אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מי אשקלון תאגיד המים והביוב האזורי בע"מ נ' יניב ס.א. לבנין ולפתוח 1983

מי אשקלון תאגיד המים והביוב האזורי בע"מ נ' יניב ס.א. לבנין ולפתוח 1983

תאריך פרסום : 08/02/2018 | גרסת הדפסה

ת"ת
בית משפט השלום ראשון לציון
44975-03-17
31/01/2018
בפני הרשמת:
שלי רוזמן פרקש

- נגד -
מבקשת:
יניב ס.א. לבנין ולפתוח 1983
משיבה:
מי אשקלון תאגיד המים והביוב האזורי בע"מ
החלטה
 

לפניי בקשה לביטול פסק-דין אשר ניתן בהעדר התייצבות נציג המבקשת וב"כ לדיון שהתקיים לפניי ביום 14.9.17. הוגשו לה תגובה ותשובה.

 

בעל-דין שקיבל פסק-דין במעמד צד אחד, רשאי להגיש בקשה לביטולו לאותה ערכאה בתוך 30 ימים. הבקשה דנן הוגשה ביום 1.1.18, בחלוף כ-3.5 חודשים לאחר שניתן פסק-הדין. מקובלת עליי טענת המשיבה שלפיה ב"כ המבקשת צפה בהחלטה בו ביום. כמו כן, מקובלת הטענה שלפיה מחשבו של ב"כ הותקף, כפי העולה ממסמכיו אך ביום 17.10.17, כחודש ימים לאחר מכן.

 

לגופו של הביטול, לפני בית-המשפט ניצבים שני שיקולים שעל-פיהם ניתן לבטל פסק-דין. האחד, חובת הצדק והשני הוא שיקול דעתו של בית משפט, תוך איזון בין סיבת המחדל וסיכויי ההגנה (ע"א 64/53 כהן נ' יצחקי, פ"ד ח 395). על-פי השיקול השני, מספיקה הטענה לגבי הגנה אפשרית ואין חובה להוכיחה בשלב זה.

 

יש לבחון אפוא מהי סיבת המחדל, ומהם סיכויי ההגנה. אכן המבקשת חדלה במחדל דיוני מהותי בהעדר התייצבות. מזכירתו של ב"כ הצהירה בתצהירה כי הזימון לדיון לא נפתח בשל טעות שבתום-לב. מכאן, אין מקום לשקול ביטול מחובת הצדק.

 

 

 

אשר לסיכויי הגנת המבקשת, לטענתה לא ברור לה מקורו של החוב הנטען, ממסמכים שצירפה המשיבה עולה כי רובו של החוב מורכב מחיובים בגין הליכי גבייה, לא צוינה קריאת המונה, לא מספר המונה ולא מספר מד המים ולא ידוע מהו היקף הצריכה. בקשת המבקשת למשיבה לקבלת מסמך שבו יופרדו הנכסים, לא נענתה. טענות אלה לא הוכחשו על-ידי המשיבה, אלא בכלליות בלבד. לטענה בדבר המסמכים שנתבקשו, לא התייחסה המשיבה כלל.

 

זכות הגישה לערכאות הינה זכות יסודית ולא בנקל ינעל בית המשפט את שעריו לפני מתדיינים. העדפה של ממש היא לקבל הכרעות שיפוטיות לאחר דיון ממצה לגופו של עניין ובמעמד שני הצדדים. סכום התביעה בעניינו הינו בלתי מבוטל בסך 37,225 ₪.

 

כמו כן, נדיר הפגם הדיוני שאינו ניתן לריפוי באמצעות פסיקת הוצאות הולמת. בענייננו, לצד 2 פגמים דיוניים משמעותיים אשר נפלו בהתנהלות המבקשת, התרשמתי כי בפיה טענות הגנה הראויות לבחינה במסגרת הליך התנגדות.

 

מכל האמור, באיזון שבין סיבת המחדל לסיכויי הגנת המבקשת, באתי לכלל מסקנה כי בכפוף להפקדת סך 3,500 ₪ בקופת בית המשפט עד יום 14.2.18, יבוטל פסק-הדין מיום 14.9.17.

 

לא יופקד הסכום במועד, יעמוד פסק הדין בעינו. יופקד הסכום במועד, יבוטל פסק-הדין והמזכירות תקבע מועד לדיון בהתנגדות לפניי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ