אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ג'אנו ואח' נ' אירופלוט רושיון איירליינס (חברה רוסית)

ג'אנו ואח' נ' אירופלוט רושיון איירליינס (חברה רוסית)

תאריך פרסום : 07/06/2017 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
55035-02-17
03/06/2017
בפני הרשם הבכיר:
אייל דוד

- נגד -
התובעים- המשיבים:
1. אסתר ג'אנו
2. יוסף ג'אנו

הנתבעת -המבקשת:
אירופלוט רושיון איירליינס (חברה רוסית)
החלטה
 

רקע

1.לפני בקשת הנתבעת - חברת תעופה זרה, להתיר לה להיות מיוצגת בתביעה שהוגשה כנגדה על ידי המשיבים, על ידי עו"ד מטעמה.

תמצית טענות הצדדים

2.המבקשת מנמקת את בקשתה בכך שהיא חברת תעופה שמקום משרדיה הראשיים ברוסיה. בהתאם לסעיף 8ג(ב)(1) לחוק רישוי שירותי התעופה , תשכ"ג-1963, לחברה כתובת למסירת כתב בי-דין בתל אביב. נציגי המבקשת בישראל כוללים, נציג קבוע עו"ד בוריס למפרט ונציגים נוספים הנמצאים בישראל לפרקי זמן קצובים, לצורך תפעול הטיסות. נציגים אלו הם תושבי רוסיה אינם דוברים עברית, ואינם מוסמכים לייצג את המבקשת בנושאים משפטיים.

 

3.אם לא יותר הייצוג על ידי עו"ד, תיאלץ המבקשת להביא במיוחד נציג מרוסיה, לצורך ייצוגה בתביעה, אולם נציג זה אינו דובר עברית ואינו בקיא בדין הישראלי ובכך תקופח הגנת המבקשת.

 

4.המשיבים התנגדו בתגובתם לבקשה וטענו בין היתר כי למשיבה נציגים בישראל המסוגלים לייצגה בתביעה דנן שלדעתם אינה סבוכה.

דיון והכרעה

5.סעיף 63 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984 קובע :

(א) ייצוג בעל דין בבית משפט לתביעות קטנות על ידי עורך דין יהיה רק ברשות בית המשפט ומטעמים מיוחדים שיירשמו...."

 

כאמור, הכלל הוא שאין היתר לייצוג משפטי על ידי עו"ד, בבית משפט לתביעות קטנות. החריג הוא מתן היתר לייצוג מטעמים מיוחדים. הטעמים המיוחדים אינם מפורטים בחוק ועל בית המשפט לקבוע בכל מקרה ומקרה, בהתאם לנסיבותיו המסוימות, האם מתקיימים תנאים מיוחדים המצדיקים מתן היתר ייצוג.

6.הקביעה נעשית על סמך שיקולי מדיניות משפטית, ובהתחשב בייעודו של בית משפט לתביעות קטנות, לאפשר לבעלי הדין הליך משפטי פשוט קצר וזול. יש לתת את הדעת גם לעילת התביעה, גובהה, מורכבותה העובדתית והמשפטית, זהותם של בעלי הדין , עמדתו של המשיב לבקשה ויכולתו הכלכלית לשכור ייצוג משפטי מטעמו, ככל שבית המשפט יתיר את הייצוג למבקש. על בית המשפט לערוך את האיזון הראוי בין האינטרסים של הצדדים, תוך התחשבות בשאלה האם מתן ההיתר או סירוב לנתינתו יגרום לקיפוח זכויותיו של מי מהצדדים.

 

7.אני מקבל את עמדת המבקשת לפיה כחברה זרה שמשרדיה הראשיים בחו"ל, מלבד עו"ד למפרט אשר הגיש מטעמה את הבקשה דנן, אין לה נציגים אחרים שמוסמכים ומסוגלים לייצגה בתביעה דנן.

 

8.החלופה שהמבקשת תביא במיוחד מחו"ל, נציג מטעמה, שאינו שולט בשפה העברית ואינו בקיא בדין הישראלי כדי לייצגה בדיון, אינה מעשית, תקפח את המבקשת ומהווה טעם מיוחד להיעתר לבקשה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ