אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ישראל קדוש הובלות בע"מ נ' עקרי

ישראל קדוש הובלות בע"מ נ' עקרי

תאריך פרסום : 08/05/2017 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום טבריה
62572-11-14
03/05/2017
בפני השופטת:
ברכה לכמן

- נגד -
תובעת:
ישראל קדוש הובלות בע"מ
עו"ד פיני ממן ואח'
נתבע:
שמעון עקרי
עו"ד נדב קנימח ואח'
פסק דין


1.עסקינן בתביעה כספית על סך 400,000 ₪, בקשר לרכישה משותפת של יעה אופני תוצרת פיאט קובלקו שנת יצור 2003 מספר רישיון ציוד הנדסי מספר 33650-9 (להלן: "השופל").
 

 

2.ייאמר בפתח הדברים, טענת הנתבע בתחילת ההליך, על העדר יריבות בינו לבין התובעת נזנחה בהמשך, כולל בשלב הסיכומים, על כן לא אתייחס לסוגיה זו במסגרת פסק הדין. וכן, יוער, השותפות העסקית בין בעלי הדין בנוגע לשופל, אינה עולה כדי שותפות לא רשומה, משעולה באופן מובהק מכתבי הטענות, שלמעט השותפות בשופל, לא התקיימה כל פעולה משותפת אחרת, לא בניהול הפיננסי, כגון חשבון בנק, ולא בניהול פעולות השופל, בעלי הדין לא הציגו עצמם כשותפים כלפי צדדים אחרים, ואני קובעת שמדובר בענייננו, בשיתוף עסקי בלבד, כך אף נקבע בהחלטה מיום 15/3/16, שלבית משפט השלום סמכות עניינית לדון בתביעה.

 

3.טענות התובעת על פי כתב התביעה:

 

א.השופל נרכש על ידי הצדדים, בהסכם בעל פה, באוגוסט 2009 לערך, כאשר כל צד נושא במחצית עלות השופל, בסך של 90,000 ₪ לפני מע"מ והבעלות נרשמה על שם הנתבע. השופל שועבד לטובת בנק לאומי לשם נטילת הלוואה על ידי הנתבע בסך 100,000 ₪.

 

ב.מטרת הרכישה, ביצוע עבודות באמצעות השופל, פינוי זבל במרכז מזון, ועבודות נוספות שבנו של הנתבע, שלו עקרי (להלן: "שלו") ידאג להביא.

 

ג.התובעת, באמצעות שמעון קדוש (להלן: "שמעון"), שילמה במסגרת הרכישה וביצוע עבודות על ידי השופל, סך של 147,000 ₪, רובו במזומן, והנתבע שילם סך של 110,000 ₪.

 

ד.השופל עבד כשנה במרכז מזון ובמקומות אחרים. הנתבע לא שילם לתובעת דבר בטענה כי אין רווחים רק הוצאות. למעט החזר הוצאות עבור סולר, לא קיבלה התובעת כל תשלום.

 

ה.ביום 1/11/10, נפגשו שמעון, הנתבע, שלו, ומר ג'מאל, מכר משותף של שמעון והנתבע, בעלים של שופלים ומשאיות (להלן: "ג'מאל"). בפגישה זו סוכם, שהשופל יימכר והתובעת תקבל מחצית מסכום המכירה ובנוסף 18,000 ₪ החזר הוצאות, עוד סוכם, שאם לא יימכר השופל, לשלו הזכות לרכוש אותו עד ליום 26/12/10, אחרת, הזכות תינתן לשמעון. (להלן: "הסכם המכירה").

 

ו.הסכם המכירה לא מומש ועד הגשת התביעה, מפעיל הנתבע את השופל ומקבל לידיו את ההכנסות מהפעלת השופל.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ