ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
5501-04-15
21/09/2015
|
בפני השופטת:
תמר אברהמי
|
- נגד - |
מבקשת (נתבעת שכנגד):
Dama S.p.A עו"ד ליעד וטשטיין עו"ד אורי פרוכטמן
|
משיבים (תובעים שכנגד):
1. אלגנט (תעשיות אופנה) בע"מ 2. חנוך גרינברג
עו"ד ליעד וטשטיין עו"ד אורי פרוכטמן
|
פסק דין |
לפני בקשה לסילוק על הסף של תביעה שכנגד או לעיכוב הליכים בה, לפי שהענין הנדון בה נתון, לפי הנטען, לסמכותו הבלעדית של בית המשפט באיטליה (וחלים עליו דיני איטליה).
התביעה שכנגד והבקשה
התביעה שכנגד, אשר הבקשה הוגשה בעניינה, הוגשה על ידי חברה ישראלית ("אלגנט") ומנהלה, כנגד חברה איטלקית ("Dama") שהיא בעלים של מותג האופנה Paul & Shark (להלן: "המותג").
בין הצדדים היו מהלך שנים ארוכות יחסים חוזיים מסחריים. בשנת 1999 נחתם הסכם זכיינות בין Dama לבין אלגנט (קדם לו הסכם סוכנות משנת 1994).
במסגרת כתב התביעה שכנגד נטען כי ביום 9.5.11, להפתעתה הגדולה של אלגנט וללא התראה מוקדמת, הודיעה לה Dama בפקס' "קצר ויבש" כי היא מסיימת את ההתקשרות עימה, וכך נמחקו "כהרף עין" יחסי סוכנות מוצלחים שנמשכו כ- 18 שנים. כן נטען, בין השאר, כי מספר ימים לאחר קבלת הודעת הביטול התבררה הסיבה האמיתית לביטול ההסכם, לפי ש- Damaחתמה על הסכם זכיינות עם גורם אחר (חב' אלשרד בע"מ, בעלת רשת החנויות 'פקטורי 54').
בכתב התביעה שכנגד נטען כי הפסקת ההתקשרות נעשתה ע"י Dama שלא בדרך מקובלת, בניגוד לדין (תוך הפרת הסכמים) ובחוסר תום לב וכי נגרמו לאלגנט נזקים רבים.
עילות התביעה הנזכרות בכתב התביעה שכנגד הינן: הפרת הסכמים, פעולה בחוסר תום לב וכן התרשלות (נוכח קיומה הנטען של חובת זהירות כצד להסכמים).
הסעדים להם עותרים התובעים שכנגד הם כספיים, ומסתכמים ב- 1.2 מליון ₪.
הנתבעת שכנגד, Dama, עתרה בבקשה לסילוקה על הסף של התביעה שכנגד, או לעיכוב הליכים בה (להלן: "הבקשה").
במסגרת הבקשה טוענת Dama כי בהסכמים שנחתמו בין הצדדים קיימת תניית שיפוט ייחודית המקנה לבית המשפט באיטליה סמכות בלעדית לדון בכל סכסוך בקשר עם ההסכמים, וכי התובעים שכנגד, בחוסר תום לב קיצוני, מתעלמים כליל מתנייה זו בתביעה שכנגד ומעלימים אותה מבית המשפט. לשיטת המבקשת, לבית המשפט באיטליה סמכות שיפוט יחודית לדון בתובענה; בכל מקרה ולחילופין, בית המשפט באיטליה הוא הפורום הטבעי והמתאים לדון בהליך ובית המשפט בישראל אינו הפורום הנאות לכך. כן נטען כי אין בין התביעה העיקרית לבין התביעה שכנגד קשר אשר עשוי להצדיק "כריכה" בפני בית המשפט בישראל.