אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"צ 40526-02-13 חצרוני נ' גולן טלקום בע"מ

ת"צ 40526-02-13 חצרוני נ' גולן טלקום בע"מ

תאריך פרסום : 06/05/2015 | גרסת הדפסה

ת"צ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
40526-02-13
01/12/2014
בפני השופט:
רחמים כהן

- נגד -
מבקש/תובע:
פרופ' אמיר חצרוני
עו"ד אסף שילה וענת מיוחס
משיבה/נתבעת:
גולן טלקום בע"מ
עו"ד תמיר כהנוב
פסק דין

בפני בקשה לאישור תובענה כתובענה ייצוגית, בהתאם לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו- 2006 (להלן – חוק תובענות ייצוגיות). עניינה של התובענה הוא סירובה של המשיבה להשיב למבקש סך של 39 ₪ (בניכוי דמי ביטול בשיעור של 5%) בעת ביטול עסקה מרחוק, אשר נעשתה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א – 1981 (להלן – חוק הגנת הצרכן).

המשיבה, גולן טלקום בע"מ, היא חברת תקשורת, הפועלת מכוח רישיון כללי למתן רט"ן (שירותי רדיו טלפון נייד).

המבקש, פרופ' אמיר חצרוני, הצטרף ביום 27.11.2012 לשירותיה של המשיבה, כלקוח, באמצעות אתר האינטרנט של המשיבה. המשיבה גבתה מהמבקש "דמי טיפול ומשלוח חד פעמיים" בסך של 39 ₪. ביום 6.12.2012 קיבל המבקש, באמצעות הדואר, מעטפה עם כרטיס sim (להלן – כרטיס הסים), המאפשר את התקשורת בין הלקוח לבין הרשת של המשיבה. יום לאחר קבלת כרטיס הסים, ביום 7.12.2012, הודיע המבקש למשיבה על ביטול העסקה. לאחר מספר פניות נוספות, הודיעה המשיבה למבקש, כי חשבונו ינותק וכי, "מלבד חיוב עבור כרטיס הסים" חשבונו לא יחוייב וכי המשיבה, "לא מזכה על כרטיס הסים מכיון שמחיר הכרטיס מגלם בתוכו עלויות משלוח וטיפול" (הודעת דוא"ל מיום 13.1.2013, נספח 10 לבקשה).

לטענת המבקש, ההתקשרות בין המשיבה לבין לקוחותיה באמצעות אתר האינטרנט היא עסקת "מכר מרחוק" ועל כן, הלקוחות זכאים לבטלה תוך 14 ימים ממועד ביצוע העסקה. משכך, על המשיבה להשיב לתובע את הסכום ששולם על ידו למעט 5% או 100 ₪, לפי הנמוך ביניהם.

לטענת המשיבה, כרטיס הסים הוא כרטיס מגנטי זעיר, שנצרבים עליו פרטיו האישיים של הלקוח, כדי לאפשר לו לקבל שירות ברשת המשיבה. לטענת המשיבה, לא ניתן לעשות שימוש מחדש באותו כרטיס ואין לחייבה בהשבת הסכום ששולם עבורו.

הצדדים הגיעו להסדר דיוני לפיו, המצהירים לא ייחקרו על תצהיריהם ויוגשו סיכומים בכתב.

דיון

ההליך של בקשה לאישור תובענה כייצוגית הוא הליך מקדמי, שבית המשפט נדרש לו על מנת להכריע בשאלה, האם יש מקום לדון בתובענה שהוגשה במסגרת הליך של תובענה ייצוגית. לצורך כך יש לבחון, האם מתקיימים התנאים לאישור התובענה כייצוגית.

 

התנאי הראשון לאישור תובענה כייצוגית מצוי בסעיף 3(א) לחוק תובענות ייצוגיות הקובע, כי "לא תוגש תובענה ייצוגית אלא בתביעה כמפורט בתוספת השניה או בעניין שנקבע בהוראת חוק מפורשת כי ניתן להגיש בו תובענה ייצוגית...".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ