ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
27637-05-14
22/11/2015
|
בפני השופט:
אחסאן כנעאן
|
- נגד - |
תובעים:
חברת תרביות רה"ן (1998) בע"מ
|
נתבעים:
דובדבן אדום בע"מ
|
החלטה |
בהמשך לדיון שהתקיים ביום 10.11.2015 ולאחר שעיינתי במסמכי ייצור כנות הרכבות נשירים אני סבור כי מדובר בסודות מסחריים.
שנית, אני קובע כי מדובר במסמך רלוונטי, בשים לב לטענת הנתבעת בסעיף 25 לכתב ההגנה כדלקמן:
"...שכן הללו כלל לא היו מוכנים לשתילה בין היתר בשל רשלנות התובעת בטיפול ו/או בביצוע ההרכבה ו/או בחדירת וירוסים למתקני התובעת ופגיעה בשתילים וכן בשל רשלנות רבתי בטיפול בשתילים כפי שהתברר מאורח יותר ו/או בשל רשלנות שאינה ידועה לנתבעים בשלב זה..."
לאור זאת אין ממש בטענת התובעת לפיה טענת הנתבע הייתה מאוד ממוקדת והיא שהשתילים נחשפו לחומר בשם קוורץ. טענת הנתבע היא יותר רחבה כאמור לעיל.
יש לזכור כי גישת הפסיקה בנושא הרלוונטיות היא מאוד ליברלית כך שכל מסמך שתומך בקו החקירה או כולל מידע שיש לקדם את עניינו של בעל דין הוא רלוונטי. ברע"א 6546/94 בנק איגוד לישראל בע"מ נ. אזולאי [פורסם 6.7.95] נקבע:
"לעתים אין בעל דין יודע מה המסמכים שבידי הצד שכנגד. דרישה לגילוים של אלה אינה מהווה 'דיג' אסור. 'הדיג' אינו מעשה פסול, אלא אם כן כוונת המבקש היא למצוא חומר שלא לצורך התלוי ועומד, כי אם לאסוף ראיות להכנת משפט אחר, או למטרה אחרת. ואילו מסמכים מזיקים או מועילים, לצורך המשפט התלוי ועומד, שייכים לעניין, והחיפוש אחריהם אינו 'דיג'"
החיסיון על סוד מסחרי הוא חיסיון סטטוטורי יחסי הקבוע בסעיף 23(ג) לחוק עוולות מסחריות, תשנ"ט – 1999. הראיה תוותר חסויה מקום שבית משפט נוכח כי העניין שבאי גילוי הראיה עדיף מהצורך בגילויה לשם עשיית צדק.
בבואי לשקול האם להורות על חשיפת הסוד המסחרי ומתן עיון בו יש לדעתי לשקול מספר שיקולים: הראשון, המבקשת היא נתבעת בתיק והיא נגררה אליו בעל כורחה. לכן אין מתן הצו יכול לקשור את ידיה בהבאת הגנתה בפני בית המשפט. שנית, לא נראה כי עומדת לנתבע דרך אחרת להוכיח את טענתה של גידול השתילים ברשלנות זולת מתן עיון בהוראות הגידול עצמן. שלישית, ניתן לאזן את הפגיעה האפשרית על ידי מתן הוראות ומגבלות על העיון שינתן.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת