ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
43149-07-11
01/12/2013
|
בפני השופט:
עירית כהן
|
- נגד - |
התובע:
עאדל אבו מיזר
|
הנתבע:
הקדש חליל עבדל רחמן
|
פסק-דין |
פסק דין
התביעה שבפניי היא לסעד הצהרתי לפיו התובע הוא דייר מוגן בחנות הנמצאת בקומה השנייה של הבית שברח' אלסכאכיני בשכונת בית חנינה בירושלים הידוע כנכס בגוש 30610 חלקה 72 והמזוהה בעירייה כנכס מס' 30610-072-002-0074.
התביעה הוגשה כנגד הקדש חליל עבדל רחמן באמצעות אזדהר נג'אר.
ברקע התביעה מצויה תביעה לסילוק יד שהגישה נג'אר כנגד סחר מהנא, אחותו של התובע, בטענה כי זו שכרה את החנות מיום 1.8.04 ועד ליום 31.7.09 ולא פינתה את המושכר בתום תקופת השכירות (ת"א (שלום י-ם) 15766-12-10). באותו תיק ניתן פסק דין כנגד סחר מהנא בהעדר הגנה.
לטענת התובע הוא שכר את החנות ביום 1.1.05 מבעלי הבית ושילם להם דמי מפתח בגין ההשכרה ודמי שכירות משך כל השנים. בעלי הנכס מהם שכר את החנות, לטענתו, הם חמשת אחיה של נג'אר – עלי מחמוד חאמד, זורה קאסם, רוזי אבו זהייה, ג'ואן רבאח וריקי חאמד (להלן: המשכירים) – ובהסכמתם ניהל במושכר בית מרקחת.
בכתב התביעה נטען כי בשל קנאה ותחרות עם בעלי הבית החליטה נג'אר להתגרות במשכירים והגישה את תביעת הפינוי הנזכרת כנגד אחותו של התובע, בלא שצירפה את התובע כנתבע נוסף ועל אף שהתובע הוא השוכר והדייר החוקי של החנות.
לטענת הנתבעת כתב התביעה מבוסס על מסמך מזויף, ואף אחד מאחיה ואחיותיה לא חתם מעולם על הסכם השכירות לו טוען התובע. לטענתה התובע מעולם לא היה בגדר דייר מוגן בנכס ומעולם לא שילם דמי מפתח.
מטעם התובע העידו פכרי מייזר והתובע עצמו. לעניין שווי השיפוצים שביצע התובע בנכס הוגשה חוות דעתו של המהנדס אוסמה אקניבי.
מטעם הנתבעת העיד עלי חאמד. כן הזמינה הנתבעת לעדות את קמאל מרואן, סגן מנהל מחלקת גביית הארנונה בעיריית ירושלים.
במסגרת הדיון בבקשת התובע לסעד זמני שהתקיים ביום 27.7.11 בפני כב' השופט שמיע הגיעו הצדדים להסכמה לפיה ימונה מומחה לכתב יד לבדיקת חוזה השכירות. המומחה התבקש לבדוק האם חתימות המשכירים על ההסכם הן אותנטיות או מזויפות וכן להתייחס לטענת הנתבעת לפיה כל החתימות נעשו על ידי אותו אדם. המומחה שמונה הוא אמנון בצלאלי.
זהות הנתבע וייצוגו
התובע טוען כי כתב התביעה הוגש נגד ההקדש, בעוד כתב ההגנה הוגש על ידי עו"ד חן בשם אזדהר נג'אר כנתבעת. לטענת עו"ד חן ההקדש איננו קיים ולא מנוהל בפועל.
כתב התביעה הוגש כנגד ההקדש, באמצעות אזדהר נג'אר. כתב ההגנה הוגש בשם אזדהר נג'אר. הטענה עלתה על ידי ב"כ התובע מספר פעמים במהלך הדיון, ואף בסיכומים, אך התובע לא עתר לסעד אופרטיבי הנובע מכך.
אין מחלוקת כי כתב התביעה הומצא באמצעות עו"ד חן, אשר ייצג את אזדהר נג'אר בהליך שניהלה נגד אחותו של התובע. אם, כטענת התובע, התביעה היא נגד ההקדש, ואזדהר נג'אר איננה מייצגת את ההקדש, משמעות הדבר כי אין המצאה של כתב התביעה להקדש ודי בכך על מנת למחוק את התביעה.
על פי כתב התביעה, הנכס הושכר לתובע על ידי חמשת אחיה של הנתבעת ולא על ידי ההקדש הנתבע וגם מטעם זה לא ברור מדוע חזר התובע וטען כי התביעה היא דווקא נגד ההקדש. התובע עצמו לא הקפיד על הבחנה בין ההקדש ובין נג'אר, ולאורך כתב התביעה ההתייחסות אל נג'אר היא כאל "הנתבעת" – כך בסעיף א(ד) לכתב התביעה, סעיף 2(א), 2(ב), 2(ד) ו- 3(ב).
העדויות מטעם התובע
על פי תצהיר התובע:
"אני רופא במקצועי ובעיסוקי ואחותי סחר מהנא היא רוקחת.
ברח' אלסככיני שבבית חנינה קיים מרכז רפואי ורציתי שבסמוך לו יפעל עסק של בית מרקחת.
מצאתי את הדירה שבקומה השניה שבמבנה שנמצא מול המרכז הרפואי.