוש בלתי חוקי בחשמל (להבדיל מחבלה במערכת המונה), מועדי השימוש הבלתי חוקי (תחילתו) ונכונות החישוב וגובה החוב הנטענים על ידי חברת החשמל.