ת"א
בית משפט השלום אשקלון
|
48895-06-12
19/02/2015
|
בפני השופטת:
אורית חדד
|
- נגד - |
תובעת:
ליאת צאולקר
|
נתבעת:
רנפון תקשורת בע"מ
|
החלטה |
לפניי בקשה לתיקון כתב תביעה בדרך של צירוף חוות דעת רפואית.
רקע כללי וטענות הצדדים בתמצית
ביום 26.06.12 הגישה התובעת כתב תביעה בגין נזקי גוף שנגרמו לה, לטענתה, במהלך עבודתה ביום 10.01.11. במועד הגשת התביעה לא צירפה התובעת חוות דעת כנדרש בתקנות.
עת נקבע התיק לדיון, ניתנה לתובעת האפשרות לצרף חוות דעת מטעמה אך היא לא נוצלה על ידה.
הצדדים הגישו תחשיבי נזק וביום 01.07.13 התקיימה ישיבת קדם משפט במהלכה ניתנה הצעת בית המשפט. המו"מ שנוהל בין הצדדים לא צלח, ע"פ הודעת התובעת מיום 13.10.13, ומשכך נקבע התיק לשמיעת ראיות.
ביום 08.01.14 הגישה התובעת בקשה לתיקון כתב תביעה בדרך של צירופה של חוות דעת. לטענתה, במועד הגשת התביעה ידה לא היתה משגת מימונה של חוות דעת בתיק. היות ופגיעתה אינה פגיעה של מה בכך נעשו מאמצים רבים בעקבותם הצליחה היא לגייס את המימון הנדרש. לאור העובדה כי התיק מצוי בשלביו המקדמיים ומניעותה מלהוכיח כל ענין שברפואה ככל שלא תצורף חוות הדעת, מבקשת היא כי בית המשפט יעתר לבקשתה זו.
הנתבעת ציינה בתגובתה כי דין הבקשה להידחות היות והמועד להגשת חוות דעת כבר חלף והמבוקש כעת למעשה הוא להאריך המועד שנקבע בחיקוק עת לא הועלה כל טעם מיוחד להיעתר לבקשה ולא צורף תצהיר התומך בטענותיה. בנוסף, ציינה היא כי הבקשה הוגשה בשלב מתקדם לאחר שהוגשו תחשיבים, ניתנה הצעה (אשר נדחתה ע"י התובעת) וניתנו הוראות להגשת תצהירים. עוד ציינה הנתבעת, כי התובעת לא טרחה לציין בבקשות השונות שהוגשו על ידה אודות כוונתה להגיש חוות דעת בשלב זה של ההליך. לטענתה, היעתרות לבקשה דנן תביא לסחבת בהליכים.
בתשובת התובעת, הנתמכת זו הפעם בתצהיר כנדרש, ציינה היא המדובר בחוות דעת מהותית וחיונית שיש בה כדי להצביע על נזק שנגרם לה וכי התיקון המבוקש אין בו כדי לגרום לנזק לצדדים. התובעת מבהירה כי הבקשה הוגשה בניקיון כפיים ובתום לב.
דיון והכרעה
תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, קובעת:
"בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין לשנות או לתקן את כתבי טענותיו בדרך ובתנאים הנראים צודקים, וכל תיקון כזה ייעשה לפי הצורך, כדי שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין...".
כידוע, גישתה של ההלכה הפסוקה בכל הנוגע לתיקון כתבי טענות הינה ליברלית למדי, בפרט באין חריגה מעילת התביעה המקורית, וייעודה לאפשר גיבושן של השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת בין הצדדים. ראה א.גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהד' אחת עשרה, עמוד 349; רע"א 330/85 אלבו ואח' נ' רבינטקס תעשיות בע"מ ואח',פ"ד לט(2) 556; ע"א 3092/90 אגמון נ' פלדבוי ואח', פ"ד מו(3) 214.