אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלוני נ' קצין התגמולים במשרד הביטחון

פלוני נ' קצין התגמולים במשרד הביטחון

תאריך פרסום : 07/09/2023 | גרסת הדפסה

ע"נ
ועדת ערר לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) באר שבע
21983-10-21
04/09/2023
בפני חברי הוועדה:
1. השופט בדימוס ברוך אזולאי
2. ד"ר רוברט פינאלי
3. מר יאיר כפיר


- נגד -
המערער:
פלוני
עו"ד יואב אלמגור
המשיב:
קצין התגמולים-משרד הביטחון-אגף השיקום
עו"ד ינון אליה תומר מימון
פסק דין
 
  • ההליך

     

    מדובר בערעור על החלטות המשיב מיום 27.10.20 בבקשת המערער להכרת זכות נכה מיום 22.8.18 בה נקבע בהתאם לחוות דעתו של פרופ' מיכאל אהרנפלד מיום 10.6.20, כי הפיברומיאלגיה של המערער החמירה חלקית תוך כדי ועקב השירות הצבאי בשיעור של מחצית מדרגת הנכות הכוללת, שלאחריה התקבלה הודעת המשיב מיום 22.7.21 כי הוועדה הרפואית העליונה קבעה את נכותו בשיעור של 15% מתוך דרגה כוללת של 30%, מיום 2.5.18 – יום שחרורו משירות חובה, ולאור זאת הוא זכאי למענק חד פעמי על פי הוראה שתינתן לו לאחר תקופה של 60 יום מיום מתן ההחלטה.

    כמו כן נאמר באותה החלטה, שהחלטה סופית לרבות זכות ערעור ביחס לשיעור ההחמרה תינתן עם קביעת מסקנת הוועדה הרפואית העליונה, ואכן נקבע בוועדה זאת כי ההחמרה על חשבון השירות הינה רבע מדרגת הנכות הכוללת.

    לטענת המערער, הוא לא סבל מפיברומיאלגיה לפני השירות, וטעה המשיב בהחלטתו ובהודעתו הנ"ל. פגימותיו נגרמו במלואן עקב תנאי שירותו ולחלופין הוחמרו עקב השירות בשיעור העולה על מחצית, כמפורט בערעורו, במסמכים שצורפו אליו ובתיקו הרפואי.

    כמו כן טען שנכותו נגרמה גם בשל רשלנות של גורמי השירות, שלא נשמרו בעניינו כללי הצדק הטבעי, וכן שהמשיב לא התבסס על כל הראיות הנוגעות לעניין.

     

     

     

     

  • הראיות

     

    תצהירי המערער ( ת"ר 3-8 מיום 5.8.18, תצהירים נוספים הוגשו עם כתב הערעור ביום 10.20.21 וביום 16.8.22).

     

    בתצהיריו אמר שהוא יליד שנת 1997, שבתקופת בית הספר היסודי שיחק כדור רגל וכדור סל. בתקופת בית הספר התיכון הצטרף לבית הספר הימי לקציני ים בעכו, במסגרת פנימייתית, שם הוא התאמן לקראת השירות, שט באופן תחרותי, התנסה בתפקידי פיקוד בכירים, בלט בתחום הספורט הימי, ולא סבל מכל דבר הקשור למחלתו. התגייס ביום 4.1.16 בכושר טוב מאוד בפרופיל 64 בשל עניין הקשור ללב שלא הפריע לו, שובץ בשירות סדיר לחיל הים, תחילה בקורס טכנאי אופטרוניקה, בהמשך הצטרף לקורס לוחמי בט"ש, לעתים בעבודה פיזית קשה מאוד, בחדר מכונות בחום קשה, עסק בהרמת חלקים כבדים גם כשכאב לו הגב, והמשיך להרים חלקים כבדים ולהתאמץ ושוב חזר הכאב, ופנה להתלונן ממש רק כשהכאב היה קבוע וממושך ומציק מאוד. בהמשך הייתה לו פריצת דיסק. הספינה הייתה מוקפצת בכל מקרה של חריגת דייג עזתי לגבולות המדינה או כניסה לשטח הסגור, המשמרת מחייבת עמידה ממושכת, מעייפת וקשה בים והייתה בה תחושת סטרס. באוקטובר 2016, נפל במעבר מהספינה לרציף ונפגע בירך ימין, נלקח לרופא והיה מספר ימים במנוחה, שלאחריהם נשארה הרגל נפוחה וכאובה מעט. בהמשך חזר לספינה בתקופת החורף שהייתה קשה מאוד מבחינת קור קיצוני ומבחינה פיזית ונפשית. כך המשיך לשרת כלוחם בספינה בתנאים קשים מאוד וסבל מכאבים בלי יכולת לתפקד, עד כדי כך שחברים העירו לו שלא יכול היה לתפוס את הגה הספינה, ולא היה יכול לקום להשתין. היו לו כאבי ברכיים שהכבידו על יכולתו לקום. נתקף כאב גב והלך לישון. סבל מאוד.

    בלית ברירה הורידו אותו מהספינה להשלמת הבירור, ואז פסלו אותו מהמקצוע, העבירו אותו לקריה ממנה העבירו אות לבסיס אחר, היה קשה לו להתנייד, בנסיעה של חמש שעות הלוך ושוב, ואז שחררו אותו, היה קשה לו מאוד. נאמר בתיק שלו שהחל מיום 8.5.17, הוא התקשה לתפקד בספינה ובהפלגה בגלל כאבים, והוסבר לו שרק כשיהיה דבר מה מוגדר יוכלו לשנות לו פרופיל וכנראה שלא יוכל להיות לוחם.

    לגבי מצבו ביום עריכת התצהיר אמר שהכאבים לא השתנו בתקופות החמרה, הוא מקבל תרופות, הבקרים קשים מאוד, מנסה לעבוד החל בשעות הצהריים ויש לו ירידה בתפקוד, לא יכול לעבוד מהר ולרוץ, לוקח לו שעתיים לעלות מדרגות, וסובל מכאבי גב שמגיעים עד לברכיים.

    בתצהיר מיום 16.8.22 חזר על עיקרי הדברים והוסיף שחרה לו מאוד שלקח זמן רב בו נמשך הסבל שלו כשהיה בספינה כשהכאבים התגברו, בעוד שהוא עשה מאמצים והתעלם מהחבלה בירך, וכן שנאמר עליו שהיה בעל מוטיבציה גבוהה מאוד, ובסופו של דבר בעקבות הכאבים הידרדר מצבו מאוד והוא לא תפקד כלוחם אלא בעבודה משרדית קטנה והיה רוב הזמן בחדר.

     

     

     

    שלושה  אישורים ושלושה תצהירים נוספים  של אסף חיים, אילן מורדוב, יובל מורדוב, אילן דבידוב, מושיקו רוזנס ורובי רוזנס שהוגשו ביום 16.8.22.

     באישורים הנ"ל חזרו שלושה חיילים ששרתו עם המערער על עיקרי עדותו של המערער ביחס לתנאי השירות והקשיים שהיו גם להם בדומה לקשיים שהיו למערער. התייחסו לכך שלאחר מספר חודשים בספינה נוצר עומס, והיה צריך כל אחד למלא תפקידים של מספר אנשים. שלושת המצהירים ציינו גם שלמערער לא היו כל בעיות לפני הגיוס.

     

    חוות דעת המומחה מטעם המשיב, פרופ' מיכאל אהרנפלד מיום 10.6.20.(הוגשה ביום 1.1.23).

     

    פרופ' אהרנפלד הינו מומחה ברפואה פנימית וראומטולוגיה.

    המערער בעברו היה בריא, בשל מום בשסתום קיבל פרופיל נמוך, עבר טירונות 02 כחמישה שבועות, לאחר מכן - קורס לוחם בט"ש – 4.5 חודשים, ואז עבר לשרת כלוחם מכונאי בספינת בט"ש עד לשחרורו הזמני והסופי.

    כשנה וחצי לאחר גיוסו, בהיותו בספינה תוך שירותו הופיעו אצלו כאבי גב, תוך כדי עבודה ללא תאונה או חבלה, מציין כי נפל על הרגל, בין הספינה והרציף, אך כאבי הגב קדמו לאירוע זה, לאחר הנפילה החמירו כאבי הגב, בהמשך פיתח חוסר שינה ונוקשות, בעיקר בחורף, עם הזמן הכאבים עברו לכתפיים ולברכיים. נבדק על ידי אורתופדים ומומחים. היה אירוע בו היה עליו לעצור ספינת דייגים, תוך שהספינה הקטנה יצאה אליו בספינה שלהם, המערער היה בעמדת מ"ג, פחד והם לא הגיבו, נסוגו ולא עצרו. לאחר כחודש חלם על המצב הזה וחשב שהספינה תתפוצץ עליהם, פנה לטיפול פסיכולוגי רק אחרי השירות, אף כי לא אובחן כלוקה בפיברומיאלגיה תוך כדי השירות ברמב"ם. טופל בתרופות, הידרותרפיה, פיזיותרפיה, ואופיאטים מזה כשנה מטופל ב-40 גרם קנאביס רפואי לחודש. כמו כן אובחן בשירות כלוקה בפריצת דיסק, לדעת רופאו הייתה לו צליעה הקשורה כנראה לפריצת הדיסק. בעת הבדיקה – כאבים בכל הגוף, מלווים בנוקשות, קם מוקדם כדי לתרגל, לצאת אחרי שעה בשל הנוקשות, השינה לקויה, צולע על רגל שמאל, אף כי הנפילה הייתה על רגל ימין, עייפות תמידית, לעתים סובל מכאבי ברכיים וכתפיים, חש כבדות בכל הגוף, לא מצליח להתקדם ולצאת להפלגות ארוכות, נמצא בטיפול פסיכיאטרי אך חש שהים מרפא אותו.

    בבדיקה נמצאה רגישות ב-12 נקודות תורפה לפיברומיאלגיה, נקודות ביקורת שליליות, אין עדות למחלת מפרקים דלקתית,. מתיקו הרפואי עולה כי בילדות סבל מכאבי בטן חוזרים עם עצירות, אושפז בשל כך בגיל 10. בגין 11 - תלונה על כאבי גב תחתון, בגיל 13 – חבלה ברגל שמאל, שבר ברדיוס דיסטלי, בגיל 15 נבדק על ידי אורתופד בשל כאבים ביד ובקרסול שמאל, עם אבחנה של כפות רגליים שטוחות והתקנת מדרסים. נפל בבית ספר ונחבל בגב, בגיל 15+ ADHD טופל בקונצרטה, סבל מהשמנת יתר 119 ק"ג – BMI 36. , אמו נפטרה לאחר מכן בגיל 37, בבדיקת אקו לב – נמצא MR קל עד בינוני, בגיל 14 כאבי גב, בגיל 17 ו-4 חודשים – כאבי גב מזה זמן רב, רגישות בעמ"ש מתני, קושי להתכופף והכאב החמיר בעת שכיבה והרמת רגל שמאל. בתיק הרפואי מהשירות הייתה התייחסות רק לבעיות הלב, לא הייתה התייחסות לבעיות הגב. פרופיל 64 בשל השמנה, כשבועיים לאחר הגיוס התלונן על כאבים באשך.

    פיתח פיברומיאלגיה במהלך שירותו הצבאי, קיים רקע לכך בשל כאבי גב וצוואר עם לסג חיובי

    ב-60- מעלות לפני הגיוס, מצב המהווה כר פורה להתפתחות פיברומיאלגיה אף ללא חבלה.

    הפיברומיאלגיה לא נגרמה בשל השירות או תנאיו, כאשר סבל מכאבי גב עוד טרם השירות, ואשר חזרו מיד בסמוך למועד גיוסו. בהתחשב בחבלה המתוארת בתיק אשר לכאורה החמירה את תלונותיו הקיימות, ממליץ להכיר בהחמרה של 50% עקב השירות.

     

    חוות דעת המומחית מטעם המערער, ד"ר שחף שיבר מיום 7.8.22 הוגשה ביום 16.8.22

    העדה מומחית לראומטולוגיה. לדברי המערער בתצהירו ובשיחה אתו, במהלך השירות התחילו אצלו כאבים שמוציאים מריכוז בכתפיים בברכיים בגב ובברך ימין, כאבים חריפים, ולאחר מכן תחושות עייפות, שירת על ספינה, היה מכונאי מרים דברים, פתאום מרים פחות, עייפות, הכאבים התחילו בסוף השירות, קשה לקום בבוקר, לוקח שעות, נוקשות בוקר כל יום, כבדות בכל הגוף, יש ימים שמצליח לחמם את הגוף. תוך כדי שינה, כאבים קשים בכל הגוף, החל ליפול במקלחת, למעוד, מתקשה להחזיק את עצמו, בולם את עצמו עם הידיים, נפילות מתוך חולשה, ללא ממצא בבירור נוירולוגי, ידוע על פריצות דיסק, עובד במשרה חלקית, פעיל עד 2-3 ולאחר מכן כבדות, קרע במיניסקוס, שני ההורים נפטרו, ללא פסוריאזיס, ללא מחלות קרוהן -(מעי דלקתיות כרוניות) במשפחה. בבדיקה נקודות רגישות 18/18 בכל התחנות, כאב ניכר ללא ארטריטיס, כוח גס תקין, ללא מיוזיטיס, מתאים לפיברומיאלגיה.

    פיברומיאלגיה (FM), הינה גורם שכיח לכאב כרוני והגורם השכיח ביותר והאופייני בכאבי שרירים ושלד נרחבים, מלווה בתסמינים סומטיים אחרים, עייפות והפרעות שינה, כולל הפרעות קוגניטיביות ופסיכיאטריות, בשכיחות גבוהה בחולי FM, עם מאפיינים לאלו של המערער, ניתנת לאבחון על פי תסמינים דומים לאלו של המערער, שנויה במחלוקת בגלל העדר שינויים אובייקטיביים הנראים קלינית.

    פרופ' אהרנפלד, עליו הסתמך המשיב, קבע קשר סיבתי לשירות בשיעור של 50% בלבד בשל מספר אזכורים של כאב לאורך השנים לפני הגיוס.

    מנגד סברה המומחית מטעם המערער, שלפני הגיוס לא היה תיעוד על כאב מפושט, אלא רק על כאב ממוקם וספציפי פעם בגב ופעם בצוואר, לא העיר משינה, בשונה מכאב אופייני לפיברומיאלגיה, וצוין שהקליניקה והתלונות היו ממוקדות, וזמן רב חלף עד שהחלה להתפתח לאחר גיוסו תסמונת פיברומיאלגיה, ולדעתה המערער לא סבל מפיברומיאלגיה בתחילת השירות, ורק בשלב מאוחר במהלך השירות החלה אצלו תסמונת קבועה שלא חלפה. צירפה לחוות דעתה 23 מאמרים.

     

    חוות דעת משלימה של המומחה מטעם המשיב, פרופ' מיכאל אהרנפלד מיום 7.8.22.(הוגשה ביום 1.1.23).

    בחוות דעת זאת אמר שהוא לא קבע בחוות דעתו כי המערער סבל או אובחן כלוקה בפיברומיאלגיה לפני הגיוס. כל שנאמר הוא שקיים אצל המערער רקע ברור עם סיפור עבר של שכאבי צוואר וגב עם לסג חיובי ב- 60 מעלות עוד טרם הגיוס, מצב המהווה כר פורה להתפתחותה של פיברומיאלגיה אך ללא חבלה, ולאור החבלה בתיק אשר לכאורה החמירה את תלונותיו הקיימות והקודמות, המליץ להכיר בהחמרה בת 50% עקב השירות, בעוד שד"ר שיבר לא התייחסה בחוות דעתה למספר אזכורים של כאב לאורך השנים לפני הגיוס שהופיעו בחוות דעתו מתוך תיקו הרפואי.

    עיון בתיק מעלה כי היה מעורב בתאונת דרכים בגיל 10 עם חבלת ראש, נבדק במיון עקב כאבי ראש ושוחרר, בגיל 14 וחודשיים היו לו כאבי צוואר מזה תקופה, (ת"ר 169) יצוין שזה היה ללא הגבלה בתנועות מזה תקופה, סביב גיל 15 נבדק על ידי אורתופד בשל כאבים ביד ובקרסול שמאל עם אבחנה של כפות רגליים שטוחות, והותקנו לו מדרסים, בילדות נפל ונחבל בגב, בגיל 15 סבל מהשמנת יתר, עם BMI 36.3 (ת"ר 198), בגיל 17 כאבי גב תחתון ללא חבלה או נפילה ( ת"ר 158), בגיל 17 ו-4 חודשים במרץ 15 נבדק על ידי אורתופד וצוין "כאבי גב תחתון מזה זמן רב" (ת"ר 192), נמצאה רגישות בע"ש מתני עם קושי להתכופף, שהחמיר בעת שכיבה והרמת רגל שמאל, עם לסג חיובי ב-60 מעלות, שהתפתח בנובמבר 17 לפריצת דיסק אחורית מרכזית, עם לחץ קשה על השק שבעקבותיו הורד לו הפרופיל ל-45, וביום 27.1.15 כשלושה שבועות לאחר גיוסו נתפס לו הגב כשמשקלו היה 120 ק"ג. נבדק בשל כאבי גב ונרשם כי "שולל בעיות הידועות לו הקשורות לגב", בעוד שברור לכל שסבל מכאבי גב לפני הגיוס גם על סמך האנמנזה ועל סמך הרישומים בתיק.

    לדבריו במאמר משנת 2016 איתרה קבוצת חוקרים מפינלנד גורמים המנבאים התפתחות של פיברומיאלגיה ביניהם כאבי ראש תכופים, כאב אזורי, כאבי גב וצוואר מתמשכים הפרעות שינה, ממצאים אשר היו ללא ספק בחלקם גם במקרה זה לפני הגיוס.

    לאור זאת סבר שהמערער פיתח פיברומיאלגיה בשירות הצבאי כאשר קיים לכך רקע עם סיפור עבר של כאבי צוואר וגב עם לסג חיובי של 60 מעלות, עוד טרם הגיוס, שבמקרים רבים מוביל להתפתחות פיברומיאלגיה אף ללא חבלה, וברור לטעמו כי תסמונת הפיברומיאלגיה לא נגרמה בשל השירות ותנאיו כאשר כאבי הגב מהם סבל לפני הגיוס חזרו מיד בסמוך למועד הגיוס, ולאור החבלה המתוארת בתיק שלכאורה החמירה את תלונותיו המליץ להכיר בהחמרה של 50% עקב השירות.

     

     

    תיעוד

    ת"ר 3-7 - תצהיר שצורך לבקשה להכרת זכות נכה מיום 5.8.18.

    עד 5/17, עבר בירור לאור כאבי פרקים פריצת דיסק. משקל 131, כאבי פרקים ללא שיפור, מציג תמונה של תסמונת כאב מפושטת . התמונה הקלינית כוללת הפרעות שינה 18/18 נקודות, תלונות גסטרואנטרולוגיות מתאימה לפיברומיאלגיה

    ת"ר 172 -14.11.09 חבלת אצבע של רגל ימין. בבדיקה גפיים – נפיחות כאבים אודם של פלנגה דיסטלית רגל ימין

    ת"ר  171 12.7.10 פריחה ברגליים גירוד, גיל .12

    ת"ר 170 1, 12.7.10 אתמול נפל ונחבל בגב בהיותו בבית ספר. ללא איבוד הכרה ללא הקאות. ע"ש מתני ללא הגבלה, כניסת אויר טובה, קולות לב סדירים.

    ת"ר  130 1.11.14  –היום שוב כאבים בגב תחתון ללא הקרנה. בבדיקה כאבים במישוש בתנועות בגב תחתון. כדורים מעקב רופא מטפל.

    ת"ר 133 5.3.15  הגיע לבדיקה עקב כאבי גב מזה חודש ימים. שולל חבלה או נפילה. בבדיקה רגישות במישוש בע"ש מתני. קשיים להתכופף. הומלץ בדיקה על ידי אורתופד. כדורים ומשחה למריחה. כאבים מחמירים בזמן השכיבה בהרמת רגל שמאל. אמר בעדות שהגב שלו נתפס מספר פעמים. וזאת הייתה פעם שלישית בתקופה של שלושה חודשים. זה היה במרץ אחרי חורף.(פר' עמ'22)

    ת"ר 192- 9.3.15 כאבי גב תחתון מזה זמן רב בבדיקה – רגישות לומבלית שמאלית.

    ת"ר 37 -27.1.16 - החייל מתלונן שנתפס לו הגב, מספר שאתמול ישן והיה לו קר ולכן חושב שנתפס לו הגב.

    ת"ר 38 4.2.16 - מתלונן על שלשולים, שיעולים ולא מצליח לישון, כאבים שפוחתים במנוחה.

    ת"ר 42 2.3.16  – מתלונן שיש לו גב תפוס באמצע הגב ובעת תזוזה עם הגוף יכול להתכופף עם כאבים מתגברים ויכול ליישר את הגב.(פר' 30).

    ת"ר 12 15.4.18 בית חולים רמב"ם סיכום ביקור 15.4.18 אבחנה פיברומיאלגיה. שירת על ספינה.

     

  • דיון

    אין מחלוקת כי המערער לקה בפיברומיאלגייה כשמתקיים קשר סיבתי רפואי ומשפטי לשירות. המחלוקת היחידה הינה מחלוקת ביו המומחים - האם מדובר בקשר סיבתי בדרך של גרימה כפי שסברה המומחית מטעם המערער, או בדרך של החמרה עקב מצבו של המערער לפני הגיוס, בשל תרומתם של גורמים נוספים שתרמו לפריצת הפיברומיאלגיה שלא היו קשורים לשירות, כפי שסבר המומחה מטעם המשיב. לאחר עיון במכלול הראיות ובטענות הצדדים , נראה לנו שהתשובה לכך הינה כדעת המומחית מטעם המערער.

    המומחה מטעם המשיב אישר בחוות דעתו המשלימה שהוא לא קבע בחוות דעתו כי המערער סבל או אובחן כלוקה בפיברומיאלגיה לפני הגיוס, וכל שנאמר על ידיו בעניין זה הוא שקיים אצל המערער רקע ברור עם סיפור עבר של כאבי צוואר וגב עם לסג חיובי ב- 60 מעלות עוד טרם הגיוס, מצב המהווה לדעתו כר פורה להתפתחותה של פיברומיאלגיה, ולאור החבלה בתיק אשר לכאורה החמירה את תלונותיו הקיימות והקודמות, המליץ להכיר בהחמרה בת 50% עקב השירות.

    בעניין זה נראה לנו שיש להעדיף את מסקנת המומחית מטעם המערער שלא ניתן לקבוע על פי הראיות שהובאו שהיה בתיעוד הרפואי שקדם לגיוס, עליו הצביע המומחה מטעם המשיב, כדי להוכיח שהייתה לו תרומה להתפרצות הפיברומיאלגיה או להחמרתה. המומחית מטעם המערער הצביעה על הבדלים ברורים בין סימפטומים של כאבים מפושטים ייחודיים לפיברומיאלגיה ובין כאבים ממוקדים שאינם קשורים לפיברומיאלגיה. נראית לנו עמדתה שלא ניתן לקבוע על פי מכלול התיעוד הרפואי שקדם לגיוס שהייתה תרומה כלשהי לפריצת הפיברומיאלגיה, ואין בסברת המומחה מטעם המשיב המתבססת על מחקר אחד לפיו מצב כזה יכול להוות כר פורה להתפתחות פיברומיאלגיה, ראיה מספקת להוכחת תרומה כלשהי לפריצת מחלת הפיברומיאלגיה או להחמרתה, על סמך התיעוד הרפואי שקדם לגיוס, מה גם שהמומחית מטעם המערער הייתה מיודעת לקיומו של המחקר הנ"ל וסברה שלא היה בו ובתיעוד הרפואי כדי להצביע על הוכחה כזאת, בשל האופי המיוחד של הסימפטומים לפיברומיאלגיה להבדיל מסוגי כאב אחרים ייחודיים שאינם פיברומיאלגיה.

     

     

    • הכרעה

      לאור האמור אנו קובעים שיש להכיר בנכות המערער בשל פיברומיאלגיה כנכות שנגרמה במלואה עקב השירות, ומחייבים את המשיב לשלם למערער הוצאות משפט ושכר עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪.

       

      ניתן היום, י"ח אלול תשפ"ג, 04 ספטמבר 2023, בהעדר הצדדים. 

       

       

       

       

       

       

      תמונה 4

       

      תמונה 3

       

      תמונה 1

       

      ברוך אזולאי שופט בימ"ש מחוזי בכיר בדימוס 

       

       

      ד"ר פינאלי רוברט

       

       

      מר יאיר כפיר

       

       


בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ