חדל"פ
בית משפט השלום ירושלים
|
2778-06-21
04/07/2023
|
בפני השופטת:
חוי טוקר
|
- נגד - |
מבקש:
פלוני עו"ד זאב פרל (סיוע משפטי)
|
משיבים:
1. ממונה על חדלות פירעון - מחוז ירושלים 2. צור אביתר (נאמן) 3. אלמוני (נושה) 4. מנחם מושקוביץ (נאמן)
עו"ד מיכאל בן הרוש - בשם הממונה עו"ד שמעון מור יוסף - בשם הנאמן עו"ד בועז מאירי - בשם הנושה
|
פסק דין |
לאור עמדת הממונה והנאמן, בנסיבותיו האישיות של היחיד כמפורט בדוח ממצאי הבדיקה שהוגש על פי סעיף 153 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן: "החוק"), בהעדר התנגדות מטעם הנושה שהגיש תביעת חוב, בהיעדר כושר השתכרות, מקום שמתקיימים התנאים שבסעיפים 167 לחוק, ניתן ליחיד הפטר לאלתר.
מאחר והנושה 3 לא הגישה תביעת חוב, מתייתר הצורך בדיון בבקשת היחיד לפטרו מחוב המזונות (בקשה 5).
זכויות היחיד לפי הסכם הגירושין בתמורת נכס המקרקעין ברח' XXX (ר' י/1) מוחרגות מן ההפטר. הנאמן יפעל למימוש הזכויות וחלוקת תמורתן לנושה שהגיש תביעת חוב בהתאם להכרעת הנאמן שתתקבל, כיסוי הוצאות ההליך והיתרה שתיוותר תושב ליחיד.
לאור מתן ההפטר לאלתר, יהיה היחיד, והוא בלבד, פטור מחובות העבר שלא ניתן לפרוע מנכסי קופת הנשייה, בהתאם להוראות סעיף 174 לחוק.
ההפטר לא יחול על חובות המנויים בסעיף 175 לחוק ושהוגשה בגינם תביעת חוב. ההגבלות שחלו על היחיד לפי סעיף 142 עד למועד הצו לשיקום כלכלי, ככל שחלו, בטלות בזאת, לרבות ההגבלות כלקוח מוגבל מיוחד כמשמעותו בחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א-1981, הגבלת השימוש בכרטיס חיוב כהגדרתו לחוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986 וכן ההגבלה מקבלה או החזקה של דרכון ישראלי או תעודת מעבר לפי חוק הדרכונים, השתי"ב-1952 ומהארכת תוקפם.
מבוטל עיכוב היציאה מהארץ שהוטל על היחיד. משטרת הגבולות תמחק מרישומיה את צו עיכוב היציאה מן הארץ כנגד היחיד.
כל ההליכים המשפטיים שנפתחו וננקטו כנגד היחיד בגין חובות העבר עד ליום מתן הצו לפתיחת הליכים מבוטלים בזאת, למעט ההליכים בגין חובות עבר אשר נקבע בחוק שההפטר לא יחול עליהם ושהוגשה בגינם תביעת חוב או הליכים שבית המשפט אישר להמשיך בהתאם להוראות סעיף 121(3) לחוק.
כל תיקי הוצאה לפועל שנפתחו כנגד היחיד בגין חובות העבר עד ליום מתן הצו לפתיחת הליכים יסגרו וההליכים שננקטו בהם יבוטלו, למעט תיקי הוצאה לפועל בגין חובות עבר אשר נקבע בחוק שההפטר לא יחול עליהם ושהוגשה בגינם תביעת חוב. בהליכי הוצאה לפועל בהם קיימים חיובים נוספים ייגרע שמו של היחיד.
כל נכס או זכות שיוקנו ליחיד בשלוש השנים ממועד מתן צו ההפטר ייכללו בקופת הנשייה בהתאם לאמור בסעיף 167 (ג) לחוק.
על היחיד לדווח לממונה ולנאמן על נכס שהוקנה לו במהלך תקופה שלוש השנים שממועד מתן צו ההפטר, מיד עם הקנייתו ליחיד. כן חל איסור על החייב לבצע בנכסים אלה כל פעולה, ועליו להעבירו לקופת הנשייה בהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן.
על היחיד להעביר לקופת הנשייה כל נכס מסוג כלשהו שהיה שייך לו במועד מתן הצו לפתיחת ההליכים או הוקנה לו לפני מתן ההפטר והוא חלק מנכסי קופת הנשייה, לרבות זכויות בעיזבון, אשר לא דווח על ידו ולא צוין בצו ההפטר. הנכס יועבר לקופת הנשייה מיד עם גילויו ובהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן. כן חל איסור על היחיד לבצע בנכסים אלה כל פעולה.
אין במתן ההפטר כדי לגרוע מחובת היחיד לסייע לנאמן ולשתף עמו פעולה כאמור בסעיף 138 לחוק, ולקיים את תנאי הצו החלים גם לאחר ההפטר, לרבות חובת הדיווח והעברת הנכסים המפורטים לעיל, והחובה לעשות את כל הנדרש לשם מימוש נכסי קופת הנשייה וחלוקתם בין הנושים.
הפרה על ידי היחיד של הוראות צו ההפטר או הוראות החוק החלות לאחר ההפטר, לרבות החובות המפורטים לעיל, עלולים להביא לביטול למפרע של ההפטר שניתן ליחיד ולשינוי הצו, לפי סעיף 176 לחוק ובכלל זה קביעת חובת תשלומים והשבת ההגבלות שהוסרו.
הסתרת נכסים על ידי היחיד או אי מסירת מידע שהחייב נדרש למוסרו לפי הוראות החוק, או מסירת מידע חלקי או כוזב לנאמן או לממונה, עלולים להוות עבירה פלילית שדינה מאסר בהתאם להוראות סעיף 346 לחוק.
שכר טרחת הנאמן והוצאותיו ואגרת השגחה לממונה, ייפסקו על-ידי הממונה לפי נהליו. המזכירות תשלח לצדדים העתק פסק הדין.