בבקשת הנתבעים לסילוק התביעה על הסף (בקשות 9 ו- 10)
ובבקשת התובעת לתיקון כתב התביעה (בקשה 8)
I - השתלשלות האירועים וההליכים בין הצדדים על קצה המזלג
הנתבעים 1-2 (הנתבעים או הקונים) רכשו מהתובעת (התובעת או המוכרת) דירה ברח' אבטליון 54 ביישוב אלעד, הידועה כחלקה 94/5 בגוש 9459 (הדירה), לפי הסכם מכר מיום 13/6/07, בתמורה לסך נקוב של 455,000 ₪ (הסכם המכר או ההסכם). [לטענת הקונים, הוסכם על תמורה בסך של 420,000 ₪ בלבד, אך בהסכם נרשם סכום גבוה יותר, על מנת לאפשר להם לקבל משכנתא בסכום גבוה].
הנתבעת 3, עורכת דין במקצועה, ייצגה את שני הצדדים בעריכת ההסכם (הנתבעת או עו"ד שוורץ).
למרבה הצער, ההסכם בין הצדדים שימש יסוד להליכים משפטיים מרובים, שלא הסתיימו עד כה, גם בחלוף שנים מעם שנערך.
תביעה זו של המוכרת כנגד הקונים וכנגד עו"ד שוורץ, באה לאחר הליך קודם שהגישו הקונים כנגד המוכרת, אשר הסתיים בפסק דין סופי של בית המשפט העליון, שהורה על אכיפתו של ההסכם.
על קצה המזלג ומבלי להיכנס בשלב זה לפרטי הפרטים, במהלך ביצועו של ההסכם, שלחה המוכרת לקונים שתי הודעות ביטול בשתי הזדמנויות שונות, בטענה שהפרו את ההסכם.
הקונים הגישו לבית המשפט המחוזי (מרכז) תובענה לאכיפת ההסכם (ה"פ (מרכז) 5724-10-08, כב' הש' ארנון, פסק הדין של בית המשפט המחוזי). בפסק דין מיום 3/12/09, דחה בית המשפט המחוזי את התובענה בקובעו, כי הודעת הביטול השניה ניתנה כדין. נקבע, כי הקונים הפרו את ההסכם בכך שלא שילמו את יתרת התמורה, מייד לאחר סילוק המשכנתא שרבצה על זכויות המוכרת בדירה. העובדה שהמשכנתא סולקה היתה ידועה להם כבר בפגישה בין הצדדים שנערכה במשרדה של עו"ד שוורץ ביום 1/5/08, אולם בפועל הם שילמו את יתרת התשלום (לידי עו"ד שוורץ בנאמנות) רק ביום 9/7/08, כחודשיים ימים מאוחר יותר.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.