אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"ק 5207-05-15 אבינתן נ' HERMES AIRLINES ואח'

ת"ק 5207-05-15 אבינתן נ' HERMES AIRLINES ואח'

תאריך פרסום : 25/09/2015 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
5207-05-15
20/09/2015
בפני השופט:
ד"ר מנחם (מריו) קליין

- נגד -
התובע:
שלמה אבינתן
הנתבעות:
1. HERMES AIRLINES
2. קשרי תעופה

פסק דין
 

 

רקע וטענות הצדדים

 

מונחת בפניי תביעתו של מר שלמה אבינתן (להלן: "התובע") נגד HERMES AIRLINES (להלן: "נתבעת 1") ונגד קשרי תעופה (להלן: "נתבעת 2"). התובע רכש ארבעה כרטיסי טיסה לכרתים שביוון, לטיסה שאמורה הייתה לצאת ביום 28.8.2014 בשעה 18:20, טיסה שנדחה מועד המראתה ליום 29.8.2014 לשעה 10:00, קרי, עיכוב של 15 שעות.

התובע טען כי העיכוב גרם לאובדן של יום אחד מהחופשה וממילא החופשה שתיכנן עם משפחתו הייתה קצרה מלכתחילה, ועל כן לא מצאו כל טעם לצאת לחופשה. ומשכך, לא עלו על הטיסה שהתעכבה.

התובע טען כי עולה חשש שלאור מספר הנוסעים הקטן (40 נוסעים) הוחלט על ידי הנתבעות לאחד את הטיסה עם טיסה שיוצאת למחרת היום ובכך בעצם לחסוך טיסה אחת.

התובע טען כי משעוכבה טיסתו ובהתאם לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב- 2012 (להלן: "החוק"), דינה של טיסה שעוכבה למעלה מ- 8 שעות הוא כדין טיסה שבוטלה ועל כן, הנתבעות חייבות בפיצוי לפי התוספת השלישית לחוק הנ"ל, קרי, פיצוי של 780 ₪ לכל כרטיס טיסה ועל פיצוי זה מבקש התובע להוסיף פיצוי בגין אובדן ימי עבודה של כל ארבעת בני משפחתו. בסך הכל תובע סכום של 1,250 ₪ עבור כל נוסע, קרי סך של 5,000 ₪.

הנתבעת 1 הינה חברת תעופה זרה אשר נציגותה בארץ הודיעה כי הם מפסיקים לייצג אותה. לא הוגש כתה הגנה מטעמה של נתבעת 1.

נתבעת 2 הינה סוכנות נסיעות שפעלה כמארגן הטיסה דרכה רכש התובע את כרטיסי הטיסה. בכתב ההגנה טענה הנתבעת 2 כי העיכוב נגרם בשל תקלה טכנית במטוס ועל כן אין חובה לפיצוי התובע שכן מדובר ב"כח עליון" שלנתבעת 2 אין כל שליטה או יכולת לצפות.

עוד טענה הנתבעת 2 (סעיף 7 לכתב ההגנה) כי בדף התנאים שנשלח לתובע אודות עסקת רכישת הכרטיסים צויין בסעיף 1:

"אין אנו אחראים בצורה כלשהי לתקלות, שיבושים, עיכובים ונזקים אחרים אשר עלולים להיגרם מאי ביצוע ו\או ביצוע חלקי ו\או ביצוע לקוי של שירות כלשהו המוצעים בחוברת זו ע"י ספקי השירותים או מי מטעמם".

 

דיון והכרעה

 

חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב – 2012 יוצר יריבות ישירה בין נוסע שטיסתו בוטלה או שחלו בה שינויים לבין שני גורמים: "מפעיל הטיסה" ו- "מארגן הטיסה".

"מפעיל הטיסה" מוגדר בסעיף 1 כ- "מפעיל כלי טיס לשם הובלת נוסעים וכבודתם, בתמורה, ממדינת ישראל, אליה או בשטחה".

"מארגן" מוגדר באותו סעיף כדלקמן:

"אדם השוכר קיבולת בכלי טיס כולה או חלקה , להובלת נוסעים וכבודתם, לצורך מכירתם לאחרים".

מיותר לציין, כי מלשון ההגדרה "כולה או חלקה" עולה כי לטיסה אחת ייתכנו מספר מארגנים כמספר השוכרים של חלקים מקיבולת המטוס.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ